Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De meest opmerkelijke e-mailberichten

10 augustus 2018

De meest opmerkelijke e-mailberichten

Brabant Match wordt op een dag erg vaak gebeld, maar misschien nog wel méér gemaild. Vaak betreffen dit e-mails in de vorm van sollicitaties, urenbriefjes of algemene vragen. Echter, soms moeten we een geniepig glimlachje onderdrukken, omdat we het genoegen hebben te maken te hebben met een grapjurk, een lolbroek, een geintjesmaker. Iemand die ons geen e-mail stuurt omdat ie met een onbeantwoorde levensvraag of zonder werk zit, maar omdat diegene hoopt ons uit onze concentratie te halen door een onzin e-mail te sturen. Iemand die hoopt dat wij boos worden, dat we met spullen gaan smijten, omdat we lezen wat wordt getypt. Iemand die denkt dat wij gefrustreerd raken van e-mails die nergens op slaan en vervolgens besluiten om met bananen, sinaasappels en peren door het kantoor te gooien. Iemand die hoopt op een emotionele explosie vanuit ons kantoor aan de Mark in Gemert, waarna we besluiten onze e-mailberichtgeving voorgoed af te sluiten en het Brabant Match kantoor permanent te sluiten.

Maar dan zijn ze bij ons aan het verkeerde adres, want wij zijn niet uit onze concentratie te halen. Wij worden nooit boos en we smijten niet met spullen. We raken nooit gefrustreerd van e-mails die nergens op slaan en gooien ook niet met bananen, sinaasappels en peren door het kantoor. Emotionele explosies kennen we niet en onze e-mailberichtgeving én ons kantoor blijft permanent geopend. Wat er ook gebeurt.

En omdat geintjesmaker ook tijd en concentratie in dergelijke berichtgeving hebben geïnvesteerd, hebben we besloten eenmalig de leukste fun e-mails op papier (lees: online op het internet) te zetten. Dan krijgen ook zij voldoening uit hun werk en hebben wij weer iets om over te schrijven. Komt ie dan, houd je vast!

E-mail 1: ik-ben-een-beetje-raar’er

Hallootjes vrouwen en mannen van Brabant Match,

Men noemt mij Josti Joost en ik ben 34 jaar zomers oud of jong, net hoe je het wilt zien. Ik voel me zeer gevleid door jullie een online berichtje te sturen en mijn vraag kenbaar te maken aan jullie creatieve, enthousiaste en ruime geesten. Hopelijk en wellicht kunnen jullie deze kanjer een virtueel handje helpen door mij van een verlossend antwoord te voorzien op deze zomerse vrijdagochtend, luilekkerend in een hangende hangmat in een tuinerige prachttuin. Mijn vraag, en daarmee mijn probleem, is namelijk als volgt.

Elke ochtend treed ik met twee ongeschoren beentjes uit bed, om vervolgens mijn behaarde tandjes te onderwerpen aan een frisse poetsbeurt (ja hoor, ik heb echt wel haar op mijn tanden, bevraag mijn collega’s maar). Wanneer ik daarna 2 crackertjes heb genuttigd en tevreden naar buiten kijk, komt er een stemmetje in mij op dat mij eraan herinnert dat mijn huidige werkzaamheden als interieurverzorger van ons luxe landhuis (geërfd van mijn overgrootmoeder die eveneens haar op de tanden had, bevraag mijn vader maar) niet de juiste voldoening geven om een optimaal gelukkig mens te zijn. Ik besloot daarom jullie online omgeving “BRABANTMATCH.NL” een bezoekje te brengen en het enthousiasme en de juiste aanpak bevallen mij meer dan ik in mijn stoutste dromen had kunnen indenken.

Staat het deurtje naar jullie prachtkantoor te allen tijde open voor levensgenieters die op zoek zijn naar een positieve wending in hun ‘life flow’? Met ultieme tevredenheid stel ik jullie derhalve het volgende vragende vraagje: “wanneer hebben jullie een plekje in jullie vast en zeker druk agendaatje vrij om deze topper te verwelkomen?”. Mij schikt volgende week donderdag om 14:30 uur. Een half uurtje eerder of later is geen probleempje; wat dat betreft ben ik een optimale aanpasser in hart en nieren. Vergeet dat zeker niet alvast te noteren! Better safe than sorry, zullen we maar zeggen.

Mensen, de groetjes. We spreken elkaar hopelijk vlugger dan vlug en sneller dan snel!

Vriendelijke groet van Josti Joost, niet van de Jostiband, maar wel van het Josti-orkest.

