Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Schreeuw het van de daken: vandaag gaan we staken!

13 april 2018

Schreeuw het van de daken: vandaag gaan we staken!

Vandaag, 13 april 2018, gaan leraren in het basisonderwijs in de provincies Brabant en Limburg (opnieuw) staken. Ze hebben het estafettestokje overgenomen van andere, hoger gelegen provincies en zo wisselen ze elkaar af in hun stakingsactiviteiten. De basisschoolleraren strijden al ruim een jaar voor minder werkdruk en meer salaris. Het lerarentekort blijft maar toenemen en het beroep wordt hiermee niet echt aantrekkelijker. Er is 900 miljoen euro nodig voor het verbeteren van de salaris. Wij zeggen: gun ze die 900 miljoen euro. Eén tip voor scholen: investeer het deze keer niet in personeelsuitjes naar Dubai en het uitnodigen van Dries Roelvink voor de weekafsluiting op school, maar geef het hardwerkende personeel een eerlijk centje. Ze verdienen het, pottttttverdorie!

Bekladde spandoeken en grote houten borden met daarop “MEER SALARIS” en “MINDER WERKDRUK” zijn vandaag het oorlogsgerei in het zuiden van ons kikkerlandje. Er wordt geschreeuwd, met vuurwerkbommen gegooid en bushokjes in elkaar getrapt. Het loopt vooral in Eindhoven volop uit de hand. Leraren gooien met pennen naar voorbijgangers en gebruiken hun whiteboards als schild. Schriften van leerlingen worden zonder toestemming ritueel verbrand en er worden massaal ongeoorloofde onvoldoendes in het schoolsysteem gezet. Directeuren van basisscholen organiseren zogenaamde Stakingscircussen en dwingen ministers door vuurhoepels te springen en onbeveiligd aan trapezes te zwaaien. Ze zullen luisteren, pottttttverdorie!

Voor basisschoolkinderen is dit een dag zoals er niet veel zijn: een gewaardeerde “studiedag”. Lekker bij vriendjes en vriendinnetjes spelen en gewoon op een doordeweekse dag niet naar school hoeven. Ultieme vrijheid, ultieme chillness. Als ze naar school gaan, is dit om op de speeltoestellen te klauteren en uitdagend naar docenten te zwaaien die vandaag niet staken. Je hebt lekker niets over mij te zeggen; vandaag ben ik een vrij mens. Er wordt op het schoolplein met flippo’s en Pokémonkaarten gespeeld en de luidruchtige schoolzoemer wordt keihard genegeerd. Nee, ik kom niet naar binnen; vandaag ben ik een vrij mens. De hele dag pannenkoeken met extra veel suiker eten en van een onbekende juffrouw of meester te horen krijgen dat ze beter wat fruit kunnen eten. Ik luister niet naar jou; vandaag ben ik een vrij mens. Vandaag ben jij een keer niet de baas, pottttttverdorie!

Brabant Match biedt jou 94 nieuwe kansen

Ben je basisschoolleraar en geschokt door het feit dat een fulltime baan bij de Albert Heijn vaak meer verdient dan een baan als basisschoolleraar (echt waar, je leest het hier)? Begrijpelijk. Zonder enige hint: we hebben momenteel 94 openstaande vacatures beschikbaar, van isolatiemonteur tot projectmanager tot makelaar tot horeca en administratief medewerker. Alle vacatures vind je hier. Er zijn uitzendvacatures (met kans op een vast contract) en werving & selectie vacatures. Dat betekent dat je, vooral bij goed functioneren, vaak grote kans maakt om op contract te komen bij de opdrachtgever. Dat weerlegt meteen de dingen die vaak over uitzendbureaus worden gezegd: wij bieden niet alleen tijdelijke baantjes aan, maar ook langdurige functies. Veel medewerkers komen (na een tijdje werken) op vast contract bij de opdrachtgever en hebben daarmee een baan van formaat. Je verdient niet minder als je via een uitzendbureau werkt (en daarmee weerleggen we het overige wat over uitzendbureaus wordt gezegd of gedacht). Of je nu rechtstreeks bij een bedrijf solliciteert of Brabant Match voor jou een baan laat zoeken, jij krijgt evenveel salaris (m.u.v. basisschoolleraren: hun salaris zal bij Brabant Match waarschijnlijk hoger uitvallen). Wat weerhoud je om Brabant Match voor jou naar (nieuw) werk te laten zoeken? We zetten het voorgaande dikgedrukte nog even op een rijtje:

  • Via Brabant Match maak je vaak grote kans om (meteen) op contract te komen bij de opdrachtgever.
  • Via Brabant Match scoor je vaak functies voor langere tijd en dus niet per se tijdelijke functies.
  • Via Brabant Match krijg je evenveel salaris als wanneer je zelf rechtstreeks bij een bedrijf solliciteert.

Recentelijk hebben we een blogartikel gepubliceerd over job hoppen. Daarin verwoorden we hoe hip het is om anno 2018 van baan te wisselen. Je vindt dat blogartikel hier. Niet tevreden met je huidige baan? Overweeg dan eens om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Kan heel leuk uitpakken!

Meer salaris en minder werkdruk bij Brabant Match

Dit is geen subtiele hint, maar gewoon iets wat we graag gezegd willen hebben. We gaan hier ook geen hele alinea aan wijden, omdat we niet willen dat boze leraren en leraressen massaal hun baan opzeggen om via Brabant Match een nieuwe weg in te slaan. Een weg met meer salaris en minder werkdruk. Klinkt mooi, en we maken het ook daadwerkelijk waar, maar is dat echt wat je wilt? Wil je na werktijd vrij zijn en thuis op de bank kunnen zitten, zonder nog onbetaald door te moeten werken? Wil je een hoger salaris, terwijl je minder uren bezig bent met je baan? Is dat echt wat je wilt? Denk er nog eens goed over na; het leven van een boze juf of meester biedt zoveel kansen.

Als je uiteindelijk tóch op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, kun je altijd nog bij ons terecht. Hoeft niet, mag wel. Voor elke (boze) juf of meester staat bij ons warme koffie of thee klaar.

 

Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!