Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

NIEUW: solliciteren op het terras!

10 mei 2019

NIEUW: solliciteren op het terras!

Je komt al enigszins zenuwachtig binnen en wordt met een ijskoude handdruk ontvangen. De consultant glimlacht nep en een heel klein beetje griezelig. Je kiest voor een kop koffie, die uiteindelijk een tikkeltje te lauw blijkt te zijn. Plaatsnemen in een lege, witte ruimte geeft je enigszins een huisartsziekenhuisschilderprojectgevoel. Daar komt nog bij dat de verwarming weigert om ook maar iets van haar warmte aan jou te geven. De consultant wrijft in haar handen en tikt geïrriteerd op de tafel. Ze kijkt je aan met een bepaalde blik, waarbij je spontaan aan de hendel naast je trekt en je als een baksteen door de grond zakt. Dit wordt een kennismakingsgesprek die zijn weerga niet kent. Help.

Maar zo gaan we dat niet doen!

Bij Brabant Match houden we niet van koude, kille en wrede kennismakingsgesprekken. Je hoeft niet zenuwachtig te zijn en onze handdrukken zijn warm en vertrouwd. De glimlach van onze consultants is oprecht, woest aantrekkelijk en vooral niet eng. Onze kopjes koffie zijn precies op de juiste temperatuur en onze ruimtes zijn niet ziekenhuiswit, maar beplakt met koetjes en kalfjes. De verwarming werkt gewoon en onze consultants hoeven daarom ook niet geïrriteerd in hun handen te wrijven. De hendel die je door de grond laat zakken, hoef je bij ons op kantoor niet te gebruiken. Wij geloven namelijk in laagdrempeligheid, transparantie en spontane betrokkenheid, ook tijdens zoiets ‘spannends’ als een kennismakingsgesprek. Grote begrippen, maar betekent gewoon dat je je bij ons op je gemak voelt. No help needed.

Hoe dan?

Om die grote begrippen waar te kunnen maken, hebben we onder andere onze witte muren getransformeerd in een weiland, luchtballonuitzicht en kijk-mij-op-het-kasteel-staan-en-neerkijken-op-de-Gemertse-straat. In de koeienkamer kun je plaatsnemen op een zonnig weiland, waar een enkele koe jou vergezelt en je liefdevol aanstaart. Werkzoekenden die hier plaatsnemen zijn opeens niet meer bang voor het kennismakingsgesprek en vatten de koe letterlijk bij de horens. In de luchtballonuitzicht-kamer kijk je neer op het kasteel van Gemert en voelen werkzoekenden zich pas echt de koning te rijk. Op de achtergrond is de Gemertse kerk zichtbaar, wat eenieder in de ruimte zegent met een voorspoedig kennismakingsgesprek. En dan hebben we nog de kijk-mij-op-het-kasteel-staan-en-neerkijken-op-de-Gemertse-straat, ook wel de ‘terraskamer’ genoemd. Plaatsnemen op de Gemertse terrasjes roept een gevoel van vertrouwen en van ‘thuis’ op. De zon schijnt hier altijd en de lucht is altijd blauw. Wat wil je nog meer?

Een fristi, nacho’s met chili saus en kaas en een dinertje voor twee

Ondanks dat je het intense gevoel hebt dat je op het terras hebt plaatsgenomen, bedriegt schijn toch echt. Op het moment dat bij óf een werkzoekende óf een klant óf onze eigen consultant het idee te realistisch wordt en wordt gevraagd naar een fristi, nacho’s met chili saus en en kaas en een dinertje voor twee, moeten we ingrijpen. Een collega sprint in slow motion naar de terraskamer en gooit de deur open. Hij produceert een dramatische “Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!” en schudt geschrokken aan beide terraszitters. Wanneer ze beiden na 15 seconden nog steeds niet zijn bijgekomen en dromerig naar het terrasuitzicht blijven staren, moeten we pas echt drastische maatregelen treffen.

Ohnee, wat gaan jullie dan doen?!

We leggen een ijskoude hand op de nek. We glimlachen nep en kijken een heel klein beetje griezelig. Razendsnel zetten we een tikkeltje te lauwe koffie voor hen neer en trekken we het behang van de muur. Onder het genot van een uitzicht op ziekenhuiswitte muren, zetten we de verwarming uit en worden beide terraszitters getrakteerd op een partijtje koudheid. We laten een consultant in de handen wrijven en geïrriteerd op tafel tikken. Er wordt met een bepaalde blik gekeken, terwijl we de hendel meteen omlaag trekken. De terraszitters zakken niet door de grond, maar realiseren zich wel weer dat ze gewoon op kantoor zitten en niet de mogelijkheid hebben om een fristi, nacho’s met chili saus en kaas en een dinertje voor twee te bestellen. Dat doe je maar op het terras.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!