Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Storm zorgt voor schade bij Brabant Match!

19 januari 2018

Storm zorgt voor schade bij Brabant Match!

Nederland werd gisteren geteisterd door een zware storm van windkracht 186. De schaal van Beaufort gaf nummer “13” aan, wat één stap verder is dan “orkaan”. En terecht, want wat ging het hard! De filmpjes met ongelukken en schade vliegen om de oren en de verzekering moet gaan lenen om alles te kunnen financieren. Daken vlogen van de huizen, mensen vlogen door de lucht en hele gevels stortten in. Orkaan Katrina was slechts een zuchtje wind vergeleken met deze titan die zich over ons land ontfermde. Nog nooit hebben we zoiets meegemaakt. En omdat alle bekende orkanen worden voorzien van koosnaampjes, hebben we besloten deze reeds vervlogen vernietiger eveneens te voorzien van een leuke naam.

Bij Brabant Match staat het persoonlijke centraal. Dit resulteert in het feit dat werkzoekenden en medewerkers géén nummertje zijn, maar een daadwerkelijk persoon. We hebben het over “Piet”, “Imke” en “Joris” en niet over “die ene die daar werkt” en “die ene die eergisteren is aangenomen”. Omdat we geen verschil maken, voelen we ons eveneens genoodzaakt om de storm van gisteren te voorzien van een naam. We kunnen niet spreken over “die orkaan van gisteren” of “die ene die alles kapot maakte”. Ook een orkaan is geen nummertje, maar verdient eer en respect. Bij Brabant Match spreken we daarom vanaf nu over BRORKAAN MUTCH. Vraag ons niet waarom ie zo heet; dat vroeg ook niemand toen Katrina werd gedoopt.

Brorkaan Mutch is zijn functie als orkaan blijkbaar beu, want gisteren kwam onze winderige vriend langs op kantoor. En niet “langs” in de vorm van binnenlopen, maar “langs” in de vorm van gewoon langs. Hij kwam niet binnen, maar bleef netjes buiten. We riepen nog “Komt erin!”, maar het was te laat. Iets had onze vriend boos gemaakt en in een allesverwoestende bui begon hij Gemert en omstreken te terroriseren. Een van onze consultants riep nog tevergeefs dat er een functie in de groenvoorziening beschikbaar was, maar Brorkaan Mutch toonde geen interesse. Hij kreeg een plotselinge woede-uitbarsting, wat resulteerde in het volgende drama:

Weg met al het groen

Raar dat Brorkaan Mutch geen interesse toonde in onze groenvoorziening vacatures, want opruimen kan ie wel. Alsof het niks is trok hij complete bomen met wortel en al uit de grond, vlogen bosjes en heggen de lucht in, werd het één grote takkenzooi en was Brabant Match en omstreken even getransformeerd in een plaatselijk slagveld van flora. De “flora destroyer” is zijn bijnaam dan ook onder plaatselijke tuiniers en groenliefhebbers. Als we erover nadenken, zou Brorkaan Mutch misschien toch niet de ideale kandidaat zijn voor in de groenvoorziening. Blijkbaar zag hij het verschil niet tussen prachtige, bloeiende planten en dode flora. Alles werd namelijk weggemaaid en uit de grond getrokken. Ook niet netjes in de groene container, maar gewoon hupsakee over de weg en op gebouwen. Er ontstond zelfs enorme plaatselijke schade; alles door het enthousiasme waarmee Brorkaan Mutch zijn functie uitvoerde. We hebben hem vanochtend maar even gebeld met het feit dat we hem toch niet de juiste kandidaat vinden. Doen we niet graag, maar hier konden we niet anders. De vacature groenvoorziening staat nu weer open.

Een frisse neus halen?

We vinden het bij Brabant Match erg prettig om op z’n tijd even naar buiten te gaan om lucht te happen. Niet omdat er binnen geen zuurstof is, maar omdat we het vaak door het harde werk eventjes warm krijgen. Dan is het tof om even de deur uit te gaan en ‘uit te waaien’. Dat laatste werd gisteren echter wel heel letterlijk genomen. Toen we de deur opendeden om naar buiten te gaan, vloog deze eruit. De overburen hadden last van een langsvliegende deur. We hielden ons buiten vast aan alles wat nog aan de grond vast zat, om niet door Brorkaan Mutch te worden ontvoerd. Hij was wel erg aanhankelijk, want van ‘loslaten’ had ie blijkbaar nog nooit gehoord. Het ‘persoonlijke’ en informele werd wel erg letterlijk genomen; dit voelde als een plaatselijke aanranding. Er werd aan ons lijf en onze haren getrokken. Brorkaan Mutch was zo te zien geen roker, want een sigaret-momentje kreeg geen kans om te ontstaan. Eigenlijk was hij toen best wel irritant. We hebben hem kenbaar gemaakt dat we niet meer samen naar buiten gaan. Een opvliegerig type.

