Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Op zoek naar werk? Vandaag besteld, morgen van huis

16 maart 2018

Op zoek naar werk? Vandaag besteld, morgen van huis

Het is 08:30 uur en de haan van je chagrijnige buurman kukelt zoals ie elke ochtend doet. Heerlijk, dat gekrijs tijdens je ochtendhumeur. Je pleurt je dekbed opzij en gooit je benen van het bed af. Het is weer zo’n dag: moeizaam opstaan, een saai broodje naar binnen werken en op de bank hangen voor de rest van de dag. Netflixje aan, jogging broek op half elf en weer een dag proberen door te komen zonder jezelf optimaal te vervelen. Al je vrienden zijn aan het werk en hebben geen tijd om jou te verlossen van je bankmomentje. Of beter gezegd: bankmoment. Of beter gezegd: bankdag. Of beter gezegd: bankleven. Jouw maand bestaat uit thuis overleven, terwijl je bankrekening schreeuwt om meer moneys. Beleg op je brood krijg je al niet meer betaald. De volgende maand gaat precies hetzelfde. En de maand daarna. Je bankrekening raakt bijna het getal Pi aan (ongeveer €3,14) en je kunt hier alleen maar hulpeloos naar kijken. Solliciteren heeft voor jou geen zin; dat heb je al te vaak geprobeerd. Naar een uitzendbureau ga je niet. Dat is stom, suf en voor mietjes. Daar lig je dan, volledig aan je lot overgelaten. Dit wordt niks, helemaal niks.

MAAR! Deze dag is anders dan andere dagen. De haan van je buurman kukelt een keer niet. Je hebt geen ochtendhumeur en je springt enthousiast uit bed. Je neemt een broodje gezond (je laatste investering; je bankrekening zegt nu echt €0,00) en je knipoogt naar de bank. “Vandaag geen tijd voor jou”, zeg je hardop. Je gooit het roer volledig om en gaat iets doen, waarvan je had verwacht dat je het werkelijk waar nooit zou doen: op gesprek. Niet bij de chagrijnige buurman, maar bij een uitzendbureau. Brabant Match noemt dat uitzendbureau zich. En dat is er niet één zoals je ze kent.

Ken je klassiekers

Een klassiek uitzendbureau is stom, suf en voor mietjes. Als je binnenkomt, krijg je even zo’n ongemakkelijk moment, waarop niemand je opmerkt. Een schorre “Ha-hallo” krijg je er nog wel uit, maar niemand neemt de moeite om z’n nek te draaien. Na 5 minuten stapt er een neppe troela op je af en geeft je een pijnlijke handdruk, auw. “Jij hebt echt teveel zin in je werk óf je kunt gewoon heel goed acteren”, denk je. Correctie: je zegt het gewoon hardop, want je wordt er nu al chagrijnig van. Je wordt naar een afgesloten ruimte gebracht, waar je tegenover twee strenge consultants plaatsneemt. Met het mes op tafel krijg je ingewikkelde vraagstukken voorgelegd. “Wat maakt jou jou?” en “Wat is jouw visie op RJelfslfsdy vergeleken met Fdfldjfdfd, rekening houdend met de Pjfdlsfy en zonder Ufeolfiys in acht te nemen?” Hier weet je in de ochtend geen antwoord op en je faalt hard. Twee strenge blikken kijken op je neer. Zenuwachtig neem je een nipje van een bekertje lauwe koffie, maar je mond blijft droog. De luchtvochtigheid neemt af en je voelt je huid langzaamaan uitdrogen. Het koekje dat je neemt heeft een groen kleurtje en verkruimelt al teveel in je hand. Je laat het maar op de grond vallen en kijkt expres de andere kant uit. Dit wordt niks, dit wordt helemaal niks. Na een zwaar formeel en ingewikkeld gesprek wordt je de deur gewezen. Bedankt voor je komst, vaarwel en tot nooit.

Ken de ander

MAAR! Brabant Match is anders dan andere uitzendbureaus. Aan ongemakkelijke momenten doen we niet en onze handdrukken doen geen pijn. We hebben geen strenge consultants in dienst en onze koffie is warm, niet lauw. Er worden je geen ingewikkelde vragen gesteld en van strenge, formele gesprekken hebben we nog nooit gehoord. In ieder geval niet bij ons. Als je bij onze collega’s denkt “Jij hebt echt zin in je werk óf je kunt gewoon heel goed acteren”, dan weet je gewoon dat we plezier hebben in ons werk. Acteren doen we alleen in het weekend, wanneer we om 07:00 uur wakker worden gemaakt door de haan van de chagrijnige buurman en op een enthousiaste toon “goedemorgen” zeggen, wanneer we de hond uit gaan laten en de buurman het huis uit zien komen. Hallo, goedemorgen, fijne dag gewenst en de haan gaat eraan. Doei.

