Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Gemert onder vuur: bevolking eist kriebelkuur!

4 juli 2019

Gemert onder vuur: bevolking eist kriebelkuur!

Oma Carola loopt met haar hondje Sacha door de Gemertse straat. Ze neemt de tweede weg links en gaat dan nog een paar keer rechts, ongeveer 3 keer links en vervolgens nog een handvol rechtsaf. Die drie keer naar links, nadat ze een paar keer rechts was gegaan, was een vergissing. Terwijl ze door de welbekende “besmette” straten liep, keek ze zenuwachtig om zich heen. Voordat ze besefte dat ze verkeerd zat, was het al te laat. Ze zag passerende voetgangers onder hun oksels krabben. Een andere tegenligger kraste zijn armen bijna open. Twee buurvrouwen stonden te kletsen, terwijl ze flinke rode strepen maakten op hun ontblote onderbenen. Dit was geen buurt die zelfverwonding hoog op haar lijstje had staan; deze mensen waren besmet. En oma Carola wist meteen dat ze dat nu zelf ook was. Ze zakte op haar knieën, de riem van hondje Sacha glipte tussen haar vingers en hysterisch begon ze in de rondte te krabben. Haar hele lijf tintelde, jeukte en deed pijn. Een combinatie van heel veel vervelende dingen tegelijk. Oma Carola was ‘geprocessierupseerd’, en heel Gemert processierupseert met haar mee. Wat een gezellige boel.

Processiefuncties

Bij Brabant Match hebben we het kantoor hermetisch afgesloten en kom je voortaan alleen met een vingerafdruk- en een irisscan binnen. Dit omdat processierupsen sowieso geen vingers hebben. De irisscan dient als extra beveiligingsmaatregel. Op kantoor hebben Brabant Match medewerkers allemaal nieuwe functietitels verkregen. Zo zijn Piet-Hein en Roy de attackers, die zich kenmerken door een hermetisch afgesloten overall en de nodige bestrijdingsmiddelen. Kim en Esther zijn healers. Zij hebben alle kuurtjes en wondermiddeltjes in huis om geprocessierupseerde collega’s te verlossen van hun jeuk en krabdwang. Sanne is de phoner, die besmette personen telefonisch informeert en adviseert. Haar zachte stem heeft een verkoelende werking op alles wat negatief is. Lotte is de mailer, die dezelfde taken uitvoert, alleen dan via e-mail. Haar vliegensvlugge vingers brengen koele levenslessen met zich mee. Rody is de informer, die een grootscheepse marketingactie heeft opgezet, bekend van de slogan “Vuur zonder kriebelkuur”. Sally is de dancer, die een zelfbedachte anti-processierups-dans in het leven heeft geroepen om de diertjes een halt toe te roepen. Onze stagiaire Manon houdt een oogje in het zeil en zet verkoelende muziek op. Brabant Match is processierupsvrij. Maar dan, op dat ene bewuste moment …

De indringer

Theo, op zoek naar een interessante baan in de omgeving van Gemert, komt Brabant Match binnen voor een kennismakingsgesprek. Maar niet alleen hij, want hij wordt op de voet gevolgd. Hij glipt, nee kruipt, razendsnel naar binnen. De voor het snelle oog onzichtbare indringer zou, als hij een grote mond had, grijnzend het Brabant Match kantoor binnengaan. Kim’s uitstapje naar de sanitaire voorzieningen wordt abrupt onderbroken, wanneer de indringer in haar ooghoek verschijnt. Ze wijst naar de vloer en slaakt een ijskoud gilletje. Raam 3 trilt nog na, terwijl attackers Piet-Hein en Roy al volledig in tenue klaarstaan. Stagiaire Manon zet meteen “Toppertje” op: een uiterst verkoelend nummer. Dancer Sally voert haar bijbehorende dans uit. Healers Kim en Esther staan klaar om in te grijpen en raden collega’s aan uit de buurt van de indringer te blijven. Sanne en Lotte ontvangen meteen duizenden telefoontjes en e-mails vol hulpkreten: er is een PROCESSIERUPS het Brabant Match kantoor binnengeglipt! Rody gooit er meteen een ijzersterke marketingactie uit met een nieuwe slogan: “vol agressie anti-processie”. Pers staat voor het kantoor, bewapend met camera’s en microfoons. Hoe gaat Brabant Match de indringer een halt toeroepen?!

Het slagveld

Piet-Hein en Roy wijzen de indringer vriendelijk de deur, maar het mocht niet baten. Zonder op te kijken, kruipt de rups naar zijn doel: menselijk vlees. Terwijl Piet-Hein en Roy als ware attackers hun vlammen gereedmaken, slaakt Sanne een hoge gil. De phoner is geraakt door een zee aan pijnlijke vuurharen, die langzaam haar huid binnendringen. Er ontstaan rode plekken en vooral heel veel jeuk en pijn. Healers Kim en Esther sprinten naar hun collega, maar de rups is slimmer dan men denkt. Met een flinke grijns op zijn harige gezicht vuurt hij een nieuwe lading haartjes af, welke Esther in haar linker bovenarm raken. Ze raakt meteen het bewustzijn kwijt en nu is Kim degene die een hoog gilletje slaakt. Dat gilletje wordt abrupt onderbroken, doordat Piet-Hein plotseling met zijn rechterschoen op de rups trapt. Stilte. Alleen maar stilte. Kon het zo makkelijk zijn? Was dit alles?

Nee. Dit had Piet-Hein nooit mogen doen. Met het vertrappen van de indringer, ontstond een voor het oog onzichtbare smog die indringers in de omgeving wakker maakt. Terwijl de Brabant Match collega’s puffend en hijgend, bijna verslagen, een mini-vreugdedansje wilden uitvoeren, werd de stilte abrupt onderbroken. Uit alle hoeken en gaten kropen plotseling honderden processierupsen. Ze kropen langs de muren omlaag, over het plafond, over de vloer, door de deur het kantoor binnen. Het knisperende geluid van hun haartjes over de oppervlakte, deed armhaar overeind staan. In een mum van tijd waren de Brabant Match medewerkers omsingeld. Ze konden geen kant meer op. Het laatste wat voor de buitenwereld hoorbaar was, was een hoog, een iets minder hoog en een superlaag gilletje vanuit het kantoorpand. De processierups had gewonnen en had het Brabant Match kantoor overmeesterd. Uiteindelijk was iedereen in Gemert geprocessierupseerd en had iedereen jeuk en pijn. Daarna was iedereen in de wereld aan de beurt en daarna iedereen in het heelal. Alles en iedereen was geprocessierupseerd. Eind niet goed, al niet goed.

 

De volgende keer in “Gemert onder vuur, bevolking eist kriebelkuur”:

Vanuit het duister is een zacht knisperend geluid hoorbaar. Een miljoen vuurharen schuren over de oppervlakte richting de Gemertse bevolking. De processierups is bestreden, maar jarenlang geluk en vreugde bleef uit. Een nieuwe dreiging is op haar pad richting het dorp waar geluk en vreugde altijd hoog in het vaandel wordt gedragen. De eerste dennenprocessierups grijnst, terwijl biljoenen andere dennenprocessierupsen in processie volgen. Ze gaan op jacht en zullen niet stoppen tot de complete Gemertse bevolking is gedennenprocessierupseerd. ‘Pure evil’ bestaat dus echt. Wordt vervolgd…


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!