Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Gefeliciteerd Sanne: vijf jaar in dienst!

2 november 2018

Gefeliciteerd Sanne: vijf jaar in dienst!

Jobhoppers zijn hip en in de mode. Wanneer zij bij hun nieuwe baan binnenstappen, aan hun bureau gaan zitten en de computer opstarten, beseffen zij dat het bedrijf twee straten verderop meer kansen biedt. In de pauze wisselen ze van baan. Na de lunch, wanneer ze zijn voorgesteld bij hun nieuwe werkgever, beseffen ze dat het bedrijf twee dorpjes verderop meer te bieden heeft. Ze plannen een sollicitatiegesprek in de namiddag en starten de volgende dag bij hun nieuwe werkgever. Tijdens het eten van een banaantje krijgen ze een idee: “we gaan het helemaal omgooien!” en ze nemen ontslag, gaan thuis op de bank zitten en kijken een goede serie.

Soms is het echter wel fijn om iemand wat langer als collega te mogen hebben. Je leert elkaar kennen, met elkaar werken en je wordt ‘vriendjes’ in plaats van ‘discrete collega’s’ op de werkvloer. Je weet welke koffie ze lekker vindt, hoe laat ze die koffie het liefst geserveerd wil hebben en hoeveel filet americain ze bij een lunch vermorzeld. Je kunt voorspellen wanneer ze een sanitaire stop maakt en bij bedrijfsuitjes is zij je grootste maat. Bij Brabant Match hechten we waarde aan kanjers die jarenlang blijven plakken. Wij feliciteren daarom ..

SANNE

.. met haar 5-jarig dienstverband.

 

De slingers hangen paraat, de taart staat klaar om te worden opgegeten en het oh-zo-valse “HAR-TE-LIJK GE-FE-LI-CI-TEEEERD” is al uit volle borst gepresenteerd. De confetti wordt op moment van schrijven bij elkaar geveegd en de vroege party animals worden weer in hun hok gezet. Het is eigenlijk een werkdag zoals alle andere, maar toch is ie een beetje anders. Vijf jaar in dienst is, vooral vandaag de dag, niet niks en het is daarom meer dan normaal dat we Sanne in een extra warm zonnetje zetten.

Vijf keer koffie

Op één been kun je niet staan, maar met vijf kopjes koffie kun je voorlopig wel vooruit. Sanne is fan van café au laît en dit jubileum stelt ons in staat om haar nog veel blijer te maken met elk koffierondje. We zetten namelijk niet één, niet twee, niet drie, niet vier, maar vijf kopjes café au laît per rondje! Da’s lekker. Het vierde en vijfde kopje zijn standaard ijskoffie’s, maar dat laat Sanne koud. Café au laît is café au laît en dat is smullen. Voordat we de kopjes koffie op het bureau zetten, maken we een huppeltje, twee pirouettes, een dubbele flikflak en vier salto’s. We zingen een enigszins valse “Gefeliciteerd lala tralalulololo” en trakteren op een glimlach. Dit doen we bij elk kopje, dus vijf keer. Om de beurt, zodat elke collega aan bod komt. Wie morst, moet boenen.

Vijf keer Beyoncé

Van één Beyoncé wordt niemand blij, maar met nog meer Beyoncé’s wordt het nog veel erger. Uit zelfbescherming zetten we op een werkdag niet al te vaak Beyoncé nummers op. Als de radio haar eerste klanken uit, zetten we ‘m stiekem zachter. Als de Beyoncé ringtone van een collega begint, nemen we snel op of klikken we snel weg. Als Beyoncé langs ons kantoor komt gelopen, doen we snel de rolgordijntjes dicht. Gevaar zit in een klein hoekje, dus we nemen de nodige maatregelen. Als het fout gaat, klimmen onze vrouwelijke collega’s (lees: Sanne en Lotte) op hun bureau’s en wordt er wild in de rondte gedanst. Als “Single Ladies” zou klinken, gaat het pas echt goed fout. Het plafond valt naar beneden en er wordt gewoon doorgeswingt. Er wordt met spullen gegooid en er worden hapjes en drankjes geserveerd. De lichten worden gedimd en de feestverlichting wordt ingeschakeld. Hoge hakken worden in de lucht geworpen en er wordt enthousiast gegild. Dit wil je niet elke werkdag, maar vandaag is een uitzondering. Speciaal voor Sanne introduceren we het “Beyoncuurtje”: een uur lang Beyoncé nummers. Geen pauzes, geen ‘maartjes’, geen beperkingen. Oordopjes worden vóór het Beyoncuurtje uitgedeeld, zodat collega’s wel gewoon door kunnen blijven werken. Over 40 minuten start het Beyoncuurtje. Houd je vast..

Vijf keer slingers

Van één slinger wordt niemand blij; dit moeten er minstens 34 zijn. Dat betekent dat er ongeveer 10 aan het plafond hangen, ongeveer 10 aan de muur, ongeveer 5 op de vloer en ongeveer 9 om Sanne heen. Het lijkt misschien alsof ze vandaag alleen maar slingers draagt, maar schijn bedriegt. Onder al die 9 slingers zit gewoon een superstrakke outfit, vandaag volledig onttrokken aan het oog. Naar het koffieapparaat ‘lopen’ wordt vandaag ‘huppelen’, want zo’n slingerlijf is praktisch geen hoogstandje. De feestmuts hebben we achterwege gelaten, dat zou echt te veel worden. Tijdens gesprekken op kantoor wordt Sanne tijdelijk ontslingerd: we grijpen het uiteinde beet, geven er een mini-trekje aan, waarna ze als een balletkoningin door het kantoor draait. Als ze tot stilstand is gekomen, wordt luid geapplaudisseerd en incasseert Sanne het lovende enthousiasme met een gepaste buiging. Een ware artiest die graag haar eigen draai geeft aan alles wat ze doet. Al vijf jaar lang een topper!


Namens het complete Brabant Match team feliciteren wij Sanne met haar 5-jarig dienstverband bij het allergezelligste bedrijf ter wereld. We hopen nog heel lang van je enthousiasme en gedrevenheid te mogen genieten! 🙂


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!