Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Vijf vragen aan … consultant Kim

10 november 2017

Vijf vragen aan … consultant Kim

Het team van consultants is in augustus 2017 uitgebreid met een nieuwe collega: Kim Lekatonpessy. Zij draagt samen met andere consultants een verantwoordelijkheid voor het vinden van passende banen voor werkzoekenden. Eveneens voert zij gesprekken met opdrachtgevers die op zoek zijn naar geschikt personeel. Wanneer je een gesprek met Kim aangaat, weet je dat het gegarandeerd goed komt! Wij stelden Kim enkele vragen over haar bezigheden bij Brabant Match. Komt ie dan:

Waarin zit volgens jou de unieke kracht van Brabant Match als uitzendbureau?

De persoonlijke benadering staat bij mij stipt op nummer 1. Ik vind het erg belangrijk dat er ook daadwerkelijk een klik is tussen opdrachtgever en werknemer. Daarnaast hebben we ook een adviserende rol wanneer een kracht of opdrachtgever een vraagstuk heeft. We nodigen hem/haar in dat geval graag uit voor een kop koffie.

Waar leg je een nadruk op bij de beoordeling van cv’s en wat vind je minder belangrijk?

Dit is natuurlijk te allen tijde afhankelijk van de openstaande vacature. In principe leg ik altijd een nadruk op werkervaring en opgedane kennis. Dat is en blijft gewoon erg belangrijk. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om te weten wat een kracht privé bezighoudt en waar zijn/haar interesses liggen. Dit geeft vaak ook een duidelijk beeld van de kracht. Opleiding(sniveau) vind ik voor bepaalde vacatures niet altijd van belang. Het kan natuurlijk zo zijn dat een kracht zich de afgelopen jaren omhoog heeft gewerkt binnen diverse functies. In dat geval weegt ervaring zwaarder dan een opleiding.

Hoe zou een werkzoekende die bij Brabant Match op gesprek komt zich moeten voorbereiden?

Er bestaat geen ‘vaste procedure’ die je in acht moet nemen om je voor te bereiden op een gesprek bij Brabant Match. Natuurlijk zit er ook een verschil in voorbereiding tussen een eerste kennismaking en een definitief sollicitatiegesprek. Neem sowieso altijd een up-to-date cv mee, want dit fungeert als je visitekaartje. Ondanks dat we op kantoor vaak eerst een kennismaking hebben, zou dit ook als een sollicitatiegesprek gezien kunnen worden. Wij moeten je dan ook goed kunnen voorstellen bij een (toekomstige) opdrachtgever. Een eerste indruk zegt zo ontzettend veel van iemand!

Wat kunnen werkzoekenden en opdrachtgevers verwachten als ze met jou in gesprek gaan?

Persoonlijk contact en tussentijds regelmatig contact. Ik ben een echt ‘mensen-mens’ en ik vind het van belang dat mensen zich op hun gemak voelen als ze met mij in gesprek zijn. Met tussentijds regelmatig contact houd ik mensen op de hoogte en hoop ik eventuele onzekerheden weg te nemen. Ik vind het fijn als mensen zich op hun gemak voelen bij mij. Daarnaast houd ik iedere medewerker op de hoogte van de ontwikkelingen. Zo weten we allemaal wat er speelt en wat de verwachtingen zijn. Hierin kunnen we elkaar helpen en aanvullen. Uiteindelijk kunnen we werkzoekenden en opdrachtgevers ideaal advies, feedback en oplossingen bieden.

Wat raad je werkzoekenden aan die regelmatig worden afgewezen?

Bekijk nog eens kritisch je cv. Heb je elke vorm van werkervaring benoemd, hoe klein deze ook moge zijn, en is de informatie je geeft correct en volledig? Kun je je cv nog aantrekkelijker maken qua woordkeuze of lay-out? Verder helpt het om je houding tijdens een sollicitatiegesprek onder de loep te nemen. Hoe kom je met je lichaamstaal over op de ander en hoe presenteer je jezelf met de kleding die je draagt en de dingen die je zegt? Ben je terughoudend of juist een vlotte prater? Wellicht dat er op deze vlakken nog verbeterpunten te vinden zijn.

Check onze actuele vacatures en aarzel niet om contact op te nemen voor een gesprek!

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!