Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Een warm welkom aan Dinzy!

9 november 2018

Een warm welkom aan Dinzy!

Het team van Brabant Match bestaat uit een eigenaar (iemand moet er ooit mee zijn begonnen), een bedrijfsleider (iemand moet de touwtjes in handen hebben), vier consultants (iemand moet ervoor zorgen dat werkzoekenden aan een baan worden geholpen en bedrijven worden geholpen met het invullen van openstaande vacatures), een administratie koningin (iemand moet een verantwoordelijkheid nemen voor contractbeheer en verloning van de medewerkers) en een marketing koning (iemand moet ervoor zorgen dat werkzoekenden en bedrijven naar Brabant Match komen). Naast dit vaste team staan we altijd open om enthousiaste stagiaires aan te nemen en hen een stageplek aan te bieden. Zo’n stagiaire fungeert dan vaak als ondersteuning van onze consultants. De reden van deze blog is dat we opnieuw zo’n kanjer hebben binnengesleept: Dinzy! Anticlimax is dat zij al een flinke tijd binnen onze 26 muren werkzaam is, maar we er nu pas een blog uitgooien. Oprechte excuses. Als troost maken we de blog nog leuker dan je van ons bent gewend.

De telefoon

“JA HALLO MET BRABANT MATCH, WAT IS ER?!” zou niet leiden tot een prettig telefoongesprek dat fijn en vertrouwd voelt. We willen graag, ook via de telefoon, onszelf blijven en bellers een goed gevoel geven. Daar komt Dinzy om de hoek kijken. Met haar zachte, zwoele telefoonstem trakteert zij elke beller op een stukje happiness. “Goedemorgen, Brabant Match. Je spreekt met Dinzy”. Poeh.. Het effect is bijna hypnotiserend en zelfs collega’s bezwijken soms op momenten dat Dinzy de telefoon opneemt. Bellers kunnen niet anders dan zich uitstekend en vol leven voelen als zij met een ochtendhumeur naar ons kantoor bellen. Het effect van de zwoelness is direct merkbaar: het chagrijnige karakter verandert onmiddellijk in een hoopvolle vervolging van de dag. Het leukste vinden wij als terugbelverzoeken worden ingediend. “Ik noteer even je nummer, zodat Piet-Hein je dadelijk terug kan bellen”. En dan komt het. Lees dit met de allerzwoelste toon die je je kunt indenken: “Ja hoor, geen probleem. Ik noteer even je nummer. Nul zes.. vijf twee .. zeven zeven .. acht .. vier negen ..”. Bijna alsof je Dinzy in de club tegenkomt en ze zojuist je nummer in haar telefoon heeft gezet .. yes! Dit gaat de goede kant op.

Het koosnaampje

En dat brengt ons bij het volgende onderdeel. Op kantoor vinden we voornamen maar saai en suf. Je hebt ze bij je geboorte gekregen en draagt ze al tientallen jaren bij je. Al levenslang noemt iedereen je zo en moet je luisteren naar een naam die door miljoenen andere mensen op aarde wordt gedragen. BORING! Brabant Match collega’s roepen daarentegen de allerleukste kreten naar elkaar: l’Esthèrrrrrrrrrrrr, PESSY!, ey Boske. Dat zijn geen beledigende verwijten, maar heuse bijnamen. En daar zijn we trots op. Een Esther wordt een l’Estherrrrrrrrrrrr, omdat die Franse touch net dat beetje extra geeft. Een Kim wordt een PESSY!, omdat sommige achternamen best wel pittig zijn en Roy en Piet-Hein trakteren we op Boske, omdat we respect hebben voor eindbazen. Stagiaires zijn niets minder dan vaste collega’s, dus ook hen belonen we met een koosnaampje op maat. Onze allerliefste Dinzy heet natuurlijk geen Dinzy (dat zou wel heel raar zijn), maar gewoon d’n Dins. Gewoon omdat we die Brabantse nuchterheid zo waarderen en hoog in het vaandel dragen. Noem ‘r geen Dinsje, want dan wordt ze boos.

De vacatures

Als Dinzy er niet zou zijn, zouden er niet zoveel vacatures online staan. D’n Dins neemt een verantwoordelijkheid voor het online zetten van de allerleukste vacatures, zodat werkzoekenden iets hebben om op te reageren. Voor een vacature zoekt ze een passende medewerker, voert ze een gesprek en maakt ze uiteindelijk een ultieme match. Plaats, zoek, spreek, plaats, plaats, zoek, spreek, plaats, plaats, zoek, spreek, plaats. Ze kent het concept als geen ander. En dat zonder onze persoonlijke aandacht voor werkzoekenden, medewerkers en klanten uit het oog te verliezen. Ze draagt nog net geen kroontje, maar toch willen we haar heel graag benoemen tot vacaturekoningin. Onze vacaturekoningin. Ons Dins.

De koffie

HO, VERGEET DE KOFFIE NIET! Een prettige en gezellige werkvloer wordt mede mogelijk gemaakt door het zwarte goedje (deze zin is gesponsord door Nescafé). Of bruin, afhankelijk van de hoeveelheid melk die erin wordt gemikt. Dinzy weet precies wat iedereen wil: koffie of thee? Welke smaak koffie of thee? Melk en/of suiker erin? Kopje halfvol of tot het randje gevuld? Twee vingers schuimlaag en een figuurtje erin? Koekje erbij of gewoon een punt taart? Lepeltje erbij? We hoeven het Dinzy niet uit te leggen; ze gewoon hoe het zit. Het is onmogelijk om koffie- of theegeheimen voor haar te houden, want ze achterhaalt ze toch wel. Door een scherpe focus en een gerichte blik in ‘r ooghoeken neemt ze het koffie- en theegedrag van collega’s dagelijks waar. Als zij veranderingen ziet, past zij zich daar meteen op aan. “Ik zag dat je gisteren te lang bezig was met je schuimlaag. Wens je vandaag een vinger minder schuim?” Bizar, ze ziet echt alles. Heldin, die Dins van ons.


Ondanks dat deze blog wat later wordt gepubliceerd dan gewenst, willen wij alsnog tegen onze allerliefste Dinzy zeggen: succes met je stage! Maar als het jou niet lukt, lukt het niemand. Dinsssssssss 🙂


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!