Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Hallo Carnaval, wat fijn dat je er bent!

9 februari 2018

Hallo Carnaval, wat fijn dat je er bent!

Overal confetti en slingers, een plakkende biervloer en hippe kaskrakers. Uit elke tent klinkt het bekende “Hallo Allemaal, wat fijn dat je er bent…” en overal lopen mensen in onesies en kruipen tijgers, Batmans, Chinezen, superhelden en luizenmoeders rond. Er ontstaan ellendig lange polonaises en er wordt met wijn gegooid. De snoep tijdens de optochten wordt met flinke kilometers per uur naar de hoofden geworpen en minderjarigen worden tegengehouden bij de deuren van de café’s. Er heerst een gemoedelijke sfeer in het dorp. Echter, een stukje buiten het dorp, nabij het industrieterrein, ligt het kantoor van Brabant Match. Je hoort foute muziek, de pimpelpaarse loper ligt uit en in- en uitlopende medewerkers zijn verkleed als opmerkelijke gekken. We kunnen uiteraard niet achterblijven in de Brabantse gekheid en dragen daarom ons steentje bij aan het gezelligste feest van het jaar: Carnaval!

Concurrerende outfits

Eén medewerker is verkleed als Catwoman, een andere draagt een debiele bril, een andere is verkleed als cowboy, een andere is verkleed als tiroler en er lopen nog wat dieren en Disney figuren rond. De opdracht was gewoon “wat carnavalsaccessoires mee te nemen”. Leuk voor de foto. Echter, complete outfits werden voor de dag gehaald. Nu heeft cowboy ruzie met Catwoman en vechten enkele dieren met een tiroler. De medewerker met de debiele bril kijkt van een afstandje toe. Opmerkelijk hoe serieus dit verkleedfeest wordt genomen. “Uhm, deze Catwoman outfit is sowieso kekker dan jouw achterlijke cowboy outfit”, “Pfff, mijn tijgeroutfit domineert echt wel jouw verschrikkelijke tiroler pakje” en “Iedereen kijkt altijd naar mij in mijn adamskostuum”. Er heerst een felle concurrentiestrijd en dat uit zich in heel veel stress en opwinding. De koffie-halen scores kelderen in een rap tempo, want waarom zou je gaan lopen voor een debiel Disney figuur of een achterlijke superheld? Zojuist stond Spiderman ‘per ongeluk’ op de poot van olifant, zong de luizenmoeder hardcore songs voor een angry bird en ging een sumoworstelaar bovenop een faraoh zitten. Er wordt niet met elkaar gesproken; alleen non-verbaal gecommuniceerd. Catwoman kijkt vanachter haar masker sluw naar collega’s, cowboy laat een pistool in de hand slingeren, piraat speelt met zijn haak, wortel is om op te eten, priester bidt en de medewerker met de debiele bril kijkt gewoon suf voor zich uit. De mooiste outfit wint een feestneus en mag op het bureau een dansje doen. Heuuuuuuuuu.

Wat fijn dat je er bent

Speciaal voor vandaag hebben we een variatie gemaakt op een bestaande kaskraker. Uit volle borst zingen we:

 

Haaaaaallo Kandidaat, wat fijn dat je er bent,

Zoek je nog een baantje, en wil je wel een cent.

Stap nu maar binnen, ga met ons in gesprek,

Ik heb werk en jij bent kek.

 

We zijn nog niet tevreden over de laatste zin. Een andere variatie zou kunnen zijn:

 

Haaaaaallo Kandidaat, wat is het lekker weer,

Kom nu maar fijn binnen, en haast je als een speer.

Zoek je nog wer-uk, wij hebben wat voor jou,

Wordt het groen of wordt het sjouw.

 

We weten niet zeker of die laatste zin wel overkomt zoals we ‘m bedoelen. Een andere variatie zou kunnen zijn:

 

Haaaaaallo Kandidaat, t’is tijd voor een nieuwe baan,

Lukt het met je zoektocht, of laat je soms een traan.

Laat ons jou helpen, je hebt bij ons succes,

Heel veel werk en weinig stress.

 

Eindelijk een fijne laatste zin. Die houden we erin.

Polonaise!

Bij een echte goede Carnaval hoort een polonaise van formaat. Dat gaat helaas nog niet helemaal van een leien dakje. Medewerker 1 wil niet achter medewerker 4 lopen, want die laat altijd stinkscheten. Medewerker 1 wil echter ook niet vóór medewerker 6 lopen, want die zingt altijd met consumptie. Dat komt goed uit, want medewerker 6 wil ook niet achter medewerker 1 lopen, want die doet wel schijnheilig, maar stiekem is hij best wel irritant. Medewerker 2 laten we niet in een straal van 3 medewerkers vóór of achter medewerker 5 lopen, want dat loopt altijd uit op klef gedoe. Medewerker 3 wil per se vóór medewerker 4 lopen, want hun namen lijken op elkaar en dat is echt vet hip cool strak. Tot slot wil medewerker 2 absoluut niet achter medewerker 6 lopen, want medewerker 6 houdt helemaal niet van Carnaval en polonaises en daar ergert medewerker 2 zich zo ontzettend aan dat hij het vertikt om haar schouders vast te pakken.

Uiteindelijk hebben we met z’n allen een ideale positie ingenomen en ontstond een ware feestslang van gezelligheid en plezier. Van korte duur, hoor. Alleen voor de foto. Eerlijk is eerlijk.


Wij wensen iedereen fijne Carnavalsdagen toe en onthoud:

Haaaaaallo Kandidaat, t’is tijd voor een nieuwe baan,

Lukt het met je zoektocht, of laat je soms een traan.

Laat ons jou helpen, je hebt bij ons succes,

Heel veel werk en weinig stress.

 

>> Alle Carnavalsvierders klikken hier voor onze beschikbare vacatures <<

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!