Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De meest opmerkelijke eerste werkdagen

25 mei 2018

De meest opmerkelijke eerste werkdagen

Altijd spannend, zo’n eerste werkdag bij je nieuwe werkgever. Nadat je bij Brabant Match op kennismakingsgesprek bent geweest, kan het zomaar voorvallen dat je al heel snel aan de slag kunt. Vooral als je nog niet zoveel werkervaring hebt, is zo’n eerste werkdag best wel spannend. En dat kan leiden tot hele leuke, grappige, maar ook hele awkward momenten. Op een eerste werkdag spelden wij altijd stiekem een spionagecameraatje met audio-opname aan de broek van de medewerker. Dat is handig, want zo krijgen wij precies mee hoe zo’n eerste werkdag verloopt. (In de realiteit bellen wij na zo’n eerste werkdag altijd op hoe het is gegaan; wees niet bang). Geloof ons: er kan vanalles misgaan en dingen kunnen opmerkelijk lopen. En dat vinden we niet raar, dat vinden we gewoon …

… heel bijzonder

“Ja, voor mij was het best wel een bijzondere eerste werkdag. Toen ik binnenkwam werd ik meteen begroet door de toiletjuffrouw, want dat was toevallig de eerste die ik zag. Best wel een lief vrouwtje, maar een hele aparte begroeting. Ze stond de “Macarena” te dansen met een dweil en een wc-ontstopper en toen ze mij zag binnenkomen dacht ik dat ze zou stoppen. Maar nee, ze hield de dweil tussen haar benen en begon “Cowboys & Indianen” op te voeren. Ze riep tussen haar dissonante tonen door dat ik best mee mocht doen, maar ik ben verder gelopen. Gelukkig zag ik daar één van mijn collega’s van klantenservice, de afdeling waar ik zou gaan werken, die toevallig een klant aan de lijn had toen hij mij zag. Ik glimlachte en wachtte braaf af tot het telefoongesprek zou zijn beëindigd. Echter, toen ik naderde, begon mijn nieuwe collega opeens te jodelen tijdens het telefoongesprek. Ik weet niet WIE hij aan de lijn had, maar die persoon hing op. En terecht. Hoezo ga je jodelen met een klant aan de lijn? Toen ik hem vroeg waarom hij het dat deed, vertelde hij me dat jodelen zijn lievelingssport was. Toen hij opstond, zag ik dat hij een passend schots rokje droeg. Hij vertelde me dat hij traditioneel niets droeg onder zijn pikante rokje. Dit was mijn eerste en meteen laatste werkdag. Ik ga nooit meer werken.”

… heel boos

“Voor mijn was mijn eerste werkdag erg heftig. Toen ik netjes om 08:30 uur het kantoor binnenkwam, kwam een kleine man met een veel te grote snor naar me toe. Ik had taart bij me om mijn nieuwe collega’s te trakteren op mijn eerste werkdag. Terwijl ik glimlachend en veelbelovend in de deuropening stond, stapte de man met de snor op me af en sloeg de taart uit mijn handen. Alles lag over de vloer. Hij zei dat ik ALLES OP MOEST RUIMEN en dat ik daarna METEEN MOEST GAAN ZITTEN. Wat een heetgebakerde man. Met het verkeerde been uit bed gestapt, misschien? Ik deed maar braaf wat hij zei, toen hij me heel rustig, maar niet heus, vertelde dat OM 08:30 UUR BEGINNEN BETEKENT DAT JE HIER OM UITERLIJK 08:29 UUR AANWEZIG BENT. Oké, sorry; daar zou ik voortaan rekening mee houden, maar mijn auto wilde vanochtend niet starten. Dat excuus had ik niet moeten gebruiken, want AUTO’S STARTEN WEL VAKER NIET EN DAAR MOEST IK MAAR GEWOON REKENING MEE HOUDEN. Na nog eens sorry te hebben gezegd, kreeg ik te horen dat hij NIKS KON MET EXCUSES EN DAT IK AAN HET WERK MOEST. Ja baas, meteen. Ik had trouwens nog taart .. ohnee. EN JE HAALT WEL EEN NIEUWE TAART VOOR ONS, WANT DAT DOET IEDEREEN OP Z’N EERSTE WERKDAG. Je hebt ‘m zojuist uit m’n handen geslagen, zei ik. Had ik niet moeten zeggen, want MENSEN DIE TE LAAT KOMEN HEBBEN OOK NIET HET RECHT OM .. oké doei. Ik ben weg. Dit was mijn eerste en meteen laatste werkdag. Ik ga nooit meer werken.”

