Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Game, Set, Match! ~ Brabantse Winterspelen

16 februari 2018

Game, Set, Match! ~ Brabantse Winterspelen

Tussen 9 en 25 februari zitten we met z’n allen aan de buis gekluisterd, wanneer Sven Kramer en Ireen Wüst de show stelen op de ijskoude vlakte. Jorrit Bergsma, wat was ie goed, hè. Bier en borrelnootjes vlogen in de rondte, toen de kanjer met een zilveren medaille zijn prestatie verzegelde. Tegelijkertijd beseften we dat Brabant Match ook haar eigen Spelen moest organiseren. Dit zou dé manier zijn om voor eens en altijd te bepalen wie de snelste, meest listige collega van ons allemaal is. Wie is de Jorrit Bergsma onder ons kantoorpersoneel en wie neemt helaas de verkeerde wissel (Sven Kramer, 2010)? Met trots presenteren wij de:

Brabantse Winterspelen

Het Brabant Match kantoor bevat nu een bobsleebaan, een schaatsbaan en een enorme schans (buiten). Hoewel de wedstrijden momenteel nog aan de gang zijn (t/m 29 februari 2018), geven we nu alvast een samenvatting van de gespeelde wedstrijden.

Onderdeel 1: “Bobberdebobslee”

Het Brabant Match bobsleeën is problematisch. Er is plek voor vier personen in één Brabant Match bobslee. Je zou zeggen: geen probleem, vier is een leuk getal. Echter, met zeven personeelsleden betekent een bobslee voor vier een ware hel. Wie gaat er met vier personen in een bobslee en wie moet het doen met een bobslee met drie personen? Met vier ga je natuurlijk harder dan met drie, dus de winnaar staat eigenlijk al vast vóór de wedstrijd begint. Niemand wil in een verliezende bobslee zitten, dus de eerlijkste oplossing is met de vier slankste collega’s in één bobslee. Uiteindelijk is zo het gewicht van beide bobsleeën nog enigszins gelijk en heeft de wedstrijd redelijk eerlijk plaats kunnen vinden. Drie, twee, één .. BOB!

Bobslee A zoefde keihard over de baan en kende geen genade. Er was ook geen structuur en tactiek te ontdekken in hun gezoef. Enkele keren werd tegen de rand van de baan geknald en het geheel zag er nogal ongelukkig uit. Van “100% Bob, 0% op” en “Ben je Bob? Zeg het hardop” leek hier geen sprake. We hadden Piet-Hein nog zo aanbevolen vooraf geen Flügels te nemen. Het geheel zag er op deze manier toch wel Bob uit: Bewust Ontzettend Bezopen. Indrinken vóór het bobsleeën raden we niemand aan. Dit was geen Winterspelen waardig; dit was gewoon zwaar amateuristisch. Kim zat achterin de bobslee en kon haar groene thee niet in bedwang houden. De gloeiendhete thee vloog over de baan en Kim had eigenlijk weinig oog voor de bobslee of de baan. Dit was niet haar idee van een high tea. Uiteindelijk is Bobslee A met vijf deuken, een paar flinke krassen en twee gaten geëindigd op een eindtijd van 5:34 minuten. De baan is ontworpen voor een gemiddelde zoeftijd van 2:40 minuten. Dat was dus wel even een flinke tegenvaller.

Bobslee B is het bespreken niet waard. Zij heeft het einde van de baan helaas niet gehaald en is op de helft uit de bocht gevlogen. Blijkbaar hadden inzittenden het idee dat ze aan het schansspringen waren, maar dikke jammer dat dit niet het geval was. Dat is namelijk pas het derde onderdeel. Nu eerst gaan schaatsen!

Onderdeel 2: “Schaatserdeschaats”

Het Brabant Match schaatsen is ook problematisch. Vooraf is namelijk geen rekening gehouden met iedereens voetmaat. Zo zat uiteindelijk Iris met schoenmaat 47 opgescheept en moest Roy het doen met een maatje 30. Waarom ze hun schaatsen niet gewoon wisselden? Da’s niet leuk; dan zou er niets zijn om over te bloggen.

