Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Klotsoksels en zweetvoorhoofden

1 juni 2018

Klotsoksels en zweetvoorhoofden

Ons kikkerlandje staat bekend om maandenlang winterjassen dragen en flink nat worden in een zoveelste stortbui. Dat is niet erg, dat zijn we gewend. Echter, soms worden we verrast door een plotselinge hittegolf. Een stroom van warme lucht die zijn weerga niet kent. Plotseling vergaan Nederlandse planten, dieren en mensen in de onverbiddelijke oosterse temperaturen. We ruilen een winterjas in voor een t-shirt met veel te grote v-hals, onze regenlaarzen worden gewisseld met sokken in sandalen en we gaan massaal naar het water in plaats van het water naar ons. Afgelopen week was het weer zo’n week. Zo’n oosters warme week. Zo’n hittegolf die alles om zich heen verwoestte en helemaal kapot maakte. En wat hebben we ervan genoten!

Maar Nederland is Nederland niet als er ook niet wat te klagen valt. De temperatuur is altijd te hoog, te laag of te normaal. Zo zorgen we ervoor dat het ‘nooit goed is’. In Libië moeten ze dealen met temperaturen die kunnen oplopen tot zelfs 57 graden, maar daar staan we niet bij stil. Bij 25 graden begint onze klaagzang al: te warm en geen weer om te werken. En als de temperatuurmeter 30 graden aantikt, is half Nederland zich al aan het afvragen of de hemel echt zo’n mooie plek is. Op momenten dat we de auto instappen, deze de hele dag in de warme zon heeft gestaan, en het 34.5 graden blijkt te zijn, zijn we slechts een hoopje as in een voertuig op vier wielen. Nee, Nederlanders zijn niet gemaakt voor dit weer en hebben alle recht om te klagen. Bijvoorbeeld over:

Natte nachten

Het liefst blijven we zo lang mogelijk wakker, want als we in bed gaan liggen, verandert onze boxspring binnen 2 minuten in een waterbed. Het kussen is te warm aan je hoofd, het dekbed geeft zelfs als we het opzij gooien nog teveel warmte, het matras is niet luchtig genoeg en sowieso is het op de slaapkamer $%#^$^& warm. Het raam openzetten heeft geen zin, want er is geen wind. En als er wind is, betreft het een warme stroming van 57 graden en dat schiet natuurlijk niet op. Van een ventilator op de slaapkamer worden we hartstikke ziek of het is te koud aan onze voetjes. Als het ons uiteindelijk toch lukt om een oogje dicht te doen, is het slechts voor een paar uurtjes. Daarna drijven we als een slap vlotje ons bed uit en voert het klotsende water ons naar beneden. Naar de bank waar we maar even op plaatsnemen en uitzweten. Na het bed weer in te zijn gedoken, worden we extreem vroeg in de ochtend wakker en kunnen we echt niet meer slapen. Je bent nu helemaal nat van het zweet, je stinkt en je bed is drijfnat. In je slaapkamer hangt een muffe geur en je voelt je beroert. Dit is echt niet goed voor een ras Nederlander.

Klotsoksels

Dit is echt het meest beschamende wat zich voordoet als de temperatuur de 25 graden overschrijdt. Klotsoksels. Zweetplekken. Een nat armhol. Beschamende natte plekken in je kleding. Iedereen ziet dat jij het warm hebt en dat je daar keihard mee struggled. Deodorant heeft helaas geen effect; nadat je hebt gesprayd, wordt de deo meteen geabsorbeerd door je gloeiendhete lichaam. Het zweet en de parfum zijn in zware strijd, maar te allen tijde overwint de klotsende stank. Als je naast iemand gaat zitten, is jou meteen duidelijk dat ze het zien, ruiken en verafschuwen. Mensen nemen afstand en halen vies hun neus op. Zwaaien naar de overbuurvrouw durf je niet zo goed, want het klotseffect is dan nog vele malen heftiger. Naast de flubberende kipfileetjes is daar dan ook nog het rondvliegend zweet vanonder je natte oksels. Iedereen in je omgeving wordt nat en de omgeving ruikt naar dood en verderf. Stinkende, natte, klotsende kipfileetjes. Dit is echt niet goed voor een ras Nederlander.

Overvolle stranden

Waar ga je heen als het 30 graden en een gevoelstemperatuur van 57 graden is? Juist, het strand. De eindbestemming van vele kruistochten vanuit het gehele land. Een overvloed aan files in de hete zon, vastlopend verkeer en als resultaat een overvol strand waar geen zand meer te zien is. Overal liggen óf natte, verbrande organismen óf stinkzweet óf irritant grote waterspeeltjes óf veel te kleine strandstoeltjes óf kwallen. Je slaat je handdoekje uit op 0.03 vierkante meter en kijkt opzij naar een veel te dikke tante die besloot topless te gaan zonnen. Schandalig, er zijn kinderen bij. Krijsende kinderen die besluiten flink rond te rennen, daarmee zand in je gezicht te mikken terwijl jij aan het zonnen bent en zo hard te gillen dat je zwetende oorschelpen compleet geruïneerd worden. Erg rustgevend, zo’n dagje strand. Natuurlijk heb je je te weinig en niet goed genoeg ingesmeerd, waardoor je als een verse, zwetende kreeft thuiskomt. Alles brandt en doet pijn en je zweethuid gloeit enorm. Ze zeggen wel eens dat je het “zonnetje in huis bent”, maar dit gaat echt te ver. Verschrikkelijk, zo’n irritant dagje strand. Dit is echt niet goed voor een ras Nederlander.

Zweetvoorhoofden

De klotsoksels waren erg, maar met een nat hoofd rondlopen is minstens zo beschamend. Je glimt helemaal, en dat komt niet omdat je huid is gemaakt van kristal. Het zweet loopt vanuit je kruin omlaag je nek in, waarna het over je rug en buik stroomt zo richting je naad-de-bille en eindigt met een stroompje over je onderbenen, hopla zo je schoenen in. Je hele lijf is geïnfecteerd en nat. Het is alsof je uren hebt gesport, maar dat kletsnatte voorhoofd is het resultaat van uren niks doen. Da’s nog het ergste van al. Laat staan dat je was gaan sporten met dit weer. Je zou alleen maar een hardwerkende natte vlek zijn, smekend of de tijd niet wat sneller kan gaan. Maar ook de tijd heeft last van het warme weer en is trager dan ooit. Samen met andere zweetvoorhoofden stap je na een lange werkdag in de bus. Deze rondrijdende sauna staat garant voor heel veel zweet, stank en rondvliegend nattigheid. Je staat tegen elkaar gedrukt (lees: geplakt) en weet heel goed dat iedereen er pas bij de allerlaatste halte uit moet. Bij een romantisch avondje met je partner op de bank geven jullie elkaar een liefdevolle kus. Die duurt wellicht langer dan je zou willen, want jullie voorhoofden blijven plakken. Komt door al dat zweet. Het is sowieso al vroegtijdig een natte bedoeling, want het is niet jullie lichaam dat elkaar aanraakt, maar jullie zweetlaag. Zweet op zweet. Dit is echt niet goed voor een ras Nederlander.

Kortom: het was weer een heerlijke week!


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!