E-mail 2: ik-heb-er-niet-zoveel-zin-in’er

Yo,

Mijn moeder zegt dat ik werk moet zoeken, dus ik mail jullie maar. Jullie kunnen mij werk geven toch? Nouja, klinkt op zich redelijk interessant als ik niet al te vroeg op hoef te staan en gewoon veel verdien. In het weekend ga ik stappen en gewoon goed zuipen, dus dan heb ik geen tijd en ruimte voor zoiets als werk. Ik doe het niet om bezig te zijn, maar puur om te verdienen. Heb sowieso al zat te doen, dus veel werken zit er dan niet in. Hebben jullie functies voor mij met weinig werken en veel verdienen? In al het andere heb ik niet zoveel zin, dan ga ik wel gewoon de hele dag gamen.

Vrienden van mij raden me aan om in de horeca te gaan werken, maar dat vind ik teveel moeite. Van al dat lopen met volle dienbladen word ik moe en dan krijg ik pijn in mijn armen en handen. Liever zit ik gewoon de hele dag stil. Groenvoorziening is niks voor mij, want ik heb niks met tuinen. Productiewerk vind ik ook niks, want het produceren trekt me gewoon niet aan. Callcenter medewerker heb ik geen zin in, want vooral in de ochtend heb ik een grafstem en heb ook best wel een accent. Het liefst werk ik van ongeveer 10:30 uur tot 16:00 uur, zodat ik lekker uit kan slapen en ook weer op tijd naar huis kan. Hopelijk begrijpen jullie (en mijn toekomstige werkgever) dat, maar dat zal vast wel. Ik ben nog jong.

Moet ik hiervoor eerst op gesprek komen of hoe zit het? Kan ik mezelf ook gewoon voorstellen via e-mail of WhatsApp? Ik kan jullie eventueel foto’s van mijn gezicht sturen, zodat jullie weten hoe ik eruit zie. Maar echt helemaal naar jullie kantoor komen vind ik best wel vervelend, zeker omdat ik ongeveer 10 minuten moet fietsen voordat ik bij jullie ben. Mijn moeder heeft op woensdag en vrijdag de auto, dus dan kan ze mij eventueel komen brengen en blijft ze wel even in de auto zitten als het niet te lang duurt. Ik neem aan dat zo’n gesprek zo klaar is, toch? Jullie hebben ook wel meer te doen op een dag.

Nou, vol verwachting klopt mijn hart en wacht ik op een antwoord van jullie. Als ik niet opneem, omdat ik er niet ben of omdat ik even geen zin erin heb, kunnen jullie mijn moeder bellen. Zij neemt altijd de telefoon op, dus ik raad jullie aan om gewoon haar te bellen. Zij heeft ook foto’s van mij op haar mobiel, dus die kan zij eventueel ook sturen. Het liefst regel ik alles via haar, want zij weet ik ook iets meer hoe en wat en regelt gewoon alles voor mij. Nou, laat maar wat weten dan.

Gr. Piet

E-mail 3: de gezellige Brabander

Ha mennekes en vrouwkes,

Ge zult wel denken: wan raar bericht. Bietje opmerkelijk misschien, vergeleken me andere berichten die gullie kriet. Maar dizze keer hedde te make me’n echte Brabander! En geloof min: daar kom ik mi alle plezier voor uit. Ik zè gin masker op, vur niemand nie. Mar efkes alle gekheid op ne stokkie. Kheb wa om te vertelle.

Niemand gift groag toe da ze gin werruk hebbe, mar ik kom er gewoon vur uit. Ken ginne skamte. Dus ja, kzeg: kzou vrekkes gère werke, mar dris niemand, gin inne werkgever, die min groag hed. Misschien kunde gullie wa vur min betekene. Op zich makt ut min nie zoveel uit wa’k moe doen, als er maar mik op munne plank komt. Ge kunt me achter de computer douwe, maar ok gewoon buiten op’t land. Plantjes zette gu me goe af en ben ook wel hendig me’n computer. Thuis op de vliering hebbe we nog zon ouw ding stan uit jaar 0, daar zit ik soms wel efkes wa mee te piele. Da ding is zo vrekkes troag geworre, dè werkt nie mir. Gelukkig hè munne vrouw min wa geld gegeve vur’n nèie. Dan ben’k wir helemoal op de hoogte.

Op de gutsteen hè min vrouwke un folderke van hullie ligge. Ze ha min gezéét gehad da’k bij jullie moes aankloppe vur werk. Dus vandoar, wanne.

Hopelijk kunde gullie min terugbelle of min gewoon wa late weten. Kan ook via mun vrouwke.

Houdoe wanne!!

Wim


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!