Razendsnelle snelheidsduivels

Aan het eind van de ochtend zagen we vanalles vliegen. Meubilair, daken, auto’s, bomen en collega’s. Mensen met een paraplu in de hand noemden we”Mary Poppins”. Vonden we wel passend, omdat ze metershoog de lucht aan het verkennen waren. ‘Buiten lopen’ veranderde in ‘buiten sprinten’. Je hoefde je best niet te doen om vaart te maken; Brorkaan Mutch gaf je gewoon het juiste zetje in de rug. Usain Bolt zou z’n ogen uitkijken. Nog nooit zagen we kandidaten zo snel richting ons kantoor komen. Ze konden gewoon letterlijk ‘binnenvallen’, want tijdig gooiden we de deur al voor ze open. Of beter gezegd: die deur was er reeds uitgevlogen, dus ze konden sowieso gewoon binnenlopen. Vallen. Sprinten. Vliegen. Onze bedrijfsauto vloog overigens ook voorbij. Dat zag er wel grappig uit, maar voor één van onze plaatselijke concurrenten was deze happening iets minder plezierig. Zij kreeg, terwijl een formeel en deftig intakegesprek werd gevoerd, een Renault Clio met Brabant Match opdruk door het pand geslingerd. Achteraf vonden we dit best wel een leuke marketingtruc. De kandidaat is reeds overgestapt naar Brabant Match.

Een barre tocht

Sommige collega’s voelen koude luchtjes eerder aan dan andere collega’s. Als het géén 24 graden op kantoor is, raken zij al van slag. Koud, frisjes. Toen Brorkaan Mutch de deur stal, kon je aan je water aanvoelen dat er zou worden geprotesteerd. “Het tocht”. Ja wat wil je, de deur ligt eruit. Met moeite hebben we grote, zware kasten voor de deur geplaatst. De tevredenheid over het feit dat het niet meer tochtte was van korte duur, want Brorkaan Mutch kwam daar als een soort eindbaas langs om de zware kasten compleet te ruïneren. Daar zaten alle CV’s, motivaties, kandidaatgegevens en bedrijfsinformatie in. Dat betekent dat al je privégegevens nu in de lucht hangen en verstrooid over Gemert liggen*. Overal vind je nu jouw foto’s, paspoortgegevens, e-mailgesprekken en andere persoonlijke data. Zo voor het oprapen. Stoute Brorkaan Mutch. Na werktijd was de tocht naar huis overigens ook niet echt plezierig. Beide autodeuren waren verdwenen, gewoon in z’n geheel eruit gerukt. Gevolg: het tochtte onderweg een beetje. Overal op de weg lagen takken, gevels en kerkklokken. Een volwaardige hindernisbaan van formaat. Onderweg dachten we nog even terug aan die rondvliegende bedrijfsauto die geheel toevallig in het pand van onze concurrent was gevlogen en daarmee een kandidaat heeft gered van een saai en formeel intakegesprek. Hihi, mooi.

En wat nu?

Als gevolg van alle opgelopen schade van gisteren hebben we besloten een hulplijn in het leven te roepen. Stort nu uit vrijgevigheid en behulpzaamheid een bedrag van € 0,01 op giro 1234567890 en steun Brabant Match. Met de opbrengst kopen we een nieuwe deur en twee nieuwe kasten. Heb je geen cent te makken? Bel dan naar 0492 – 745107 en toon vrijblijvend je medeleven. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Je kunt eveneens een e-mail sturen naar info@brabantmatch.nl. Wanneer je vindt dat jij een betere medewerker groenvoorziening bent dan Brorkaan Mutch, een hart hebt als monteur, een kei bent in schilderen of gewoon interesse hebt in één van onze openstaande vacatures, gaan we hier met alle serieusheid die we maar kunnen verzinnen naar kijken. Laat zien dat jij beter bent dan die opvliegerige wervelstorm van gisteren. Laat zien dat jij secuur werkt en weet wat je doet. Laat zien dat jij geen slachtoffers maakt met jouw werkzaamheden. Het is tijd dat we jou een naam gaan geven. Niet “die ene die op zoek is naar werk en denkt dat ie beter is dan Brorkaan Mutch”, maar “Piet”. Of “Imke”. Of “Joris”.  En alle andere namen accepteren we ook gewoon.

Welkom bij Brabant Match.


Kom je langs op ons kantoor in Gemert? We hebben koffie!

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Grapje.

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!