Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Koeienkamer incident

19 maart 2019

Koeienkamer incident

“Laat mij maar door de grond zakken”, komt er in je op, wanneer je opnieuw een grote blunder begaat op de werkvloer. Je collega’s kijken op, er verschijnt een flauw glimlachje op hun gezichten en binnen enkele seconden ligt de hele afdeling in een deuk. Je drukt op de rode knop naast je, het luik onder je voeten valt open en je valt netjes omlaag buiten het gezichtsveld van je collega’s. Ofja, was het maar zo’n feest. Er is geen rode knop en er is geen luik. Je zult de schaamte gewoon moeten innen. We geven je graag een idee hoe zo’n blunder er op de Brabant Match’se werkvloer uitziet.

Koffie werpen!

Koffie is een drank en dient via de mond genuttigd te worden, maar soms is de weg van koffiekopje naar eindbestemming enigszins opmerkelijk. Een anonieme mannelijke collega staat bij het koffiezetapparaat en roept wie er allemaal een drankje wil. Iedereen is geïnteresseerd en behendig zet hij 5 kopjes cappuccino. Dat lijkt allemaal vlekkeloos te gaan. Als een ober op rolschaatsen komt hij netjes bij alle collega’s de koffiekopjes afzetten. Bedankt, lieve collega. Een anonieme vrouwelijke collega is de laatste halte en de koffiebezorger komt vloeiend gerolschaatst richting zijn eindbestemming. Maar dan ligt daar een pen op de vloer, momenteel gevaarlijk dicht bij de rechter rolschaats.

In een Hollywood film zou nu een slow motion starten. De mannelijke rolschaatscollega tikt met zijn rechtervoet de pen aan en zijn mond valt wagenwijd open, terwijl hij met een sprongetje voorover valt. Hij strekt zijn armen recht vooruit en het volle koffiekopje wordt naar voren geworpen, recht op het doel af. “Via de mond nuttigen” is iets anders dan “tegen het gezicht geworpen krijgen”. De vrouwelijke collega is onschuldig aan het werk en kijkt (uiteraard ook in slow motion) geschrokken op, wanneer er een stuk porselein op haar af vliegt. Ook haar mond valt wagenwijd open en dat is misschien maar goed ook. In slow motion kantelt het koffiekopje opzij en vliegt het zwarte goud richting de openstaande mond van de vrouwelijke collega. Ter illustratie: dit alles gebeurt in 3 seconden. Vliegensvlug realiseert zij adje koffie en springt het koffiekopje kapot op de werkvloer. Er is gelukkig geen koffie verloren gegaan, maar de rolschaatscollega schaamt zich kapot. De vrouwelijke collega kijkt hem geschrokken, maar boos aan. Waar is die rode knop? Waar is dat luik?

Of wat dacht je van:

Deuren gooien!

Een deur is een voorwerp dat open- en dichtgemaakt kan worden en toegang verleent of juist weigert tot een bepaalde ruimte. In een normale situatie gaat zo’n deur open en dicht zonder daarbij andere voorwerpen of mensen te raken. Echter, dit wordt geen ‘normale situatie’. Een anonieme vrouwelijke collega heeft een hartstikke gezellig intakegesprek in de Koeienkamer, de gesprekskamer met een giga koe aan de muur. Plots schiet haar een vraag te binnen en verlaat zij de Koeienkamer, om vervolgens opheldering te vragen bij een collega. Ofja, dat wíl ze doen, maar dat gaat rigoureus mis. Een anonieme mannelijke collega heeft namelijk eenzelfde soort vraag voor de vrouwelijke collega en wil graag opheldering. Hij wil de Koeienkamer binnengaan, terwijl zij de Koeienkamer uit wil. En toen gebeurde het.

In een Hollywood film zou nu een slow motion starten. De vrouwelijke collega onderbreekt het intakegesprek met een “moment, ik ga het even navragen” en de mannelijke collega spreekt tot zijn andere collega’s de woorden “dat ga ik haar gewoon even vragen”. Dit gebeurt gelijktijdig. Wanneer beide collega’s slechts een deur van elkaar verwijderd zijn, duwt de vrouwelijke variant de deur van haar weg en trekt de mannelijke variant de deur naar zich toe. This is the moment. Het gezicht van de mannelijke collega vervormt, wanneer de Koeiendeur in slow motion tegen zijn wang beukt. Hij valt geschrokken achterover op de werkvloer en de vrouwelijke collega kijkt onschuldig en meteen daarna eveneens geschrokken toe. De intake kandidaat slaakt een gilletje. De vrouwelijke collega slaat haar hand voor de mond en ziet de mannelijke variant verpletterd op de grond liggen. Waar is die rode knop? Waar is dat luik?

Een blunder zit in een klein hoekje.

Ook wel eens koffie geworpen of deuren gegooid? Probeer die rode knop eens te vinden.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!