De 10 km was een competitie tussen Lotte en Sanne. De twee gezusters waren felle concurrenten, niet alleen op de werkvloer, maar ook op de schaatsbaan. Beide moesten ze het doen met schaatsen maatje 45, ongeveer 6 maten te groot. Dit was een extra uitdaging, maar weerhield ze niet. Rody moest het startsein geven en stond aan de rand van de schaatsbaan, gewapend met een leuk pistool. Het moment was daar: drie, twee .. en daar ging Lotte. Ze was te snel, alweer. Opnieuw: drie, twee, één .. en daar ging Lotte. Ze was alweer te snel. Opnieuw: drie, twee, één .. st .. en daar ging Lotte. Te snel. Opnieuw: drie, twee, .. en daar ging Lotte. Snel liet Rody enkele vuurschoten gaan en raakte daarbij wat voorbijgangers. Lichte verwondingen, niets ernstigs; the show must go on. Natuurlijk was het voor Sanne niet leuk dat Lotte al met een voorsprong van 2 seconden begon, maar ze was vastberaden dit in te halen. Als een ware Ireen Wüst gleed ze in de richting van haar tegenstander. Lotte deed haar uiterste best vaart te maken, maar in de bochten vloog ze toch enkele keren tegen de omheining aan. Gewoon te snel. Toen Sanne in de buurt was, kon ze niet anders dan haar zuster fysiek te dwarsbomen. Met een snelheid van 230 km/uur haalde ze haar mede-schaatser onderuit. Lotte kreeg een flinke klap, maar wist Sanne nog snel bij haar enkels te grijpen en eveneens onderuit te halen. Als twee ervaren worstelaars lagen ze op de schaatsbaan te harentrekken, bovenarmenknijpen en maagschoppen. De schaatswedstrijd werd afgelast en de zusters werden uit elkaar gehaald. Dit ging zo niet werken.

Onderdeel 3: “Schansiedeschans”

De Brabant Match schans is er een, zoals er geen tweede van is. Uniek in zijn soort ligt hij daar naast ons kantoor, te glanzen in de felle ochtendzon. Doe maar glanzen, doe maar glanzen. Eigenlijk waren de schansspring technieken van de Brabant Match personeelsleden niet toereikend voor een Winterspelen, maar toch waagden ze de gok. Met z’n zevenen stonden ze bovenaan de schans. In mooie ski-outfits en prachtige beschermbrillen tegen de kille, Gemertse, gure wind, stond het Brabant Match personeel te bibberen aan de top. Nog drie seconden voor de start. Nog twee seconden voor de start. Nog één seco.. en daar ging Lotte. In een mooie groene ski-outfit en met een voorsprong van 2 seconden raasde ze als een ware skiwi naar beneden. Haar collega’s volgden snel en een spannende afdaling begon. Werknemer A haalde het einde van de schans helaas niet. Werknemer B haalde het einde van de schans wel, maar durfde niet te springen en viel op z’n snoet in een heerlijk dik pak Gemerts nepsneeuw. Werknemer C sprong zo hoog en ver en was zo ontzettend goed en een ware expert dat ie in Someren terechtkwam. Helaas, gediskwalificeerd. Werknemer D nam op de helft van de afdeling een break om een heerlijk kop groene thee te drinken; meedoen is belangrijker dan winnen. Werknemer E had teveel Flügels op en kreeg vleugels. Normale mensen zouden dit van een ander drankje krijgen. Vliegen is verboden, dus keihard gediskwalificeerd. Werknemer F deed het eigenlijk heel goed, maakte een mooie sprong, maar kwam een beetje ongelukkig neer. Als een bolletje rolde ze richting de finish en eindigde ze als een heuse sneeuwpop. Sneeuwpoppen zijn uitgesloten van deelname, dus ook zij werd gediskwalificeerd. Werknemer G deed het gewoon wél goed, maakte een mooie sprong en gleed sierlijk over de finish. Zo hoort het. We noemen geen namen.

De tussenstand

Omdat de Brabantse Winterspelen nog aan de gang zijn, hebben we nog geen einduitslag. De tussenstand is echter als volgt:

  1. Piet-Hein (door valsspelen)
  2. Lotte (door omkopen jury)
  3. Rody (door te communiceren dat ie derde is, maar dat eigenlijk helemaal niet is, maar iedereen het toch gelooft)
  4. Sanne (door gewoon eerlijk te spelen)
  5. Kim (door teveel thee te drinken, anders was ze gegarandeerd vierde geworden)
  6. Roy (doordat de organisator onmogelijk laatste kan zijn)
  7. Iris (doordat er iemand laatste moet zijn)

Wij wensen alle kandidaten heel veel succes met het vervolg van de wedstrijden. De einduitslag wordt wegens privacyredenen niet gepubliceerd.

PS: op zoek naar werk? Klik hier voor alle vacatures!

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!