Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

En wie ben jij?

8 februari 2019

En wie ben jij?

Je hebt 30 seconden om jezelf voor te stellen. “Kun je wat over jezelf vertellen?” komt voor velen als een shock. Vooral tijdens een kennismakings- of sollicitatiegesprek is het vooral niet de bedoeling dat je klotsoksels krijgt, het zweet vanaf je kruin over je gezicht omlaag stroomt of je handen aanvoelen als natte washandjes. Een logische, maar misschien ook wel een enigszins enge vraag. Want wat moet je over jezelf vertellen? En welke info mag je voor jezelf houden? We hebben enkele voorstellingsrondjes op een rijtje gezet. Rood betekent “probeer een antwoord zoals dit te vermijden” en groen betekent “probeer een antwoord zoals dit te verwoorden”. We hebben de diverse voorstellingsrondjes vooral niet overdreven.

Voorstellingsrondje 1

“Ja hallo ik ben Hans. Ik ben 51 jaar en fan van motors. Samen mi ons Truus peer ik um regelmatig en gassen we wa rondjes door Brabant. Onderweg stoppen we altijd om zo’n vrèkkes lekker broodje worst te freten bij zo’n Shöll tankstation. Als we ons helemaal vol hebben gevrete, kunne we er wir vol gas tegenan. Op ‘t werk geef ik er ok graag gas op. Al da saaie gedoe is niks vûr min en ik werk ut liefst kneiterhard. Dès ook waarom elke werkgever wa an min hèd. Gewoon goei werk levere.”

Voorstellingsrondje 2

“Ik ben dus Iris, 23 jaar oud. Sinds de basisschool al een passie voor taal en communicatie en daar later verder in gegroeid met een passende opleiding op het hbo. Ik heb altijd bijbaantjes gehad, maar wil heel graag fulltime aan de slag met een marketing functie. Ik ben gedreven en gemotiveerd als ik ergens aan de slag ga, maar ben wel een echte perfectionist. Voelt vaak goed, maar kan ook een belemmering zijn als ik daarin doorsla. Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen in het vak.”

Voorstellingsrondje 3

“Zo, dan zal ik eens lekker wat over mezelf gaan vertellen. Mijn naam is Saartje, maar vrienden en familie noemen me ook vaak ‘Saar’. Toevallig liep ik gisteren nog door de Zärä, waar ik een goede vriendin van me tegenkwam. Ik ken haar al sinds de basisschool en we hebben gewoon een hele goede band. Ze riep meteen toen ze me zag “Héé Saar, hoe staat het leven?”, waarna ik op haar af liep en “Ja heel goed, en jouw nieuwe single leven?” antwoordde. Sinds kort is ze namelijk weer vrijgezel, na echt een hele moeilijke periode met haar inmiddels ex-vriendin. Ik heb niets tegen het feit dat ze lesbisch is, want ook haar ex-vriendin was gewoon een topper, maar even sloeg ze helemaal door. Ze begon echt van alles .. Oh wacht, ik sla door, dit is geen belangrijke info. Feit is dat ik het dus niet erg zou vinden als nieuwe collega’s mij ook “Saar” zouden noemen. Voor mij voelt dat meteen alsof we al heel lang vrienden zijn en dat we eigenlijk al best wel een hechte band hebben opgebouwd. Was er verder nog iets wat je wilde weten over mij of weet je genoeg?”

Voorstelling 4

“Mijn naam is Peter. Ik heb zes jaar ervaring als inkoop manager bij een groot b2b bedrijf, waar ik ervoor zorgde dat er een nieuwe inkoopstrategie werd gerealiseerd. Hierdoor werd consequent geld bespaard en efficiënter gewerkt. Momenteel werk ik bij een wat kleiner bedrijf, waar ik de sfeer prefereer boven die van het grote b2b bedrijf. Ik houd van korte lijnen en een gezellige babbel in de kantine kan ik wel waarderen. Daarom heb ik ook interesse getoond in deze vacature, omdat ik het idee heb dat dit perfect aansluit bij wat ik wil.”

Voorstelling 5

“Ik ben Chanty, 31 lentes jong en gepassioneerd taalvirtuoos. Dagelijks ben ik in de weer om formuleringen tevoorschijn te toveren, waar eenieder van achterover slaat. Bijnamen van mij zijn “Taalmonster”, “Woordenkoningin” en “Formuleringsmeesteres”. Grappig dat mensen bij het horen van de bijnamen meteen zien dat het om mij gaat. Het gaat vaak om mij. Als ik ergens ben, probeer ik met mijn woorden mensen te betoveren en potentiële werkgevers om mijn vingers te wikkelen. Het is mijn geheime wapen, mijn trots, mijn ‘zijn’. Een carrière als dichter of boekenschrijver is voor mij niet weggelegd; ik hypnotiseer mensen om me heen graag live met mijn geheime toverwoorden. Ik wil hun gezichten zien als ze onder de indruk zijn van hetgeen ik tegen hen verwoord. Laat mij maar beïnvloeden met gesproken tekst. Laat mij maar schitteren.”

Kom je nou naar ons op kantoor voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek, zorg dan dat je de rode teksten vermijd. Probeer iets op te pikken van de groene teksten en zorg bovenal dat je met een antwoord komt wat van jou is. Vertel wat je wilt vertellen en vertel vooral niet wat je niet wilt vertellen. Een spiritueler antwoord kunnen we je niet geven.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!