Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De zoektocht van het jaar

30 maart 2018

De zoektocht van het jaar

Piep, piep, piep, piep .. achteruit inparkeren op de parkeerplaats bij Brabant Match. Kwestie van uitstappen en richting kantoor lopen. Deze dag verschilt niet heel veel van andere dagen, toch? Maar wacht, er is meer! Daar in het grasveld tegenover het kantoor liggen kleine, ovale dingen te glinsteren in de ochtendzon. Niets om je hoofd voor om te draaien. Wanneer je de kantoordeur nadert, ligt er naast je op de stoep een ei. Lekker voor thuis. Voordat je besluit naar binnen te gaan, breng je het mooie eitje naar je auto. Je schrikt, want plots staat er achter je auto een hele mand vol eieren. Lekker voor thuis. Je legt het eitje in de mand en zet ‘m in de auto. Wanneer je je omdraait, ligt er een route uitgestippeld richting de kantoordeur. Een route van gekleurde eieren. Wat is dit voor grap?! Je loopt langs de eieren af en stapt het kantoor binnen. Een figuur met veel vacht, een mandje eieren in de hand en veel te grote oren passeert je en loopt de deur uit. Viert er iemand een verlate Carnaval? Je krijgt een briefje in je hand gedrukt. “Gezocht: heel veel eieren” staat erop geschreven. Wanneer je om je heen kijkt, zie je collega’s flink in de weer om dingen te zoeken die ze blijkbaar kwijt zijn. Plotseling schiet het je te binnen: het is Pasen. Er moet gezocht worden naar eieren, ook op kantoor. Veel eieren, heel veel eieren. Nog meer eieren. Dit wordt een concurrentiestrijd waarvan er maar één per jaar is. Drie.. twee.. één.. ZOEK!

De Paaszoektocht van Roy

Als een ware eindbaas struint Roy het kantoor af naar heel veel eieren. Hij heeft ze zelf verstopt, dus hij weet wel ongeveer waar ze liggen. Natuurlijk doet hij alsof ie van niks weet en zoekt zich rot naar ei 12 en ei 75, terwijl hij heel goed weet dat ze verstopt liggen tussen de planten op kantoor en tussen de aantekeningen van Piet-Hein. Maar wie zoekt er nou tussen de planten op kantoor? Laat staan de aantekeningen van Piet-Hein. Roy weet heel goed dat niemand de tientallen eieren bovenop het dak zou gaan zoeken. Heel sneaky verlaat hij het kantoor en zet een ladder tegen het pand. Gniffelend pakt hij de tientallen eieren van het dak. Hij heeft er nu genoeg om ieder geval geen laatste te worden en dat is wat telt. Op zijn kantoor heeft Roy nog een extra voorraadje paaseieren liggen die niet zijn verstopt. Dat is een mooie troef achter de hand, voor het geval Piet-Hein opeens goed zou scoren tijdens zijn Paaszoektocht. Echter, die kans is ongeveer net zo groot als dat je op een doordeweekse dag twee eenhoorns in een kano de snelweg over ziet steken. Roy eindigt zijn Paaszoektocht met een vondst van 49 eieren.

De Paaszoektocht van Sanne & Lotte

Als ware geschwesters struinen Sanne en Lotte het kantoor af naar heel veel eieren. Hand in hand vinden ze ei na ei. Vier ogen zien namelijk meer dan twee en zusters zijn beter op elkaar ingespeeld dan collega’s. Eitje op de stoel, eitje tussen de speakers en eitje op de kast. Dit is zo gemakkelijk. Op dikke beats van Beyoncé hupst het stel door het kantoor. Links, ei, rechts, ei, links, ei.. Op het moment dat Jay-Z inzet op 1 minuut 34, hebben Sanne en Lotte al een kwart van alle eieren gevonden. En ze hebben er nog plezier in ook. De concurrentie is te voelen, maar daar geven ze natuurlijk niets om. Er is namelijk maar één winnaar, of eigenlijk twee. Huppelend en giechelend vinden ze samen ongeveer de helft van alle verstopte eieren. Tussendoor showen ze nog wat gave dancemoves op “Halo”, “Crazy in Love” en “Single Ladies”. De twee zusters zijn onoverwinnelijk! Sanne en Lotte eindigen hun zoektocht met een vondst van 173 eieren.

De Paaszoektocht van Piet-Hein

Als een ware consultant struint Piet-Hein het kantoor af naar heel veel eieren. Zijn zoektocht is niet echt succesvol, want na een uur heeft hij nog geen enkel ei gevonden. Hij wil heel graag samenwerken met Lotte, maar deze wijst hem helaas af. Zij is namelijk al een zoektocht gestart met haar schwester Sanne en dat werkt vele malen efficiënter dan een samenwerking met Piet-Hein. Het enige ei dat door hem werd gevonden, is het ei dat verstopt lag bij het koffiezetapparaat. Hij laat het ei in het koffiekopje liggen en doet er wat heet water bij. Lekker, warme choco. Wat een genieter, laat de rest maar zoeken. Piet-Hein hecht helemaal geen waarde aan deze stomme zoektocht en heeft veel liever een goed kop choco met een goed gevuld broodje gezond. Wel met extra kaas. En extra ham. En extra saus. En een extra groot broodje. Überhaupt een extra broodje. Of doe maar twee extra. En extra sla, want dat is gezond. Piet-Hein eindigt zijn zoektocht met een vondst van 1 ei.

