Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Sorry, het gaat fout!

12 oktober 2018

Sorry, het gaat fout!

De laatste werkdag van de week is een speciale dag. De “GOEEEEEDEMORGEN” wanneer iemand het kantoor binnenkomt is nog nét iets luider dan op andere dagen. Het zwaaien naar de oude vrouw met hond die elke dag voorbij komt gelopen, gaat nog nét wat enthousiaster. Collega’s zijn nog nét wat collegialer met het trakteren op koffie en de lunch is op vrijdag nog nét wat lekkerder. Het zijn allemaal tekenen van het feit dat de laatste werkdag ook meteen het weekend inluidt: twee dagen waarop even alles mag, even alles kan. Maar zo ver is het nog niet, want eerst wordt de vrijdag luid en duidelijk gevierd bij Brabant Match. Elke dag is een feestje, maar op vrijdag gaat het er nog net wat heftiger aan toe. Eigenlijk is dit geheime, vertrouwelijke inside information, maar we trakteren onze bloglezers graag op een beetje extra’s. Komt ie dan hè, komt ie, komt ie dan hè.

Snel, koffie!

In normale gevallen (maandag t/m donderdag) is de juiste volgorde: auto parkeren, richting kantoor lopen, binnenkomen, gaan zitten, computer aanzetten, babbeltje, koffie aangeboden krijgen. Echter, op vrijdag gaat het allemaal net wat anders: auto parkeren, enthousiast koffie aangeboden krijgen, richting kantoor lopen, bevraagd worden over wat je in het weekend gaat doen, binnenkomen, feestje, gaan zitten, opnieuw koffie, computer aanzetten, Ketchup Song dansen, babbeltje, nog een keer koffie. Er is dus vooral heel veel én heel snel koffie. In sommige gevallen wordt de collega zelfs al gebeld wanneer hij/zij nog onderweg is naar kantoor. “Koffie?” Ja lekker. Wanneer je de parkeerplaats op komt rijden, staat het koffie-ontvangst-comité  klaar en wordt je bij het uitstappen getrakteerd op een romige cappuccino. Er wordt een dansje opgevoerd terwijl “Wat fijn dat je er bent bent, koffie in de tent tent, wij zijn zo content content, en blij met jouw talent lent” uit volle borst wordt gezongen. Dat brengt een glimlach op je chagrijnige ochtendgezicht. Je wallen verdwijnen als sneeuw voor de volle zon en je kunt er weer een volle vrijdag tegenaan.

Het goede uur, maar dan anders

In normale gevallen (maandag t/m donderdag) staat de radio aan en zijn brave Radio 538 of Q-Music klanken hoorbaar. Soms laat er iemand een toontje los en wordt “Up Town Funk!” geneuried. Een enkele bil swingt of iemand klapt eens in z’n handen. Echter, op vrijdag gaat het allemaal net wat anders. Vanuit de speakers klinkt luid het Foute Uur. Vanaf het allereerste nummer, “Man! I feel like a woman!”, gaat het dak eraf. Collega’s klimmen op hun bureaus, kantoorplanten worden als danspaal gebruikt, er hangen collega’s in de gordijnen en er wordt met koffie gegooid. Er zakt een discobal uit het plafond en de grijze kantoortegels veranderen in gekleurde danstegels. Het derde nummer is er een van Beyoncé, waarna niet alleen het dak eraf gaat, maar ook alle omliggende daken van alle omliggende bedrijfskantoren. Er ontstaan zoveel decibellen, dat de geluidsmeter haar piek heeft bereikt. “Single Ladies” wordt met bijpassend dansje opgevoerd en toekijkende collega’s schreeuwen enthousiast en gooien met rozen. Wanneer een sollicitant het kantoor binnenkomt, haakt deze in en voeren we met z’n allen de Macarena op. Te allen tijde wordt luid meegezongen. Medewerkers verlaten op de late vrijdagmiddag het kantoor met schorre en pijnlijke stem. Wat een dag.

Opmerkelijke filmpjes

In normale gevallen (maandag t/m donderdag) zit iedereen tijdens de lunch netjes naast elkaar, rustig en bedaard, aan een broodje kaas of ham. Er wordt op fluistertoon met elkaar gesproken en er wordt soms even kort gelachen. Echter, op vrijdag gaat het allemaal net wat anders. In polonaise gaan we om 12: 30 uur met z’n allen naar de bovenverdieping, om daar met het volume van een hardwerkende grondboor tosti’s, panini’s, friet en frikandellen te nuttigen. Aan de kantinetafel worden op de telefoon filmpjes aan collega’s gepresenteerd: Beyoncé die onderuit gaat tijdens haar tour, een poedel op een schommel, een boom die omvalt en op een ballon valt en de knal die een olifant laat schrikken en de olifant die het verkeersbord omver loopt en een auto die tegen het verkeersbord aanrijdt en daardoor een toet-toet loslaat en daardoor een voorbijlopende oude vrouw boos maakt en vervolgens haar ringvinger opsteekt en besluit niet meer naar de winkel te gaan en daardoor de winkel failliet te laten gaan en de burgemeester die dit heel jammer vindt en eind goed al goed einde filmpje, en een baby die met egels jongleert. Ja, de vrijdagmiddag staat in het teken van mooi beeldmateriaal. Blijft op je netvlies plakken.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!