Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Waarom lees ik dit?

3 augustus 2018

Waarom lees ik dit?

Het is vakantie! Deze zomer betekent dat heel veel zon en vooral heel veel niks doen. Jezelf in het zweet werken is voor niemand goed, toch? Tenzij je natuurlijk bij wilt verdienen in de zomer of nu al wilt starten met een nieuwe vaste baan. Ons coole/koele kantoor blijft namelijk gewoon geopend voor hen die het licht zien in een financieel goede zomer. Of voor hen die niet stil kunnen zitten, zomer of geen zomer. Of voor hen die zon verafschuwen en walgen van vakanties. Of voor wie dan ook. Door de werktijden aan elkaar aan te passen, zorgen we ervoor dat het Brabant Match kantoor nooit onbemand is. En dat biedt kansen om langs te komen ..

Ben je niet op zoek naar werk, bijvoorbeeld omdat je al CEO van Unilever bent of je al jaren zwart betaald krijgt door het tuintje van je bejaarde buurvrouw bij te houden? Dan kunnen we niet zoveel voor je betekenen. Langskomen voor een kop koffie mag best, vinden we leuk, maar waarschijnlijk zijn we dan op het gebied van dienstverlening geen match. Blijf je thuiszitten met een “lekker-puh-ik-kom-lekker-toch-niet-naar-jullie-kantoor”-houding? Even goede vrienden. We raden je wel aan om dit blogartikel helemaal uit te lezen en daarmee de geheimen te ontrafelen over wáárom je de wekelijkse blog van Brabant Match zou moeten lezen. Dit blogartikel is voor de verandering een keer erg serieus en bevat geen (woord)grapjes of gekkigheid. Houden we niet van.

De gewaardeerde glimlach

Met deze zomerse hitte wil het nog wel eens voorkomen dat je even geen zin hebt om leuk te doen, laat staan om glimlachend je dag te leven. De bovenkant van je gezicht is verbrand, je zwembad is zojuist verdampt en de airconditioning in huis heeft het zojuist begeven. Zelfs de grootste clown ter wereld zou nu niet (kunnen) glimlachen. Maar dat was voordat Brabant Match haar wekelijkse blogartikel publiceerde. Niemand, maar dan ook niemand, hoeft nu nog onglimlachend door het leven. Niemand, maar dan ook niemand, hoeft lang te treuren om een zojuist overleden hamster, een kapotte Ming vaas of je favoriete schrijfpen die zojuist zijn laatste inkt heeft uitgeblazen. Op https://www.brabantmatch.nl/blog/ vind je de oplossing, de redder in nood, de verlosser. Daar waar je eerst alleen maar treurig, sip en in zak en as je dag leed, komen nu de eerste zonnestraaltjes je leven weer binnen. Bij het voorbijschieten van de woorden op je scherm, besef je opeens weer de zin van het leven, het geluk om je heen en de charmes van je ex. Zo’n blogbericht van Brabant Match laat je anders naar het leven kijken. Je merkt op dat niet elk uitzendbureau saai, stug en afstandelijk hoeft te zijn. Bij het lezen van de woorden denk je: “hee, wij begrijpen elkaar”. Het voelt bijna als “maatjes in de zoektocht naar een baan” en “de vriend in de kroeg, die blijft hangen als al je andere vrienden weggaan”. En langzaamaan, na heel veel teleurstelling over het overlijden van je hamster, verschijnt dan toch die glimlach die je zo waardeert. Dat beest vrat toch veel te veel.

Het onbewuste hupje

De glimlach is nog maar het begin. Het is het begin van een dag die niet meer stuk kan. Na het lezen van het blogbericht krijgt je lichaam positieve kuren die het nog nooit heeft gehad. Mensen om je heen merken dit bijvoorbeeld op door het onbewuste hupje wat je soms uit het niets moet laten gaan. Bij het binnenlopen van het kantoor zou je normaal gesproken 101.294493% chagrijnig zijn. Werken in de zomer is niets voor jou en dat is alle reden om chagrijnig je dag te beginnen, te vervolgen en te eindigen. Je voeten schoven suf over de vloer, je was te chagrijnig om ze op te tillen, en je pleurde de deur altijd woest achter je dicht. Maar niet vandaag, want jij hebt de wijsheid en inspiratie van een Brabant Match blogartikel achter de rug. Terwijl al jouw collega’s omkijken om te aanschouwen hoe chagrijnig je vandaag weer binnenkomt, moet jij een glimlachje bedwingen. Je durft je collega’s niet zonder te lachen aan te kijken, maakt subtiel de deur achter je dicht en doet “het”. Je collega’s kijken hun ogen uit en vallen bijna flauw bij het zien van “het”. Jij kan alleen maar een bemoedigend knipoogje geven naar die ene collega links achterin, waar je altijd al een oogje op had. Dit is jouw dag en na “het” kan deze dag niet meer stuk. Je deed het gewoon, je liet het gaan, je was je er niet eens van bewust dat je het deed: een vrolijk hupje, zoals een roze eenhoorn door een fabelachtige weide voortbeweegt. Sierlijk en met de juiste souplesse. Laat je collega’s, chagrijnig dat ze zijn, maar lekker kijken. Zij weten niet hoe cool roze eenhoorns zijn.

De beddans

Jouw hele dag is vlekkeloos verlopen en met een gewaardeerde glimlach en een laatste onbewuste hupje stap je je bed in. Als een ware Patrick Zeester lig je in bed, warm dat het is. Maar dan besef je je iets: deze dag kan niet eindigen zonder “het”. Hoe kon je nou in bed gaan liggen en proberen te gaan slapen zonder “het”? Geen onbewust hupje deze keer, maar heuse bed gymnastiek om deze perfecte dag perfect te eindigen, met de juiste positieve touch. Niet in de vorm van “heel intiem knuffelen” of “hele-rare-bewegingen-maken-met-daarbij-hele-rare-geluidjes-terwijl-je-zou-moeten-slapen”, maar op bed gaan staan en de heupjes losgooien. Zorg dat je stevig op je benen staat en maak grote horizontale moves met je armen. Je bent nu officieel een Beyoncé look-a-like en produceert daarbij ook de juist melodietjes. Soms gooi je je benen in de lucht en zet je je af op het bed. Als een combinatie van een Oosterse ninja en een Russische danser sta je ‘s avonds laat te schitteren op je boxspring bed. Polka, Balalaika, Sirtaki.. alle buitenlandse danssoorten passeren de revue. Als je partner besluit ook te gaan slapen en de slaapkamer binnenkomt, kijkt deze opmerkelijk naar je opvallende dansmoves bovenop bed. Jouw partner verklaart je als gek, maar jij weet wel beter. Deze beddans is het einde van een adembenemende dag. Net zoals morgen weer een adembenemende dag wordt, nadat je een Brabant Match blogartikel hebt gelezen. Waar al die creatieve berichten door die letter-virtuoos, blogschrijfkoning, creatieve alineavuller en man van de filet amercain wel niet goed voor zijn.

Een fijne, warme, maar zeker positieve dag gewenst aan iedereen die dit bericht wel én niet leest! 🙂


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!