Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Tips voor meer werkplezier!

25 januari 2019

Tips voor meer werkplezier!

Spring jij ‘s ochtends om 06:30 uur enthousiast uit bed, gelijktijdig met een hoge ninja-kreet, terwijl de wekker roodgloeiend staat? Maak je daarbij een hupje, geef je dansend wat meppen tegen je kleerkast en zing je daarbij een vrolijk ochtenddeuntje? Of zet jij je hamer in bij het horen van de krijsende wekker, blijf je nors onder de warme dekens liggen en kreun je boosaardig in je kussen, terwijl je maar aan één ding kunt denken: vandaag wil ik niet! Voor beide varianten valt wat te zeggen, afhankelijk van hoeveel plezier je in je werk hebt. Bij Brabant Match vinden we dat je vooral werk moet doen waar je zin in hebt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gewoon vijfhonderd keer beter voor jezelf (en je werkgever) is als jij met plezier naar je werk gaat en er vooral ‘s ochtends niet tegenop kijkt. In deze blog gaan we je daarom wat handige tips meegeven om meer plezier uit je werk (en jezelf) te halen, zodat werken weer leuk wordt!

Tip 1: begin de dag goed

Men spreekt over ‘een goed begin is het halve werk’, maar klopt dat wel? Ja, dat klopt. Wanneer je jouw dag begint met een vrolijk wijsje, je fluitend je brood staat te smeren en op de badkamer staat te dansen, weet je zeker dat jouw werkdag niet meer stuk kan. De dag beginnen met een goed kop koffie is absoluut een aanrader, wanneer dit voor jou traditie is. Zorg er dan wel voor dat je niet eenzaam, onderuitgezakt en emotieloos het zwarte goud aan de keukentafel op zit te drinken. Zet de radio hard, terwijl je toekijkt hoe het koffiezetapparaat in de vroege uren voor jou aan het werk is om een perfect bakkie te zetten. Trakteer je huisgenoten met een uitbundige “aaaaaaaahhhrelirjelrkjdslfjd !!“-kreet, om te vieren dat jij zojuist het allerlekkerste bakkie van de wereld mag nuttigen. Jouw eerste slok is hemels en dat kan maar één ding betekenen: dansend verplaats jij jezelf door het huis, terwijl je bij elke slok weer een nieuwe boost krijgt. Als een ware diva maak jij jezelf op de badkamer gereed voor een nieuwe werkdag. Je groet de buurvrouw met een overenthousiaste “goooooedemorgen”, terwijl zij (in tegenstelling tot jou) chagrijnig naar buiten komt gelopen. Jij weet wel beter: zij heeft vast en zeker niet zo’n lekker bakkie gehad.

Tip 2: zorg voor een nuttige autorit

In je razendsnelle bolide teleporteer jij jezelf van huis naar werkplek. Sommigen zijn er in 5 minuten en zijn al gearriveerd, voordat de stoelverwarming een kans heeft gekregen. Anderen zijn genoodzaakt een hele wereldreis te ondernemen, voordat zij met een perfect staaltje fileparkeren bij het kantoor aanbelanden. Zorg dat je nuttig gebruikmaakt van deze rit, door bijvoorbeeld de radio keihard te zetten en in de huid van Beyoncé of Justin Bieber te kruipen. Als het een hoog mooiheidsgehalte heeft, kun je er altijd voor kiezen om de raam een paar centimeter open te doen en je mede-weggebruikers te trakteren op een privéshowtje. Trap dat gaspedaal lekker in op het ritme van de beat en met het activeren van de remlichten op het juiste moment creëer je een ware lichtshow op de weg. Laat anderen zien dat jij met plezier naar je werk gaat! Toeteren zonder reden is niet toegestaan, maar daar heb jij lak aan. Terwijl Meat Loaf met “Paradise by the dashboard light” door je speakers beukt, gooi jij er nog wat getoeter tegenaan. Andere weggebruikers kijken je chagrijnig aan. Jij weet wel beter: zij hebben vast en zeker geen meezingkwaliteiten.

Tip 3: kom binnen met een glimlach

Jouw eerste impressie bij binnenkomst telt; het zet de toon voor de rest van de dag. Als je nors de kantoordeur opent en je gezicht op onweer staat, zal die dag de zon niet meer gaan schijnen. Wanneer je zonder iets te zeggen naar je werkplek loopt, je boosaardig naar collega’s kijkt en zo nu en dan een grom loslaat, weet je één ding zeker: vandaag wordt weer zo’n dag. Wij raden daarom aan om de rol van zonnestraaltje op kantoor aan te nemen. Gooi de met veel lawaai open (zodat iedereen schrikt, omkijkt en je hun aandacht hebt), wiebel een beetje met je wenkbrauw en maak een passend kusmondje. Communiceer vervolgens “Goedemorgen, allerliefste collega’s van de hele wijde wereld” en loop elegant naar je werkplek. Groet daarbij passerende collega’s en vraag hen hoe hun second love date gisteren was verlopen. Bij een terneergeslagen reactie antwoord je dat het allemaal goed komt. Behoud te allen tijde je glimlach en uit een tevreden zucht, wanneer je jouw eerste slok koffie op kantoor neemt. Terwijl je collega’s jou raar en onbegrijpelijk aankijken, geniet jij van elk moment. Jij weet wel beter: zij moeten via Brabant Match maar gewoon op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!