Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Koffiegod, verhoor ons!

22 november 2018

Koffiegod, verhoor ons!

Het zorgt voor die fijne eerste glimlach op je maandagochtend. Als het even niet mee zit, geeft dit warme goedje jou een gevoel van extase. Ben je op het werk weer tegen de kantinedeur gelopen? Neem een kopje. Heb je die belangrijke e-mail weer geCTRL-ALT-DELETEd? Neem een kopje. Heb je je collega weer uitgemaakt voor vanalles en nog wat, omdat hij jouw filet americain uit de koelkast heeft opgegeten? Neem een kopje (en hij ook). We hebben het hier natuurlijk niet over een kop sterke muntthee, maar over een heerlijke bak koffie.

Laat ons bidden

Bij Brabant Match vinden we koffie een eerste levensbehoefte. We bidden dagelijks met alle collega’s tot de Koffiegod, een onaardse held die ergens over ons goedje waakt. Met het voltallige team nemen we rond het koffiezetapparaat in kleermakerszit plaats en vouwen we onze handen in elkaar. De wierook produceert het benodigde luchtje en de zachte “chammala chammala chammala” muziek op de achtergrond zorgt voor de rust die nodig is om de Koffiegod te kunnen bereiken. We sluiten onze ogen en denken allemaal aan de perfecte koffie. We denken aan hoe het zou zijn als we het meest professionele en allerbeste koffiezetapparaat van de wereld op ons kantoor zouden hebben. Steeds harder knijpen we in elkaars handen en bidden we op topniveau. Elke collega peinst en de welbekende frons tussen de wenkbrauwen is bij iedereen zichtbaar. Het is nu merkbaar: de Koffiegod neemt ons waar en laat onze wens in vervulling gaan. Langzaamaan verdwijnt elke peins en maakt de zorgelijke frons plaats voor een stiekeme glimlach. Nadat we de Koffiegod “Yo, bedankt voor het bidden. Challaz en open je ogen maar” horen zeggen in het diepst van ons brein, openen we allemaal rustig onze ogen. Daar staat ie. Hij staat recht voor onze neus: het meest professionele en allerbeste koffiezetapparaat ter wereld. En hij staat op ons kantoor.

Laat ons drinken

Na 2 minuten met z’n allen met een mond vol tanden te hebben gezeten, besluit Piet-Hein overeind te komen en het koffiezetapparaat aan te raken. Collega’s kijken toe hoe er nu al een goede band lijkt te ontstaan tussen de Coffee Creator en de Coffee Worshiper. Piet-Hein streelt het apparaat en hij wordt geaccepteerd. Hij mag het allereerste kopje zetten. Met een druk op de knop valt een gloeiendhete, zwarte mengeling van perfect samengestelde ingrediënten een brandschoon koffiekopje in. De zwarte druppels spatten tegen de bovenrand en we kijken met z’n allen gefascineerd toe. Er ontstaat een gevoel van warmte en saamhorigheid. Nadat Piet-Hein het kopje uit het apparaat haalt, houdt hij het à la Leeuwenkoning hoog in de lucht. Het eerstgeboren goud! Collega’s joelen en schreeuwen en reiken naar het perfect gezette kopje. Er wordt wild op de vloer gestampt en er klinken euforische kreten. Het was toen dat Piet-Hein zijn lippen tegen het kopje zette en het aandurfde om de koffie tot zich te nemen. Gespannen keek iedereen toe en werd zijn reactie vol goede moed afgewacht. Na de eerste slok keek Piet-Hein naar zijn collega’s, allemaal individueel, en knikte. Een bevestigende knik. Plus die welbekende stiekeme glimlach. Jep, we hebben de perfecte koffie. En hij is van ons!

Laat ons feesten

Snel daarna werd nog veel meer perfectheid gecreëerd en genoot iedereen van een overheerlijk bakje troost. De sfeer op kantoor was al goed, maar bereikte nu pas echt een hoogtepunt. Rimpels verdwenen, een zere knie genas spontaan, schrale en gesprongen lippen veranderden weer in een mondje waar je ‘u’ tegen zegt en het leek even of een kat alle muisarmen weg kwam nemen. De zwarte wolken in de lucht maakten plaats voor een gloeiendhete zon met felle zonnestralen, die met een snelheid van 193 lichtjaren per seconde het kantoor binnenvielen. Google Maps constateerde dat er één plek in Gemert bovengemiddeld werd verlicht. Alle omliggende woningen en bedrijven vielen in het niets en leken wel deel uit te maken van een zwart-wit film. Een regenboog ontstond vanaf het Brabant Match kantoor en torende hoog boven al het grijs uit. Vanuit het kantoor kwamen enthousiaste kreten en harde feestmuziek. Als je door een kiertje naar binnen zou kijken, zou je feestgangers waarnemen die de dag van hun leven leken te hebben. Overal hingen slingers aan het plafond en de confetti zat overal. Er werd de Macarena gedanst en ook Beyoncé was uitgenodigd om op een verhoogd podium de feestgangers te vermaken. We waren allemaal even ‘Single Ladies’, terwijl het koffiezetapparaat roodgloeiend stond. Bier werd niet geschonken; Brabant Match medewerkers gingen los onder het genot van overheerlijke kopjes koffie. En niet zomaar kopjes koffie, maar perfecte koffie. Onze koffie. Bedankt, Koffiegod.

Ook de extase van bovenstaande ervaren? Betreed ons redelijk nieuwe kantoor aan de Mark in Gemert. Bij elk kennismakingsgesprek heb je het recht om getrakteerd te worden op de gift van de Koffiegod. Thee mag natuurlijk ook, maar er bestaat natuurlijk niet zoiets als een Theegod. Gekkerd..


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!