Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Kantoortrekjes: opmerkelijke collega’s

15 juni 2018

Kantoortrekjes: opmerkelijke collega’s

De allereerste dagen in ons gloednieuwe kantoor zijn verstreken en wat is het ontzettend VET! Natuurlijk zijn we hier nog in de opstartfase en wordt het kantoor beetje bij beetje een stukje strakker, maar het begin is gemaakt. En hoe. Alle collega’s hebben hun vaste werkplekje geclaimd en hun territorium afgebakend met persoonlijke kladblokjes, pennen, telefoons en arceerstiften. De airco draait op volle toeren en blaast een frisse nieuwe wind door het gloednieuwe pand. Tijd voor een evaluatie van alle Brabant Match collega’s. Dat hebben we nog nooit in een blog verwoord. Houd je vast, dit wordt heftig.

Sanne en Lotte en Beyoncé

Er bestaat maar één held. Een enkele godin die haar onderdanen tevreden stelt met harmonieuze klanken uit een strot van goud. Wanneer je haar stem hoort, gaat er een gevoel van enthousiasme en levenslust door je heen. Je hebt de nodige drang om, zelfs tijdens werktijd, alles uit je handen te laten vallen en bovenop meubilair te klimmen. Vervolgens ga je schaamteloos bewegingen maken die normaal gesproken zelfs je eigen partner niet te zien krijgt. Collega’s kijken op, maar zijn eigenlijk al helemaal niet meer verrast; je doet dit namelijk altijd als Beyoncé op de radio komt. De kantoorlichten gaan uit, de spotlights gaan aan en centreren zich op jou als bureaudanseres. Je kantooroutfit neemt de benen en je draagt daaronder een uitdagend strak Beyoncé pakje. Want alleen als jij helemaal in style bent, ga je het hardst. Sanne en Lotte, dit is jullie moment. Ga ervoor!

Piet-Hein en Rody en koffie

“Liever lui dan moe” is een motto wat bij niemand van Brabant Match past, maar Piet-Hein en Rody neigen soms akelig dichtbij te komen. Vooral als er een droge lucht hangt, de kelen droog en schor zijn en er een grote behoefte is naar vocht. Koffie, thee, bier, fris of wijn. Op zulke momenten zie je collega’s opzij kijken en zich afvragen wie gaat lopen. Bij Brabant Match haal je namelijk niet alleen koffie voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Het zijn die momenten waarop er opeens een dringend telefoontje komt voor Piet-Hein of er een belangrijk mailtje binnenkomt voor Rody. Er hangt een akelige spanning en iedereen zit op het puntje van z’n bureaustoel: wie gaat “het” vragen? Wie gaat er lopen? Langzaamaan veranderen de zachte Zwitsal-huidjes in gerimpelde, vochtnodige ruwe olifantenhuiden. Typvingers functioneren niet meer door een gebrek aan vocht en men likt langs de mond om net dat beetje te blijven leven. Op de rand van de afgrond, dat moment waarop men bijna flauwvalt en de behoefte naar koffie zo enorm is, komt het nog niet eens in Piet-Hein en Rody op om te gaan lopen. Uiteindelijk staat een nieuwe collega of stagiair kreunend en steunend op om te vragen of er nog meer mensen koffie willen. “Jaaaaa is goed. Doe mij maar”, roepen Piet-Hein en Rody in koor, zelfs voordat überhaupt een andere collega zijn of haar mond heeft kunnen opendoen. Een vriendschappelijke knipoog tussen beide collega’s is het teken van de ‘kijk-we-hebben-het-weer-gefixt-lekker-puh’ koffie-halen mentaliteit van beide baasjes.

Esther en Kim en sappige verhalen

Gisteren was ze bij dat nieuwe restaurant op de hoek en daar waren de tosti’s ham-kaas beter dan bij die lunchroom een straat verderop. Bij de H&M had ze een truitje maatje M gekocht, maar dat zat zelfs, ondanks het advies van die nieuwe knappe verkoper, veel te strak. Haar vriend maakte meteen een flauw grap (“Ach, maak je niet zo dik”), waarna ze de rest van de avond boos in haar eentje in bad heeft gezeten met extra veel sop dat rook naar lavendel en een badeend met ingebouwde radio. Laatst was ze nog bij oma, die in een seniorenwoning is gaan wonen en waar ze het echt helemaal niet naar d’r zin heeft. Haar buren zijn te oubollig, er wordt geen Power Yoga georganiseerd en de vogeltjes in de volière maken te veel herrie. Ze had zich trouwens voorgenomen alleen nog maar in het weekend wijntjes te drinken en de droge witte doordeweeks in de kast te laten staan. Sinds gisteren mislukt, toen een vriendin op bezoek kwam en per se wijn wilde drinken, anders zou ze worden ont-vriend. Van je vrienden moet je het hebben; ze heeft meteen een andere vriendin op WhatsApp aangesproken om te vertellen dat deze meid niet te vertrouwen is. Esther en Kim staan garant voor heel veel interessante gesprekken. Niet alleen met werkzoekenden en klanten, maar ook met collega’s. En dat vinden we niet raar, dat vinden we als collega’s gewoon heel erg fijn. Binnenkort publiceren ze een boek, waarin alle sappige verhalen worden gebundeld. Vanaf 1 juli te koop bij Brabant Match: € 19,99 excl. eventuele verzendkosten. Het boek telt ongeveer 95.000 pagina’s en is onderverdeeld in 10 delen.

Roy en Iris en stille wateren met diepe gronden

Deze collega’s zijn gewoon normaal. Ze hebben geen rare gewoontes en ook geen opmerkelijke kantoortrekjes. Dit zijn collega’s die diamant waard zijn en waar je er het liefst honderd van zou willen hebben. Einde bericht.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!