… heel klef

“Mijn eerste werkdag was best wel awkward. Als jonge vrouw word ik soms wel bekeken, maar nog nooit ben ik op één dag zoveel aangestaard als tijdens mijn eerste werkdag. Het begon al bij het koffiezetapparaat, waar een man bezig was zijn kamillethee te zetten. Toen hij bezig was zijn zakje in en uit het hete water te dippen, keek hij me aan en vertelde hij me dat ik een leuk rokje droeg. Fijn, bedankt voor het compliment. Jouw veel te grote blouse en wijde broekspijpen zijn ook erg modieus. Hij zei dat nieuwe vrouwelijke medewerkers met leuke rokjes tot zijn favoriete doelgroep behoorde. Fijn, bedankt voor het compliment. Ik liep weg om mijn heil te zoeken bij een hopelijk minder kleffe collega. Omdat het bedrijf bestond uit 99 mannen en 1 vrouw (mij uitgezonderd), heb ik meteen mijn vrouwelijke collega benaderd. Als enige vrouw tussen alle mannen, zouden wij elkaar vast begrijpen. Zij was echter druk bezig met de printer, en dan vooral met liggen op de printer. Ik vroeg waarom ze op de printer lag en ze vertelde mij dat ze op iemand aan het wachten was. Dit ging ‘m niet worden en ik keek hopeloos rond naar een minder excentrieke collega. Toen ik een nerd met grote brillenglazen in een hoekje zag werken achter zijn pc, ben ik maar naast hem gaan zitten. Hij keek met zijn 7 cm dikke brillenglazen opzij en glimlachte naar me. Wat leuk, zo’n normale collega zonder testosteron in z’n lijf. Het viel me echter op dat hij (te) lang naar me keek en na 2 minuten non-stop aankijken begonnen er druppeltjes kwijl uit zijn mondhoeken te lopen. Een kort geslurp zorgde ervoor dat de druppeltjes verdwenen, maar hij bleef me aanstaren. Hij vertelde me dat maagd méér was dan alleen zijn sterrenbeeld. Dit was mijn eerste en meteen laatste werkdag. Ik ga nooit meer werken.”

… heel magisch

“Treed binnen in het koninkrijk der Wonderen, stond er op de gevel van het kantoorpand gekerfd. Wat origineel. Toen ik de kantoordeur naderde, werd deze geopend door een roze olifant. PUUUUUT, riep hij toen ik langs ‘m afliep. Wat leuk. Een collega kwam naar me toe en vertelde me dat mijn magische werkplek in de Prinsessenkamer was, vier verdiepingen hoger. Ik glimlachte en stapte de lift in, samen met een dik prinsesje in een veel te krappe jurk. Haar bovenste knoopjes waren al geknapt en de puntmuts paste niet echt op haar hoofd. Ze had een toverstokje vast en wenste me de allermooiste dag van mijn leven toe, maar dat zou wel lukken dankzij de spreuk die ze stiekem over me had uitgesproken. Op de vierde verdieping vertelde een mannelijke collega in een prins-outfit me dat ik me moest melden bij de Grote Draak. Achteraan op de afdeling stond een grote troon met een draak erop. Plagerig spuugde hij vuur richting voorbijlopende ridders en jonkvrouwen. Een jongen met een bril en een bliksem-litteken op zijn voorhoofd passeerde me en wenste me Avada Kedavra toe; ook niet aardig. De Grote Draak zei dat ik hem eerst moest verslaan, voordat ik aan de slag kon bij het bedrijf. Was dit een grap? Snel naderde drie veel te blije feeën me en gaven me ieder hun gift. Ik kreeg een schild en zwaard tegen m’n lijf gedrukt en er kwam een regenboog naar beneden getakeld. Toen de Tovenaar van Oz naast me stond om me bij te staan in de strijd tegen de draak, wist ik dat ik hier weg moest. Dit was mijn eerste en meteen laatste werkdag. Ik ga nooit meer werken.”


Voor iedereen die WEL zin heeft in een eerste werkdag en die WEL wil werken, zit je bij Brabant Match goed!


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!