Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Waarom kiezen voor Brabant Match?

21 september 2018

Waarom kiezen voor Brabant Match?

Je bent op zoek naar werk dat bij je past. Wellicht ben je zojuist afgestudeerd, ontslagen of zoek je gewoon een nieuwe uitdaging. De zoektocht naar een baan is niet altijd de makkelijkste zoektocht. Als je wilt, kunnen we jou daarbij helpen. Je hebt namelijk twee keuzes:

  • Je reageert zélf op openstaande vacatures bij opdrachtgevers. Je stelt jezelf voor en voert zelf sollicitatiegesprekken. Niemand helpt jou daarbij. Best wel eng.
  • Je laat een uitzendbureau (bijvoorbeeld Brabant Match) een geschikte baan voor jou zoeken en jou voorstellen bij opdrachtgevers. Minder gedoe en een stukje minder eng.

Ga je voor keuze 1? Dan ben je goed bezig. Je hebt tijd genoeg om zelf door honderden vacatures te scrollen en te beoordelen wat je wilt en wat niet. Je neemt zelf contact op met bedrijven en voert uitgebreide sollicitatiegesprekken. Daarna wacht je af en hoop je op een positief telefoontje. Alles bij elkaar best wel flink veel werk en frustraties zijn niet uitgesloten. Maar hé, we dwingen je echt niet om voor keuze 2 te gaan. We raden het je wel aan.

Ga je voor keuze 2? Dan ben je een ware held! Je beseft dat je jouw tijd liever besteed aan andere dingen dan achter je computer door honderden vacatures te scrollen. Je vindt zelf sollicitatiegesprekken voeren maar niks en je wilt eigenlijk gewoon dat iemand anders voor jou aan de slag gaat. De keuze voor een uitzendbureau is snel gemaakt. Scheelt werk én frustraties.

 

Verdien ik bij een uitzendbureau minder?

Ja, je verdient bij ons ongeveer 140% minder dan wanneer je rechtstreeks solliciteert bij een opdrachtgever. Je moet ook zelf onderhandelen voor een compleet en passend contract. Als je even niet oplet, wordt je uitgebuit. Op elke mogelijke manier proberen we jou geld af te nemen of gewoon een stuk minder te laten verdienen. Dat geld stoppen we lekker in eigen zak en daar gaan we van op vakantie. Of we kopen er chocolade Bossche bollen van.

Grapje.

Nee, als je besluit om te werken via een uitzendbureau, verdien je geen cent minder. Je profiteert van alle voordelen van een uitzendbureau (wij gaan voor jou aan de slag met het zoeken naar geschikte vacatures, wij stellen je voor bij opdrachtgevers, wij regelen alles op het gebied van salaris & contract, etc). Je gaat er op het gebied van salaris dus helemaal niets op achteruit. Op geen enkele wijze houden we delen van jouw salaris om, om hier zelf aan te verdienen. Geen paniek!

 

Moet ik harder werken via een uitzendbureau?

Ja, de meeste medewerkers die via ons aan de slag gaan bij een bedrijf, overleven zelfs hun eerste werkdag niet. De werkdagen zijn lang, zwaar en fysiek en mentaal word je onredelijk op de proef gesteld. Soms wordt er gehuild en vaak wordt er gescholden. Zinloos geweld is niet uitgesloten. Ongeveer 90% van alle starters geeft aan dat ze vele malen harder moeten werken via een uitzendbureau dan bij het rechtstreeks solliciteren. Schreeuwend komen starters het Brabant Match kantoor binnen en smeken ze om genade. Zo hard werken is toch niet meer humaan?

..

Alweer grapje.

Werken via een uitzendbureau betekent niet dat je opeens ander werk moet doen of harder of langer moet werken. Eigenlijk zit er voor jou helemaal géén verschil in werken via een uitzendbureau en werken bij een bedrijf o.b.v. eigen initiatief. Je hoeft bij ons gewoon wat minder voorwerk te doen. Op de werkvloer verschil jij en verschillen jouw werkzaamheden niet van (die van) jouw collega’s. Niks om je zorgen om te maken. Wist je dat 94% tevreden is met Brabant Match? Worden we blij van! Check onze recensiepagina.

 

Moet ik via een uitzendbureau gedwongen een baan aannemen?

Ja. Op basis van jouw interesses besteden we ongeveer 5 minuten aan het zoeken van een geschikte vacature die past bij jouw profiel. Soms hebben we geen zin en tijd om verder te zoeken en pikken we gewoon een willekeurige vacature eruit die we niet ingevuld krijgen. Deze moet je dan aannemen, of je het nou wilt of niet. Je tekent bij ons een wurgcontract en vervolgens zit je voor een lange tijd vast aan een baan die je niet leuk vindt. Je hebt gewoon niet alles voor het kiezen.

..

Grapje again.

Na een kennismakingsgesprek op ons kantoor gaan wij op zoek naar een baan waarvan wij denken dat deze bij jou past. Hiervoor nemen we echt de tijd, want we vinden het belangrijk dat we een baan aanbieden die optimaal matcht bij jouw profiel. Vanzelfsprekend leggen we dit voorstel vervolgens aan je voor en besluit jij of je hierop in wilt gaan of niet. Jij moet werk kiezen waar je blij van wordt. Via Brabant Match zit je nergens aan vast en wurgcontracten bestaan bij ons niet. Je hebt het gewoon voor het kiezen!

 

Is Brabant Match de juiste keuze voor een uitzendbureau?

Niet echt. Bij ons ben je als werkzoekende ook maar gewoon een nummertje en we hebben niet zoveel zin en tijd om aandacht aan onze medewerkers te schenken. Daarvoor hebben we het simpelweg te druk. Als je ons belt, krijg je eerst een diepe zucht en word je vervolgens blij gemaakt met een dode mus. Onze service is slecht en we prefereren afstandelijke communicatie. We zijn een chagrijnig team van oude dinosauriërs die weinig zin hebben om te werken. Een hip imago doet ons niet zoveel; we zijn liever gewoon saai en suf. Een uitzendbureau moet niet leuk zijn.

..

Guess what: grapje.

Brabant Match is de allerbeste keuze als je voor een uitzendbureau gaat! Met onze persoonlijke werkwijze is niemand een nummertje en staan we te allen tijde voor onze medewerkers klaar. Je kunt ons bellen, e-mailen, chatten en ‘s nachts wakker maken (hmmmmmm). Onze vriendelijke telefoonstemmen brengen een glimlach op eenieders gezicht. Als we iets niét zijn, is het afstandelijk. Met de juiste Brabantse touch voel je je al gauw thuis. Ons team bestaat uit jonge kanjers die elke dag weer met plezier naar hun werk gaan. We zijn (hopelijk) een stukje hipper en leuker dan andere uitzendbureaus en vinden het belangrijk dat zélfs een uitzendbureau het juiste imago heeft. Uiteindelijk willen we simpelweg de allerbeste zijn.

Hebben we je overtuigd om voor keuze 2 te gaan?
Ons kantoor is 5 dagen per week geopend en de koffie staat warm! 🙂


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!