Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Een zwaar verlies

17 augustus 2018

Een zwaar verlies

Het regent, moeder aarde treurt. Zelfs de weergoden weten dat er iets speelt. Op het gezicht van de petunia tuin van de buurvrouw tekent zich een brede glimlach, na maanden geen druppel regen te hebben mogen ontvangen. Voor de rest is het laaiende enthousiasme ver te zoeken. Paraplu’s worden bedroefd boven de hoofden van straatlopers gehouden en natte honden lopen chagrijnig langs hun baasje. Het Brabant Match personeel stapt haar auto uit en loopt richting de ingang van het kantoor. Beleefd wordt de deur opengehouden voor onze kleine, blonde, liefste collega. Met een tevreden glimlach, maar toch een enigszins dramatisch gezicht, stapt deze collega naar binnen. Voor de allerlaatste keer, want aan al het moois komt ooit een einde. Dat is wat ze zeggen en dat is wat geldt voor onze lievelingscollega Iris. Na anderhalf jaar gaat voor haar het Brabant Match doek vallen.

Iris, ons lieve croissantje

Veel dingen zullen we gaan missen, maar laten we beginnen bij het lekkerste onderwerp: eten. Iris speelde een belangrijke rol bij de wekelijkse lunches. Nooit was zij te beroerd om naar de supermarkt (we willen de naam best noemen, but that would be a Lidl bit unfair for other supermarkets) te gaan om hemelse gerechten in huis te halen voor alle hongerige collegamondjes. Nooit klaagde zij dat ze het te druk had om anderen te helpen bij een hongersnood. Nooit pinkte zij een traantje weg, omdat het initiatief om naar de supermarkt te gaan WEER vanuit HAAR moest komen. Maaltijden werden altijd compleet afgeleverd bij kantoor. Enkele nader te benoemen collega’s willen nog wel eens steken laten vallen door boter, ham, sla of tomaat te vergeten. HOE KUN JE NOU SLA VERGETEN?! Zo is Iris nooit geweest. Accuraat was een woord dat zij had uitgevonden, of het nu ging om werkzaamheden achter het bureau of bij het halen van lunches.

Iris was onze lunchkoningin en nog specifieker onze croissantkoningin. Je kunt croissantjes lekker vinden, je kunt van croissantjes houden en je kunt croissantjes aanbidden. Iris was fan van laatstgenoemd werkwoord. Niemand in deze wereld, inclusief de meest hardcore Fransman, aanbidt croissantjes méér dan onze blonde lievelingscollega. Wanneer zij met de lunch binnenkwam, werd ze netjes begroet met “Welkom terug, lief croissantje” en “Daar heb je ons lieve croissantje weer!” en “Croissantjes zijn bruin, Iris is lief, het leven is een speeltuin en zij een hartendief”. Nog nooit was er zoveel respect geweest voor een collega. Dat we haar nu moeten gaan missen.. Hoogstwaarschijnlijk hetzelfde gevoel als wanneer Iris nooit meer croissantjes mag eten. Verschrikkelijk, ondraaglijk en zeer pijnlijk.

Iris, niets aan de hand

Hallo Iris, leuk dat je dit leest. Deze alinea is speciaal voor jou geschreven en alleen voor jou bedoeld. Natuurlijk mag iedereen doorlezen en doen alsof ze er iets van zullen begrijpen, maar dat is niet zo. Alleen jij weet wat hier speelt. Alleen wij weten wat hier speelt. Wat was je toch fotogeniek. Altijd enthousiast als je weer in the picture werd gezet en je jezelf terug zag. Terwijl je naar het eindresultaat keek, een mooie foto van jou van top tot teen, verstrakte je gezicht opeens. “Hé, Iris, wat is er aan de hand?”, vroegen we je dan. “Niets, er is niks aan de hand”, antwoordde je dan. “Jawel”, zeiden wij vervolgens in koor, “er is zeker wat aan de .. HAND!” Leuk, leuk. Groot, maar leuk.

Iris, de ultieme kantoorkanjer

Hallo gewaardeerde lezer, leuk dat je hier weer begint met lezen. Deze alinea is weer voor jou bedoeld.

Iris was een godin op de werkvloer. Niet alleen stond zij in de top 3 van het welbekende “koffie-halers” cirkeldiagram, zij was eveneens befaamd vanwege haar zwoele telefoonstem. Wanneer je naar Brabant Match belde, kreeg je in 89,472917749201% van de gevallen onze blonde (ja, dat zie je niet aan de telefoon) lievelingscollega aan de lijn. “Goedemorgen, Brabant Match. Je spreekt met Iris”. Iets om voor flauw te vallen. Zo zwoel, zo accuraat, zo recht in het hart. Dit was geen collega die plezier had in het opnemen van de telefoon; dit was een collega die het opnemen van de telefoon aanbad. En dat hoorde je in alles. De glimlach op haar gezicht was niet gemaakt; die was oprecht. De puurheid zelve, de meest reine telefoonziel van Brabant. De heldin, de kanjer.

Hardwerkend, maar voldoende ruimte voor gezelligheid. Dat is ook Iris. Vacatureteksten op de website kwamen uit haar hand (dikke teksten, jonge) en werkzoekenden werden vaak benaderd door onze blonde lievelingscollega. “Ik zag je CV op internet staan en ik vroeg me af: …”, begon ze. Wat vroeg ze zich af? Dat is wat men zich altijd afvroeg. Wat zou ze zich afvragen? Is het een levensvraag of een onzekerheid die ik snel de wereld uit kan helpen? Iets waar ik nu meteen antwoord op zou kunnen geven of een doordachte vraag die een doordacht antwoord behoeft, waardoor ik genoodzaakt ben een moment van bezinning te nemen en de hele kwestie even op me in moet laten werken? Zal ze geïnteresseerd zijn in mijn 06 of wil ze binnenkort blind daten? Zullen we ooit samen gaan wonen en vraagt ze zich af of ik liever in een koophuis of huurappartement mijn dagen met haar doorbreng? Zag ze mijn CV, daarmee mijn interesse voor katten, en vraagt ze zich af of een hond ook welkom is in onze toekomstige Spaanse villa nabij het zandstrand? Of vraagt ze zich gewoon af of ik snurk in mijn slaap? “… en ik vroeg me af of je nog op zoek was naar een baan”, eindigde ze haar zin. Een baan. Daar had ik nog niet aan gedacht. Maar hé, natuurlijk ben ik op zoek naar een baan. Gewoon omdat jij het vraagt. En als ik ontkennend zou antwoorden en haar aan het huilen zou maken, omdat ik haar vraag beantwoord met een “nee”, zou ik haar troosten en er voor haar zijn. “Stil maar, mijn croissantkoninginnetje, niks aan de hand”, zou ik zeggen. Niks aan de hand. Aan de hand. De hand. Hand.

Iris, wij willen jou ontzettend bedanken voor jouw actieve inzet en jouw laaiende enthousiasme op de werkvloer. Je was niet alleen een geweldige collega, je bent ook een geweldig mens. ‘Gezellig’, ‘vrolijk’ en ‘gedreven’ is een combinatie van karaktereigenschappen die jou voorheen een unieke stagiaire maakte en vervolgens een perfecte collega. Namens iedereen van Brabant Match wensen we jou heel veel succes toe met je studie. Zet je gedrevenheid vanaf de werkvloer door naar je studie en je gaat er gegarandeerd komen. Wellicht tot ooit, lieve, kleine, blonde croissantkoningin! 🙂


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!