Let op: onderstaande tekst heeft een commerciële insteek en is bedoeld om jou als lezer over te halen je in te schrijven bij Brabant Match. Lees verder. Laat je verleiden door de heilige woorden en doe vooral wat een marketeer van je verwacht: meegaan in de flow. Lees verder. Wees geen einzelgänger en ga mee met de kudde; verzet je niet. Lees verder. Brabant Match neemt geen verantwoordelijkheid voor psychische hersenspoelingen en eventuele heftige innerlijke conflicten. Lees verder. Nu hebben we je aandacht, nu hebben we je aandacht. Lees verder.

Ken je kennis

Dacht je alleen maar tijdelijke baantjes bij ons te scoren? Even een tuintje schoffelen of een weekendje achter de kassa? Dikke jammer dan, want 99% kans dat je gewoon lekker lang aan het werk kunt. Heb je enkel tijd om < 12 uur per week aan de slag te gaan? Komt u maar! Heb je zin in een fulltime baan? Komt u maar! Twijfel je en ga je voor 24 – 32 uur per week? Komt u maar! Het komt regelmatig voor dat werkzoekenden via ons gewoon een vaste baan krijgen en op contract gaan bij de opdrachtgever. Dit maakt het wel heel interessant om, naast je eigen zoektocht naar een baan, jezelf gewoon bij ons aan te melden. En met “heel interessant” bedoelen we eigenlijk “heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel interessant”. Het enige wat je nodig hebt om je in te schrijven is een computer, een laptop, een tablet of een mobiele telefoon (allen met internetverbinding). Heb je geen internet? Wat doe je dan op deze blog, bosaapje?

Ken ons inschrijfformulier

Je stapt misschien niet meteen op een uitzendbureau af, wanneer je op zoek bent naar een baan. Waarom niet? Wat is precies jouw visie op RJelfslfsdy vergeleken met Fdfldjfdfd, rekening houdend met de Pjfdlsfy en zonder Ufeolfiys in acht te nemen? WAAROM, HÈ?! Kijk, het werkt heel simpel..

Wanneer je op zoek bent naar werk, schrijf je je hier in: ik wil me inschrijven en klik nu op deze link en dan ben ik echt blij en maak ik een vreugdedansje, omdat anderen werk voor mij gaan doen, waardoor ik zelf meer tijd overhoud voor andere leukere dingen zoals Netflix en chillen op de bank met een laaghangende joggingbroek en ‘s avonds nog even lekker bij oma op bezoek om haar te vertellen dat ik bijna een nieuwe baan heb en ze dan blij is en mij trakteert op droge mariakoekjes, die eigenlijk best wel lekker zijn, waarna ik nog even bij de buurvrouw langswip (wat heel raar klinkt, dus ik gebruik dan gewoon het woord “langsgaan”, maar ook dat is eigenlijk raar, omdat je niet letterlijk “langs” gaat, maar gewoon naar binnen, maar toch niet letterlijk naar binnen of in ieder geval wel naar binnen maar dan gewoon via de achterdeur, maar dan wel de achterdeur van het huis of eigenlijk noem ik dat krot gewoon een grot, maar dat klinkt mega raar want dan ga je via de achterdeur in een grot, terwijl een grot helemaal geen deur heeft, maar je eigenlijk dan doelt op iets heeeeeeel anders, maar dat is vies dus daar denken we niet aan en hallo allemaal wat fijn dat ik er ben. Geklikt? Ingeschreven? In dat geval gaan wij op zoek naar werk, waarvan we denken dat het bij je past. Zullen we eerst een kennismakingsgesprekje doen? Met warme koffie. Of thee. Of koud water. Of warm, ja, net waar je voorkeur naar uitgaat.

Waarom zou je wachten met inschrijven als het GRATIS is en anderen voor jou aan de slag gaan om werk voor jou te vinden? Sorry hoor, ik snap het niet meer. Ik zou nog liever een week overnachten in het kippenhok van de buurman, dan een week wachten om mezelf in te schrijven. Het kost NIETS en je zit NERGENS AAN VAST. GEEN KLEINE LETTERTJES. GROTE LETTERS ZELFS, CAPSLOCK NOEMEN ZE DAT. Ingeschreven? Top. Jij plukt vandaag de dag.

Let op: de commerciële tekst, en daarmee de blog, eindigt hier.

Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!