Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Kerst: wij vieren de laatste “volledige-bezetting-dag”

22 december 2017

Kerst: wij vieren de laatste “volledige-bezetting-dag”

Het einde van het jaar nadert en dat resulteert in een flink aantal gezellige momenten. Eerste Kerstdag, Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag, Nieuwjaarsdag én de laatste werkdag van Brabant Match! Vandaag zijn we gekleed in foute kersttruien en dragen we kerstmutsen. Dat creëert een relaxte werksfeer. Wist je trouwens dat je “laatste werkdag” bij ons met een korreltje sneeuw moet nemen? Onze bezetting is rondom Kerst en de jaarwisseling wat lager dan je van ons bent gewend, maar we blijven telefonisch en per e-mail beschikbaar voor eventuele vragen. Er zal tijdens kantooruren te allen tijde iemand aanwezig zijn, zodat je niet aan je lot wordt overgelaten tijdens de laatste dagen van het jaar.

Vandaag vieren we dus de laatste “volledige-bezetting-dag” en dat betekent het volgende:

Een overvloed aan vrijgevige collega’s

Kerst nadert en nog nooit waren Brabant Match collega’s zo vrijgevig voor elkaar als vandaag. Er wordt koffie en thee aangeboden voor het complete team, deuren worden voor elkaar opengehouden en men complimenteert elkaar met mooie kersttruien en -mutsen. Er worden koekjes en snacks uitgedeeld en de kerstpakketten vliegen om de oren. De pauzes worden met gemak met 60% verlengd en iedereen is druk in de weer om zijn/haar bureau het kerstachtigst van allemaal te maken. Er galmt cliché kerstmuziek door het kantoor en men doet een dansje. Dit is een dag zoals je er maar één per jaar meemaakt.

 

Een ongeorganiseerde ‘kerstfie’

Het maken van selfies (vertaling: ‘een foto die je maakt van jezelf’) op kantoor geschiedt altijd vlekkeloos. De ene na de andere selfie vliegt normaal gesproken om de oren. Ik en mijn koude koffie. Ik en mijn slapende collega’s. Ik en de deur. Daar hebben we allemaal geen moeite mee. Maar dan komt het moment, zo aan het einde van het jaar wanneer Kerst nadert, dat er een zogenaamde ‘kerstfie’ (en selfie met alle collega’s in kerst-outfit) moet worden gemaakt. Past in onze marketingstrategie. De organisatie hiervan resulteert aan het begin van de dag al in problemen: “ik heb geen kersttrui”. Een kerstmuts is ook goed, opgelost. Dan komt het moment dat niemand op de foto wil, die maken we straks wel. Geen tijd nu, want er ligt nog te veel werk op de laatste volledige-bezetting-dag. Wanneer iedereen tijd heeft, zit het kapsel van collega 4 niet mooi genoeg voor een kerstfie. Daar gaat, na het openen van een spiegeltjes-app, ongeveer 2 minuten overheen. Vervolgens wordt een positie ingenomen, maar dat betekent dat collega 2 maar half op de foto zou staan. Neemt ze geen genoegen mee. Moet helemaal zichtbaar zijn. Er wordt een selfiestick geïntroduceerd en iedereen moet nu wel volledig op de foto staan. Tof, iedereen blij. Iedereen behalve collega 3, want die moet eerst naar de wc. Daar gaat ongeveer 13 minuten overheen. Lange zit. Op het moment dat dan eindelijk de kerstfie is genomen, roept collega 1 dat ie z’n ogen dicht had. Slapen doen we thuis; er wordt gemopperd. Na 2 uur en 46 minuten  hebben we een mooie kerstfie vastgelegd. Het was het allemaal waard.

 

Het aansnijden van de kerststol

Hmmmm, een overheerlijke kerststol! We zijn met zeven medewerkers en helaas kan de kerststol niet in dergelijke mate worden aangesneden dat er zeven even grote stukken ontstaan. Het ene stuk kerststol is groter dan het andere stuk. Het moment breekt aan dat de stukken kerststol worden verdeeld. Collega 5 is niet blij met zijn stuk, want dat is te klein in vergelijking met alle werkzaamheden die hij verricht. Hij vindt dat ie groter stuk moet hebben dan collega 2, want die doet net iets minder op kantoor. Slaapt meer. Echter, collega 2 wil een stuk dat minstens even groot is als het stuk van collega 6. Die staat namelijk weer teveel bij het koffiezetapparaat en dat staat gelijk aan de mate waarin collega 2 slaapt. Collega 6 vindt dat allemaal best en gaat akkoord met het feit dat collega 3 het grootste stuk kerststol krijgt. Echter, collega 3 hoeft dat helemaal niet. Die zit namelijk al vol na een half hapje kerststol en biedt zijn stuk kerststol aan aan collega 4. Geen probleem zou je zeggen, maar collega 4 is echt een heel lastige collega. Altijd commentaar enzo. Andere collega’s klagen dan ook dat collega 4 het grootste stuk kerststol zou krijgen en stellen voor om dit stuk doormidden te snijden en te verdelen onder collega 1 en collega 5. Laatstgenoemde is blij, want nu heeft hij twee stukken en is ie eindelijk content met de hoeveelheid kerststol. Echter, collega 2 maakt problemen van het feit dat collega 5 twee stukken kerststol opeist. Aan het eind van de dag is de kerststol verdeeld en is iedereen blij.

 

Namens het complete team van Brabant Match wensen wij iedereen hele mooie feestdagen toe en de allerbeste wensen voor 2018. Dat het (wederom) een succesvol jaar mag worden en carrièredromen mogen worden verwezenlijkt. Ook rondom de feestdagen staan we bij Brabant Match klaar om je van dienst te zijn! Hulp nodig bij het vinden van mooie carrièrekansen? Check onze actuele vacatures en zet je volgende stap. De tijd van stilzitten is voorbij!

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!