Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Wij nemen afscheid van …

27 december 2019

Wij nemen afscheid van …

Aan alle mooie dingen komt een eind. Vakanties duren veel te kort, dat avondje tapas is voorbij na een paar keer knipperen en ook voor Soldaat van Oranje zal ooit het doek vallen. Het koffiezetapparaat werkte vanochtend ook niet mee. Na een druk op de knop werd je getrakteerd op een zwart prutje zonder smaak. Laat maar, geen tijd voor een spoedreparatie. Je was zo moe en je baalde zo erg dat jij moest werken en jouw partner gewoon in bed kon blijven liggen. Chagrijnig en zonder koffie verliet je het huis en stootte je je voet tegen een paaltje wat er al 100 jaar staat. Stom paaltje. Toen je de auto instapte, stootte je je hoofd. Wedden dat het dak van de auto lager is dan gisteren? En onderweg reed je bijna een kat aan, waardoor je inclusief uitdroging én hartverzakking op het werk aankwam. Toen je plaatsnam achter je bureau, lag er een briefje op je toetsenbord: “het is vandaag de laatste werkdag van collega X”. Je baalt als een stekker dat nu ook nog jouw lievelingscollega het nest gaat verlaten.

 

Rody verlaat vandaag ons warme Brabant Match nest.

 

Wie is Rody?!

De eerste blog werd op 22 september 2017 geschreven. Wat begon met nuttige tips omtrent solliciteren, veranderde al snel in Storm zorgt voor schade bij Brabant Match, Duistere illusies en eindeloze dieptes en Dilemma: zweetkip of Kwart-Over-Achter. Het saaie, traditionele blogplatform zoals je misschien gewend bent bij anderen, werd bij Brabant Match radicaal omgetoverd tot heerlijk onzinnige weglezertjes. Het onderwerp werd onzinniger en onzinniger en het leesplezier werd alleen maar groter. In korte tijd begonnen we zelfs berichtjes te krijgen als “wanneer komt er een nieuwe blog?” en “wij lezen met het hele gezin altijd jullie blog”. We gingen van 20 lezers per blog naar meer dan 100 lezers. De woorden ‘Brabant Match’ en ‘blog’ waren onafscheidelijk.

Ook op social media gingen we voortaan anders te werk dan anderen. Saaie, zakelijke posts over het plaatsen van een nieuwe vacature werden verbannen. Stockfoto’s werden per direct verboden. Steeds vaker zag je Esther, Kim, Rody, Sanne, Lotte, Piet-Hein, Roy of Sally voorbijkomen. Bijvoorbeeld als rasechte acteur in een gifje, omdat we op zoek waren naar automonteurs of schoonmakers. Onze social media posts werden nog informeler door het plaatsen van content die we normaal gesproken altijd binnen onze eigen muren hielden. Hadden we een bedrijfsuitje, een etentje, een spelletjesavond of gingen we met z’n allen Escape Roomen? Je zag het op social. Hoeveel berichtjes hebben we geplaatst over ons nieuwe koffiezetapparaat en onze allerlekkerste koffie? Het aantal vind-ik-leuks op onze Facebookpagina verdubbelde.

En dan zijn er nog onze vacatures. Bedrijven in de regio die op zoek zijn naar geschikt personeel. We kunnen formele, standaard vacatureteksten opstellen, maar kweken we daarmee voldoende enthousiasme? Springen onze vacatures er dan uit? Nee, wij denken van niet. En daarom zijn veel van onze vacatures luchtig van aard, komt er humor om de hoek kijken en spelen we met woorden. Bij sommige vacatures heb je het idee een spannende thriller of een kleffe roman te lezen. Als jouw oog op één van onze vacatures valt, zeggen je hersenen: lezen, lezen, lezen. Ook al spreekt de functie je totaal niet aan; gij zult dit boeiende verhaal lezen. En zelfs nog leuk vinden ook.

De persoon verantwoordelijk voor bovenstaande? Rody.

Ohnee! En nu?!

Al vanaf de eerste dag zonder Rody zullen er een aantal dingen opvallen. Zo krijgen we geen antwoord meer als we “Rody, cappuccino’tje doen?” over de werkvloer roepen. We kijken naar een lege bureaustoel, waar langzaamaan stofjes, spinnetjes en spinnenwebjes zichtbaar worden. Gelukkig houden zusters Lotte & Sanne de cappuccino-trend in stand, zodat de melk niet ongebruikt blijft. En dan is er nog deze blog, die een onzekere toekomst heeft. Wie neemt de virtuele pen over? Heeft er iemand een geheim talent voor toveren met woorden? Niemand die het weet. Onze social media zal gewoon springlevend blijven, dat moet. Geen andere oplossing mogelijk. De kunst van het verzinnen van onzinnige content wordt netjes overgedragen aan een collega. Dat geldt ook voor het interessant houden van onze vacatures. Als je er eentje online tegenkomt, kun je er ook in de toekomst niet omheen: dit is een vacaturetekst van Brabant Match!

Een laatste persoonlijke noot

In deze alinea stap ik van de ‘we-vorm’ over op de ‘ik-vorm’. Simpelweg omdat ik niet over mezelf ga schrijven alsof een ander het heeft geschreven. Ik heb sinds mei 2017 bij Brabant Match mogen werken als hoofdverantwoordelijke voor de complete marketing. Met het opzetten van de blog, ontstond bijna een trend in de nabije omgeving. De laconieke Facebook-berichten zorgden voor een nieuw soort leven in de brouwerij en het consequent leuk maken van vacatureteksten resulteerde in meer enthousiasme bij het lezen en solliciteren op openstaande vacatures. Het was en voelde geweldig om Brabant Match écht onderscheidend te maken ten opzichte van andere uitzendbureaus. Dat Brabant Match zoveel leuker is, heeft niet alleen te maken met de marketing. Ik heb samen mogen werken met een jong en gemotiveerd topteam, dat echt hard voor de zaak heeft. Zowel op als buiten de werkvloer hadden we het leuk. Het voelde als een familie.

Uit het oog betekent wat mij betreft niet uit het hart. Dat ik de keuze heb gemaakt om het nest te verlaten, heeft niets te maken met het bedrijf of de lieve mensen die er werken. Elke werkzoekende beveel en raad ik Brabant Match van harte aan. Gewoon omdat ik weet hoe er ‘achter-de-schermen’ wordt gewerkt door een professioneel team. Exclusief saai, suf jasje. Inclusief persoonlijk contact, Brabantse gezelligheid en een heleboel vertrouwen. Met deze partij kun je echt samen aan de weg bouwen.

Dan rest mij nog dit: BEDANKT! Bedankt aan mijn lieve collega’s, maar ook bedankt aan iedereen die (misschien wel wekelijks) mijn blogs las. “Het publiek”, zoals we jullie intern noemen. Of “onze fans”. Afhankelijk van in hoeverre je elke vrijdag aan de pc gekluisterd zat voor een nieuwe blog. Een mooi uiteinde gewenst en het allerbeste voor het nieuwe jaar. Houdoe.

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!