De Paaszoektocht van Iris

Als een ware junior-consultant struint Iris het kantoor af naar heel veel eieren. Ze is nog jong en heeft nog een heel leven voor zich. Zij is degene die weet dat je gewoon de EggSearcher app kunt downloaden en daarmee de zoektocht wat gemakkelijker kunt maken. Haar smartphone geeft irritante piepjes, wanneer ze een ei nadert. Dit is niet vals spelen, dit is tactisch spelen. Piet-Hein vraagt Iris naar de naam van die app, maar natuurlijk geeft Iris dat niet prijs. Dit is haar geheimpje en geheimpjes geef je nooit prijs. Zeker niet aan een collega die maar één ei kan vinden. Ze besluit € 1,49 te betalen om de Premium versie van de app te bemachtigen. Deze versie geeft, naast de irritante piepjes wanneer ze een ei nadert, ook een verschrikkelijk hoog gekrijs wanneer iemand anders een ei nadert. Via Google Maps kan ze dan navigeren naar de ‘dader’ en hem of haar snel het ei ontfutselen. Zo wist ze 21 eieren weg te kapen bij haar concurrenten, wat leidde tot zwaar gestress bij betreffende collega’s. Iris werd gedegradeerd van haar positie ‘lievelingscollega’, maar daar gaf ze niks om. Ze was vastbesloten om deze strijd te winnen. Iris eindigt haar zoektocht met een vondst van 62 eieren.

De Paaszoektocht van Rody

Als een ware marketing manager struint Rody het kantoor af naar heel veel eieren. Hij heeft deze hele actie gepromoot en er een niet-al-te-grappige blog over geschreven. Het is zaak om neutraal te blijven en geen verschil te maken tussen een succesvolle collega (iedereen behalve Piet-Hein) en een minder succesvolle collega (Piet-Hein) tijdens de Paaszoektocht. Elke collega is namelijk gelijk en niemand mag in daad of geschrift worden benadeeld. Uitzonderingen daar gelaten, natuurlijk. Rody wist vooraf niet waar de eieren lagen, is niet met een collega aan het zoeken en heeft geen app om eieren op te sporen. Gewoon eerlijk spelen en tegelijkertijd proberen geen laatste te worden. Dat is gelukkig niet echt lastig, want op zijn werkplek zijn al 4 eieren verstopt. Verder zoekt Rody niet, want hij heeft deze Paaszoektocht al georganiseerd en hij vindt het vooral belangrijk dat anderen meedoen en concurreren. Toekijken is leuker dan meedoen. Tegelijkertijd weet hij dat ie beter scoort dan Piet-Hein en daar gaat het om. Rody eindigt zijn zoektocht met een vondst van 4 eieren.

De Paaszoektocht van Kim

Als een ware consultant struint Kim het kantoor af naar heel veel eieren. Ze heeft het niet zo op escape rooms en dit evenement doet haar te veel hieraan denken: veel rondlopende en aarzelende mensen in kleine ruimtes. Op een gegeven moment stonden er zelfs 6 collega’s op één toilet. Niet om te zoeken naar paaseieren, maar omwille van hevige nood. Ontsnappingsnood. Iemand had als grap de deur van buitenaf gesloten en nu kon niemand er meer uit. Kim drukte op de grote rode knop in het toilet en vroeg om een hint. Een Chucky-achtig figuur stak z’n kop uit het plafond en wees naar een sleutel onder een losse tegel. Met 5 collega’s stonden ze op de plee, terwijl collega 6 de tegel optilde en de wc-deur met de sleutel ontgrendelde. Tof, ontsnapt. Na wat bijpoederen was Kim er weer klaar voor: er moesten eieren worden gevonden. Met een half glaasje wijn sprintte Kim het kantoor door om niet achter Piet-Hein te eindigen. Ze had in het toilet een achterstand opgelopen, maar dit zou ze gegarandeerd inhalen. Met al haar charmes behaalt ze een mooie plek op de eindstand. Kim eindigt haar zoektocht met een vondst van 36 eieren.

De Paaszoektocht van onze stagiaires

Als ware stagiaires struinen Guus en Koen het kantoor af naar heel veel eieren. Ze zijn nieuw, maar ze weten maar al te goed waar het om gaat: beter scoren dan Piet-Hein. Gelukkig hebben ze na 7 minuten al meer eieren dan Piet-Hein tijdens zijn hele Paaszoektocht in 2 uur tijd. Maar ze gaan door, want ze willen niet onderdoen aan collega’s die hier al sinds Methusalem zitten en zijn vastgeroest aan hun werkplek. Ze laten zien dat nieuwe, frisse collega’s óók gewoon goed werk verrichten. En dit is het levende bewijs. Hashtag MeToo. Stagiaires Guus en Koen eindigen hun zoektocht met een vondst van 28 eieren.

Eindstand Paaszoektocht:

  1. Sanne & Lotte
  2. Iris
  3. Roy
  4. Kim
  5. Guus & Koen
  6. Rody
  7. Piet-Hein

Wij wensen iedereen hele fijne Paasdagen toe! 🙂

Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!