Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Temptation Match

23 mei 2019

Temptation Match

Stiekem zijn we er allemaal (een beetje) fan van: de tropische eilanden in Verweggistan, waar de verleiding groter is dan in de plaatselijke sauna. Daar waar camera’s hangen bij het zwembad, de slaapkamers, de bar en de woonkamer. Laatstgenoemde ruimte is voornamelijk bedoeld om uit te huilen, wanneer vriend(in)lief op het andere eiland heeft besloten de handjes wat te  laten wapperen. “Hij heeft haar opgetild”, “hij heeft met haar gelachen” en “hij heeft haar linkerzij aangeraakt”. Dat gaat gewoon ECHT te ver! Op zijn beurt heeft de tegenpartij het dan over: “zij is echt te close met die gast”, “ze moet gewoon normaal doen” en “hoe kan ze me dit flikken?!”. Je gaat elkaar toch niet aanraken en met elkaar lachen?! Echter, het vuur laait pas echt op als bedden worden gedeeld en de eerste zoentjes worden gerealiseerd. In het ergste geval gaan ze zelfs *deze content is verborgen*. De stelletjes kunnen elkaar niet spreken. Ze kunnen alleen maar toekijken hoe de partner fout na fout begaat. Heerlijk. Puur vermaak, vinden wij als kijker. Maar ook al lachen we de opgepompte stelletjes allemaal uit (of toe?), we weten dat we het zelf niet beter of correcter kunnen doen. Dit programma heet namelijk niet voor niets Temptation Island. De verleiding is te groot om politiek correct te zijn. Het is onvermijdelijk dat je in de fout gaat. Hoe verhoudt Brabant Match zich tot Temptation Island? Wat zijn de verschillen en (nog schokkender) wat zijn de gelijkenissen? We maken er een vooral serieuze blog van.

*Zachte, zwoele stem zegt opeens, terwijl bliksemschichten op de achtergrond goed zichtbaar zijn*: Temptation……………………………

Temptation Door

Een deur maak je open en een deur maak je dicht. Soms gooien we ‘m letterlijk open, soms duwen we ‘m fluisterend dicht. Maar een deur op Temptation Island wordt, net als de deur bij Brabant Match, op nog veel meer manieren geopend en gesloten. Bij een overvloed aan blijdschap (vergelijkbaar met een humeur na een ‘goed kampvuur’ op Temptation Island) wordt de deur nog harder opengegooid dan gebruikelijk. Als er raampjes inzitten, vliegen deze er direct uit. De klink knalt tegen de muur en hangt nu scheef. Een hoge “GOEEEEEDEMORGEN (vergelijkbaar met een “YESSSSS, GOEDE BEELDEN!” op Temptation Island) galmt door de ruimte. Een blij begin is het halve werk.

Soms gaat de deur op een kiertje open en is enkel een hoofd zichtbaar. Toeschouwers zien een ronddraaiend en onderzoekend gezicht, dat de ruimte aftast op eventuele collega’s (verleiders op Temptation Island). Als er niemand is, of als de juiste persoon er is, trippelt de persoon de ruimte in en gaat op zijn/haar doel af. De persoon is een werkzoekende of klant en het doel is een goed gesprek voeren in de koeienkamer (vergelijkbaar met een verleider als “de persoon” en *deze content is verborgen* als “het doel” op Temptation Island). Het verleidelijk openmaken van de deur kan een goede tactiek zijn om te proberen je doel sneller of beter te realiseren. We raden deze tactiek bij Brabant Match echter niet aan. Op dit vlak zijn we gewoon niet zoals het eiland op tv.

*Zachte, zwoele stem zegt opeens, terwijl bliksemschichten op de achtergrond goed zichtbaar zijn*: Temptation……………………………

Temptation Coffee

Een drankje op z’n tijd zorgt voor een goed humeur. Waar op Temptation Island een overschot is aan bier, wijn en sterke drank, zijn we bij Brabant Match vooral heel erg blij met sterke koffie. Het zorgt ervoor dat we altijd fit blijven en onszelf open kunnen zetten voor verleidelijke matches. Stiekem blijven we namelijk altijd gevoelig voor een perfecte match tussen medewerker en werkgever. Daar worden we warm van! Op Temptation Island zijn ze na een aantal biertjes, wijntjes en sterke drankjes vooral gevoelig voor *deze content is verborgen*, *deze content is verborgen* en opwindende *deze content is verborgen*. Wij raden Temptation Island stelletjes ook eens sterke koffie aan. De extra alertheid gaat ervoor zorgen dat je je nog meer kunt focussen op je partner die onbereikbaar is en met van alles en nog wat bezig is op een eiland verderop. Deze extra focus zorgt voor meer frustraties, meer uitbarstingen die leiden tot het kapotmaken van meubilair en meer huilbuien op de bank. En dan is ons sadistische kijkershart weer tevreden gesteld. ‘Koffie’ is het antwoord op al jouw vraagstukken.

*Zachte, zwoele stem zegt opeens, terwijl bliksemschichten op de achtergrond goed zichtbaar zijn*: Temptation……………………………

Temptation Conversation

Het praten over alle verleiding. Het analyseren van alle verleiding. Het samenvatten van alle verleiding. Het roddelen over hoe verleider X opeens keihard *deze content is verborgen* deed, terwijl op het andere eiland Truus de fout in ging door te *deze content is verborgen* met een andere verleider. Hoe kun je zoiets doen?! Je moet er niet aan denken dat je partner opeens ligt te *deze content is verborgen*, terwijl jij zelf *deze content is verborgen* bezig bent. Bij Brabant Match zijn we ook wel in voor een potje verleidelijk praten, vooral over interessante functies, aantrekkelijke opdrachtgevers en verrassende cv’s. Gesprekken in de Koeienkamer, Terraskamer en Kasteelkamer op ons kantoor zijn inhoudelijk interessant en leiden vaak ook nog eens tot boeiende uitkomsten. Bij ons zit je overigens wel gewoon op een stoel en lig je niet onderuit op de bank. Daarvoor moet je dan weer bij Temptation Talk zijn.

*Zachte, zwoele stem zegt nog een laatste keer, terwijl bliksemschichten op de achtergrond goed zichtbaar zijn*: Temptation……………………………


Hebben we je verleid om via Brabant Match op zoek te gaan naar een baan die echt bij je past of te zoeken naar personeel dat geschikt is voor die openstaande vacature(s)?


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!