Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Het effect van onze koffie

22 februari 2019

Het effect van onze koffie

“Wakker worden met een kop koffie” is een redelijk bekende zoekterm in Google. Vaak wordt gesproken over “de werkdag starten met koffie” of “elke ochtend een bakkie”. Het zwarte goud resulteert in meer concentratie en alertheid, iets waar sommigen in de ochtend goed naar op zoek moeten gaan. Als je gisteravond net wat te veel ranja hebt gedronken en je met een mannelijke poes uit bed stapt, wil het je wel eens ontbreken aan concentratie en “zin in de dag”. Neem een bakkie en rise & shine! Weinig mensen geloven in wonderen, maar het tovermiddeltje ‘koffie’ is iets waar velen hun ziel voor geven. Niet voor niets staat op elk kantoor een koffiezetapparaat waar werknemers naar hartenlust op zoek kunnen gaan naar concentratie en alertheid. Drink je ‘s avonds te veel koffie? Dan resulteert dat in slapeloosheid of duizeligheid. Drink je overdag te veel koffie? Dan blijf je wakker op de werkvloer én tijdens kennismakings- en sollicitatiegesprekken. Gelukkig zijn de gesprekken bij Brabant Match alles behalve slaapverwekkend, wat niet wil zeggen dat we geen koffie hebben. Correctie: we hebben de lekkerste koffie van Nederland!

Ons krachtige kneitergoede koffiezetapparaat

Wil je lekker sterke koffie, een cappuccino of een overheerlijke latte macchiato? Met een druk op de knop en een vreemd, brommend, grommend, chagrijnig geluidje, begint ons heilige apparaat hetgeen te produceren waar jij naar vraagt. De stoom dringt je neusgaten binnen en je raakt in extase. Je lijkt de koffie al te proeven, maar het is een illusie. Je kijkt toe hoe jouw zojuist nog lege koffiekopje zich vult met een wondermiddeltje dat jou gegarandeerd weer op de rit brengt. En meer, en meer, en meer. Nabij de rand van het kopje stopt het koffiezetapparaat en maakt nog een laatste grommetje. Een grommetje wat jou vertelt dat de koffie klaar is. En niet zomaar koffie; de allerlekkerste koffie van Nederland. Je reikt naar het oortje van het kopje en brengt het goedje naar je mond. Slurpje, slurpje, slurpje. En dan gebeurt er iets in je lijf. Een effect dat verschilt eenieder die het drinkt..

Het effect op onze medewerkers

Piet-Hein heeft de koffie zojuist tot zich genomen en begint met een klein sprongetje. Daarna doen zijn voeten een indrukwekkend dansje, terwijl er een glimlach van oor tot oor ontstaat. Lotte en Sanne nemen tegelijkertijd hun allereerste slok en kijken elkaar giechelend aan. Daarna klimmen ze op hun bureaus en doen ze ingewikkelde Beyoncé-dansjes. Kim en Esther nemen de proef op de som en krijgen na hun slok koffie een geweldig gevoel, wat resulteert in een krachtig optimisme. Ze sprinten naar de kantoordeur, gooien ‘m open en produceren een “JOEHOEEEEE” richting de voorbijlopende oma met hond. Rody en Roy drinken van hun koffie en kunnen alleen maar intens genieten. Ze dromen weg bij elke slok en kunnen beiden alleen maar denken aan de allermooiste momenten in hun levens. Op onverklaarbare wijze is Sally immuun voor de effecten van koffie en blijft zij gewoon zichzelf. Stagiaire Terry drinkt geen koffie en kan helaas niet worden getrakteerd op de nodige happyness. Wat een gemiste kans. Kom eens naar ons kantoor en check wat het effect van onze koffie op jou is .. !

De gevaarlijke verleiding

Het koffiezetapparaat heeft zijn eigen overtuigende ziel en lokt medewerkers (te) vaak richting het zwarte goud. Het is 17:40 uur en alle collega’s zijn al naar huis. Een anonieme medewerker brengt zijn laatste papierwerk op orde en sluit de computer af. Einde werkdag. Hij trekt zijn jas aan en hoort opeens een fluisterstem in zijn rechteroor. Alles op kantoor is donker en de knipperlichtjes van de verlaten werkplekken produceren het enige licht in de ruimte. “Neem het goud ….. Neem het goud ….. Neem het …..” galmt fluisterend door het kantoor en de medewerker kijkt geschrokken opzij. Er komt een eigenaardige gloed van het koffiezetapparaat af en een griezelig gelach van een baby doet de kantoordeur dichtslaan. Het zweet breekt de Brabant Match medewerker uit en zijn voeten lopen met een onverklaarbare drang richting het apparaat. De lade opent zich automatisch en een gouden koffiekopje wordt door een onzichtbare hand uit de lade getild en in het apparaat gezet. Het vreemde, brommende, grommende, chagrijnige geluidje begint en het net nog lege kopje wordt met iets gevuld. De baby lacht opnieuw en het apparaat stopt met brommen. “Pak dan ….. Drink mij ….. Doe eens …..” zegt een babystemmetje in mijn rechteroor, terwijl het koffiekopje omhoog zweeft. De medewerker kijkt opzij, maar niemand staat naast hem. Terwijl hij zijn hoofd weer terugdraait richting het apparaat, wordt met brute kracht het kopje  tegen zijn lippen gedrukt. De babylach versterkt en de kantoorlampen beginnen te flikkeren. Deuren slaan open, dicht, open, dicht. Beeldschermen springen aan en de baby is zichtbaar op alle computers. Dan alleen maar een oogverblindende flits …

De oma met hond komt langs het Brabant Match kantoor gelopen en kijkt op, terwijl een enkele flits in haar ooghoek springt. Haar altijd zo brave chihuahua blaft richting de kantoordeur en de Brabant Match medewerker stapt naar buiten. Met een levenloze blik in zijn ogen draagt hij een vreemd uitziende baby in zijn arm. Wanneer de medewerker voorbijloopt, zwaait de baby geheimzinnig naar de oma met hond en wijst het richting de openstaande kantoordeur. Ze gaan een hoek om en het lieve omaatje kijkt ze na. Een fluisterend giecheltje doet oma opzij kijken en haar blik wordt getrokken door de nog openstaande kantoordeur. Een overheerlijke koffielucht dringt door in haar openstaande neusgaatjes en ze zet enkele stappen richting de deuropening. Wanneer ze inclusief hond naar binnen stapt, slaat de deur keihard achter haar dicht. Het laatste wat een voorbijganger zou horen, is “Neem het goud ….. Neem het goud ….. Neem het …..” ..


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!