Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Wij zijn verhuisd!

8 juni 2018

Wij zijn verhuisd!

De ene verhuizing is de andere niet, maar er is er maar één zoals de onze. Groot nieuws: Brabant Match (dat zijn wij) is verhuisd en dat stond garant voor heel veel sjouwwerk en hilarische taferelen. En omdat we niet graag informatie en ervaringen achterhouden en juist zo open mogelijk willen zijn, zijn we bereid om alle ins en outs van de verhuizing met jullie te delen. Alle informatie in de blog is gebaseerd op de werkelijkheid, maar moet natuurlijk met enkele potjes zout worden genomen. Je bent vast niet anders van ons gewend.

Om te beginnen is Brabant Match, zoals de naam al doet vermoeden, geen internationaal opererend uitzendbureau met een hoofdkantoor in Tjap Tjoi en bureaus in Venezuela, Groenland, Italië, Rusland en Hongarije. Dat betekent dat je vanaf nu, zelfs vanaf nu, niet het vliegtuig hoeft te nemen naar ons kantoor. Verder duidt “Brabant” op de provincie Noord-Brabant, wat betekent dat we geen kantoor hebben geopend in hartje Amsterdam of aan de rand van Enschede. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn letterlijk de hoek om gegaan. Vanaf nu zul je dus enkele meters verder (of korter, hangt natuurlijk af van welke kant je komt) moeten lopen richting onze nieuwe deur en daarmee ons nieuwe kantoor. En dat is geen bezemkast, maar een heus kantoor van formaat. Omdat Brabant Match groeit, zijn we ook genoodzaakt vanuit een groter kantoor te opereren. Meer spreekkamers (niet zoals bij de dokter), ruimere werkplekken en vooral alles groter, meer en beter. Fijn nu we er zitten, maar de verhuizing is niet zonder slag of stoot verlopen. Natuurlijk niet, want je hebt hier te maken met Brabant Match. En daar staat alles garant voor de juiste mate van slag en stoot. Een impressie:

De plant

Het verhuizen (lees: verplaatsen) van onze (bureau)stoelen was een fluitje van een cent en ook tafels en bureaus gingen gemakkelijk over naar het nieuwe kantoor. We hadden alleen wat moeite met onze enorme planten afkomstig uit het grootse Amazoneregenwoud. Met twee collega’s namen we een “broekpoep-houding” aan en zakten we op onze hurken. Als twee ware sumoworstelaars tilden we de reusachtige vleesetende plant met een kreunend “hrrrggnnnhhhhh” op en begonnen we onze kruistocht op weg naar onze lotsbestemming om de hoek. Stapje voor stapje, voetje voor voetje en vooral in een hele debiele broekpoep-houding verplaatsen we onszelf zuchtend en steunend. Onze tere handjes schuurden langs de ruwe pot van de plant die als een ware eindbaas op ons neerkeek. “Til mij, til mij”, hoorde je ‘m zeggen. “Til mij of ik eet je hoofd”. Toen we halverwege onze barre tocht waren, rukte er een gure poolwind op. Onze blonde haren waaiden vol in onze snoet en we zagen geen hand voor ogen. De scherpe bladeren van de vleesetende plant sneden in onze tere gezichtjes en er leek geen einde te komen aan de lijdensweg. Toen we uiteindelijk voor de deur van ons nieuwe kantoor stonden, gooiden we de flora letterlijk naar binnen. Zo, blijf daar maar staan. Stomme plant. Nog 2 te gaan.

Het koffiezetapparaat

Op zich was de verhuizing van ons koffiezetapparaat niet heel spannend of zwaar, maar vooral heel opmerkelijk. Toen onze sterkste en meest gespierde collega het koffiezetapparaat in zijn eentje optilde, begon het al meteen. We hebben een hightech koffiezetapparaat wat niet werkt op elektriciteit, maar op liefde. Er zit geen stekker aan en je kunt koffie zetten zolang je het maar met liefde doet. En geloof ons: dat doen we overal en wanneer dan ook. Dus ook tijdens het verhuizen van het koffiezetapparaat. Terwijl onze collega zijn handen vol had aan het zware apparaat, stapte collega’s op hem af en begonnen hun cappuccino’s en café au laît’s aan het apparaat te onttrekken. “Hé, ik ben aan het sjouwen. Laat dat” hoorde je de sjouwcollega zeggen, maar daar werd niet naar geluisterd. Ook mensen die langs kwamen gelopen dachten hier te maken te hebben met een mobiel koffiezetapparaat en begonnen naar het koffiezetapparaat te graaien. Toen kwam het moment dat de sjouwcollega geen kant meer uit kon en dat terwijl hij pas halverwege was met de verhuizing van het apparaat. Hij werd omringd door heuse koffieverslaafden, verlangend naar het perfecte aroma van een bakkie treur. Het was alsof het koffiezetapparaat hypnotische krachten uitzond en men als kwaadaardige zombie’s naar de koffie werd getrokken. Het koffiezetapparaat is momenteel verhuisd, maar onze sjouwcollega heeft aangegeven dit nooit meer te doen.

Het kladblokje

Naast het vaste interieur werden ook de persoonlijke spullen overgeplaatst. Denk aan notitieblokken, computers en prullenbakjes. Alles werd op één hoop gegooid in het nieuwe kantoor en het was aan onze collega’s om hier orde in te scheppen. Zover mogelijk. Het begon al toen een vrouwelijke collega begon te schreeuwen dat haar kladblokje er niet bij lag. “Jawel, alles is oververhuisd”, reageerde een spontane mannelijke collega. “Dat kladblokje komt wel weer boven water”. Maar daar werd zij niet mee gerustgesteld. Alsof het hoopje persoonlijke spullen een ballenbak was, sprong ze letterlijk tussen alle notitieblokken, computers en prullenbakjes en begon ze als een woeste orang-oetang om zich heen te slaan. “KLADBLOKJUUUUH”, gilde ze door het gloednieuwe kantoor. Al haar collega’s keken toe, terwijl hun persoonlijke spullen in de rondte werden gegooid. Computerschermen werden tegen de muren kapot gegooid, prullenbakjes werden omgegooid en met de blote handen kapot getrokken en notitieblokken die niet van deze opgewonden collega waren, werden kapot gescheurd. Onderop de stapel spullen lag het benodigde KLADBLOKJUUUUH en alsof de vrouwelijk collega spontaan zin kreeg om te gaan slapen, bedaarde ze in een mum van tijd. Alles was weer goed; het kladblokje was gevonden. Alle andere spullen waren verloren gegaan, maar dat was het vinden van dit kladblokje wel waard. Dit was haar kladblokje en ze had het recht om dit kladblokje te hebben en te houden. En niemand, zelfs geen hoopje persoonlijke spullen, zou daar ooit tussen komen.

Al bij al was het een geslaagde verhuizing en we zitten er nu fijn warmpjes bij in ons nieuwe kantoor op Mark 4 in Gemert. Nogmaals, gewoon om de hoek.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!