Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Gemert demonstreert: wij willen Oymyakon!

14 december 2018

Gemert demonstreert: wij willen Oymyakon!

Het is koud. Vanochtend hebben we buiten de pinguïns gevoerd; de keizerpinguïns voelden zich weer de koning te rijk. De ijsberen liggen er in hun grot nabij ons kantoor nog lekker warm bij. Nabij de grote boom voor ons kantoor ontwaken de poolvossen. Hun gaap ontbloot de scherpe tandjes. Brabant Match medewerkers zijn bezig het grote pak ijs voor onze kantoordeur weg te schuiven. Honderd meter verderop breekt een gletsjer en de gure poolwind zorgt voor rode neusjes en oortjes. Gekleed in 72 lagen kleding doen we een poging om te overleven in de bittere kou die in het altijd zo warme Gemert hangt. We glimlachen naar ‘de oma met het hondje die elke ochtend voorbij komt gelopen’. Haar gezicht is gehuld in een laagje ijs en haar strompeltempo ligt op ongeveer 0.003 km/uur. Het hondje, of wat daarvan nog over is, rolt vooruit en toont genoeg gelijkenissen met een sneeuwbal. Arme vrouw, arme hond, arme wij. Gemert is getroffen door een nieuwe ijstijd. De zogenaamde mini-ijstijd die voorheen al was aangekondigd (lees hier), lijkt eerder zijn intrede te hebben gedaan dan voorspeld. En nu zijn we de klos. Of de sneeuwbal. Net wat het koudst is.

Nieuwe diersoorten ontdekken Gemert

Met de komst van de vervroegde mini-ijstijd hebben ook nieuwe dieren ons koude woonplaatsje bereikt. Ondanks dat wetenschappers ervan overtuigd waren dat de mammoet volledig was uitgestorven, stonden er toevallig vanochtend twee aan onze kantoordeur. Ondanks hun enorme slagtanden, waren ze zo trouw en tam dat Piet-Hein besloot met de mammoet naar de supermarkt te gaan in plaats van met zijn Ferrari 250 GTO. Ze maken een raar geluid, maar ze zijn oh zo zacht. Sanne en Lotte ontdekten op de volledig bevroren parkeerplaats een wolharige neushoorn. Dikke pech, wetenschappers, maar de neushoorn waarvan jullie dachten dat die al 500.000 jaar was uitgestorven, staat gewoon naast de Volkswagen Up van Rody. Zijn warme vacht beschermt hem tegen het gure klimaat. Rody staat met Kim en Esther te voetballen met een sabeltandtijger. Niks 10.000 jaar geleden uitgestorven: er loopt er gewoon een rond op het grasveldje voor ons kantoor. De nieuwe diersoorten zijn al zo ver ingeburgerd in Gemert, dat bewoners een rondlopende mammoet of sabeltandtijger gewoon straal voorbij lopen. Een wolharige neushoorn wordt niet eens meer opgemerkt. Roy en Dinzy maken heerlijke warme chocomel voor iedereen op kantoor. Het lijkt bijna genieten, maar schijn bedriegt. Met een gemiddelde temperatuur van -94 graden Celsius, is Gemert officieel de koudste plek op aarde. En we lachen met z’n allen wel, zo rondom de feestdagen, maar eigenlijk hebben we het retezwaar. Ongeveer zo zwaar als het gewicht van twee mammoets, een sabeltandtijger en een wolharige neushoorn.

Ons streefdoel: een Oymyakons klimaatje

De hele wereld kijkt hulpeloos toe hoe Gemertenaren lijden onder het barre klimaat. De koudste landen ter wereld hebben aangegeven voor Gemert klaar te staan. Rusland sponsort echte warme Russische kledij en Canada heeft aangeboden onze stookkosten te betalen. Mongolië vergoedt warme dranken en Antarctica stuurt hulptroepen om zoveel mogelijk sneeuw en ijs weg te halen. Oymyakon, een dorpje in Rusland, meet een gemiddelde temperatuur van -70 graden Celsius. Dat is voor Gemert een streefdoel: een opwarming van gemiddeld 24 graden ten opzichte van wat we nu hebben. Overal in Gemert hangt de slogan: wij eisen een tropenzon in ons streefdoel Oymyakon!!!. Demonstranten gaan de straat op en eisen opwarming van de aarde, of in ieder geval van Nederland, of in ieder geval van Noord-Brabant, of in ieder geval van Gemert. Het symbool van de demonstratie is een magnetron inclusief hittegolfjes. Wereldwijd zetten koude landen zich voor ons in om ons streefdoel te bereiken. Oymyakon zelf geeft geen commentaar. Brabant Match sponsort de volledige marketing van de demonstratie. Medewerkers gaan gekleed in dikke wintertruien met het magnetron-symbool. Op ons kantoor hangt een groot doek met een afgeleide slogan: wij eisen ochtendzon, wij eisen avondzon, wij eisen klimaat Oymyakon!!!. Aan de vlagmasten hangen kreten als ik kwam, ik overwon, geef mij maar Oymyakon!!! en geen schaatsmarathon, maar een temperatuurtje Oymyakon!!!. De slogans worden door iedereen warm onthaald.

Brabant Match houdt je warm

Wij staan altijd voor onze klanten en medewerkers klaar, ook in mini-ijstijden. Bezoek ons kantoor voor een warme kop koffie of een overheerlijk theetje. Het staat je vrij om, bijvoorbeeld tijdens kennismakingsgesprekken, onder ons eigen Brabant Match fleecedekentje plaats te nemen. We stoken de hut lekker warm en alle ramen blijven potdicht. En wil je zelf zo’n lekker warm Brabant Match fleecedeken scoren? Dannuh .. Ja, hé. Uhm. Tja.. Hmmm.. t’is meer zo van.. hoe moeten we dit zeggen.. Uhh.. tot snel!


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!