Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De meest opmerkelijke kennismakingen

6 december 2019

De meest opmerkelijke kennismakingen

Dagelijks ontvangen we op ons kantoor veel werkzoekenden. Mannen, vrouwen, uitbundig, stil, inclusief chihuahua, exclusief chihuahua, harde stem, zacht gefluister… Dat is meteen ook het leuke aan onze baan. Het blijft een uitdaging om elke kandidaat te koppelen aan een passende vacature, maar telkens weer als het lukt, kan de feestvreugde niet op. Elke persoon (man, vrouw, uitbundig, stil, inclusief chihuahua, exclusief chihuahua, harde stem, zacht gefluister) zijn we van dienst. En bij zoveel verschillende soorten mensen horen heel veel verschillende soorten intakegesprekken. De meest opmerkelijke kennismakingen hebben we op een rijtje gezet. En die zijn op z’n zachtst gezegd ‘opmerkelijk’.

Natte Nico

Ja nee, we weten dat dit raar klinkt, maar we leggen het uit. Soms is Moeder Aarde de bewoners van planeet Aarde niet helemaal goed gezind en worden we getrakteerd op gratis regen, net wanneer het slecht uitkomt. Bijvoorbeeld wanneer je op weg bent naar je intakegesprek.  Op de fiets. In je t-shirt, omdat zojuist de zon nog 30 graden scheen. En zonder paraplu. Natuurlijk zonder paraplu. Het resultaat is dat Nico, op zoek naar een nieuwe uitdaging, volkomen doorweekt het Brabant Match kantoor binnenstapt. Collega’s kijken op, wanneer Nico de deur opendoet en de vloer automatisch wordt gedweild, wanneer hij richting een collega loopt om de hand te schudden. Een natte hand. “Hoi, ik ben Nico.” Natte Nico, dat wel. Samen lopen ze richting een spreekkamer en wordt vlug een handdoek over de stoel gelegd. Binnen 3 seconden is deze vochtiger dan vochtig. Er drupt nog steeds heel veel regen van Nico af. Het is een kwestie van minuten voordat de spreekkamer volloopt. Het water klotst tegen de muren van de kamer en onze collega hapt naar adem, wanneer de ruimte steeds meer wordt gevuld met Moeder Aarde’s tranen. Uiteindelijk voeren onze collega en natte Nico een opmerkelijk onderwatergesprek en gaat Harrie aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Als hovenier, vanwege zijn ruime ervaring met nat worden.

Poezelige Penny

Ook dit klinkt raar, maar geef ons een kans om het uit te leggen. Penny is een hele lieve vrouw, op zoek naar een baan die bij haar past. Die zoektocht beleeft ze niet in haar eentje; haar poes gaat mee. En ook deze leggen we uit, geen paniek. Met ‘poes’ bedoelen we een harig beest op vier poten, vaak geassocieerd met een ideale huisgenoot. Soms loopt ze weg en soms komt ze met Penny mee. Bijvoorbeeld naar een eerste intakegesprek. Altijd gezellig, met de poes op schoot. Enkele collega’s hebben een allergie voor harige beesten op vier poten die vaak worden geassocieerd met een ideale huisgenoot. Het niezen en snotteren maakt zo veel lawaai, dat onze collega in de spreekkamer Penny amper verstaat. Er moet over en weer worden geschreeuwd om verstaanbaar te blijven. Collegiaal als we zijn, worden dozen tissues uitgewisseld en arriveren PostNL bestelbussen met pallets vol tissues. De luchtvochtigheid op kantoor stijgt naar een piek. Penny en haar poes gaan in ieder geval met een tevreden gevoel naar huis. Ze mag aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Als verkoper in een winkel. Exclusief poes.

Geurige Gerda

Klinkt misschien ook wel raar, maar niet zo raar als een natterd of een poes. Gerda is gewoon een vlotte tante, die een sterke liefde heeft ontwikkeld voor parfum. En dan specifiek parfum die zo vanuit je neus je hersenen binnendringt en je binnen enkele seconden kan laten bezwijken. Wanneer de kantoordeur opengaat en Gerda in de deuropening verschijnt, verspreidt de parfumwolk zich meteen door het gehele kantoor. Enkele collega’s beginnen wazig te zien, komen in hogere sferen of kunnen alleen maar denken aan zwemmen in een parfumbad. Wanneer Gerda richting de spreekkamer loopt, vallen gasmaskertjes uit het plafond. De ICI Paris XL is jaloers op de aroma’s die ons kantoor rijk is. Geurige Gerda is zich van geen kwaad bewust en grijpt in de spreekkamer naar haar handtas. Daar haalt ze een klein maar fijn parfumflesje uit met een subtiel doodskopje erop. Dat staat er niet op, omdat de parfum een gothic tintje heeft, maar omdat deze parfum extreem gevaarlijk is in kleine ruimtes. Ruimtes zoals de spreekkamer. Op het moment dat onze collega, die tegenover Gerda zit, zijn hand uit wil reiken om haar vluchtig het flesje te ontnemen, is het kwaad al geschied. Ze heeft de rechterkant van haar hals opnieuw ingespoten. Op dat moment ontstaat een mini-explosie van geur en wordt onze collega achterover gegooid. De raampjes in de deur beslaan en de muren verkleuren direct. De geur tast alles aan en verspreidt zich als een geurvirus door het kantoor. Onze collega heeft helaas geen kans gehad om Gerda goed te leren kennen. Als je nu nog goed ruikt, neem je met enig geluk nog iets waar van dat moment. Hoogst opmerkelijk…

PS: Nico, Penny en Gerda berusten (helaas) op fictieve hersenspinsels en zijn geen echte kandidaten.

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!