Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De Luizenmoeder = Brabant Match

15 februari 2019

De Luizenmoeder = Brabant Match

Heb je ‘m al gezien? De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De Luizenmoeder is een feit. De welbekende Juf Ank, Nancy en directeur Anton staan weer als ware paradepaardjes klaar om Nederlandse kijkers te amuseren. Iedereen houdt van De Luizenmoeder. Het leuke is dat Brabant Match helemaal niet zo veel verschilt van De Luizenmoeder. In deze blog hebben we alle overeenkomsten op een rijtje gezet. Je zult versteld staan van alle gelijkenissen! Als je nog geen fan van ons was, ben je dat 700 woorden verderop gegarandeerd. Achhhhhmed.

“Hallo kandidaat, wat fijn dat je er bent!”

De grootste gelijkenis is misschien wel het feit dat zowel Juf Ank als onze medewerkers helemaal happy worden van een nieuwe dag en aanwezigheid van andere mensen. De humoristische juffrouw heeft er een lied over geschreven, dat bij iedereen tot vervelends toe in het achterhoofd zit. Omdat we stiekem toch wel fan zijn van het melodietje, hebben we ons eigen lijflied geschreven voor bij binnenkomst van (nieuwe) kandidaten. Misschien heb je het ons nooit horen zingen, dat kan. Misschien waren we toen druk met Beyoncé liedjes zingen of de allerlekkerste koffie van Brabant zetten. Je kunt natuurlijk niet alles. Voor iedereen die niet bekend is met ons kandidaten-lijflied, zing het volgende uit volle borst inclusief brede glimlach en ritmisch geklap:

Hallo kandidaat,
wat fijn dat je er bent
Ben je voor het eerst hier,
of ben je al bekend?

Kom lekker binnen
drink je koffie of thee.
Zoek je werk
wij zoeken mee!

We verwachten geen applaus na een performance, maar we vinden het wel altijd leuk als kandidaten gewoon meeklappen en/of meezingen. Ideetjes voor een nieuw couplet? Staan we voor open!

Curlingouders? Curlingservice!

De Luizenmoeder introduceerde met volle overtuiging een nieuw begrip: curlingouders. Ouders die alle obstakels voor hun kroost uit de weg willen ruimen. Heeft moeder slechte ervaringen met het fietsen door de regen? Dan brengt ze haar dochter als het regent gewoon met de auto weg. Alle nare dingen worden voor het kind door de ouders uit de weg geruimd, zodat het een schijnbaar perfect leven zou leiden. Alles dat ongemak oplevert, hoeft het kind niet meer (zelf) te doen. Afwassen, opruimen, door de regen fietsen, allemaal nare dingen. En curlingouders slaan al die nare dingen gewoon keihard uit de weg. Dat terwijl kinderen juist moeten worden geconfronteerd met ook de minder leuke dingen. Niemand smelt in de regen. Juf Ank wil dergelijke ouders dit jaar niet hebben. Bij Brabant Match voeren we al jarenlang het voor ons welbekende begrip ‘curlingservice’. Juf Ank, we delen hetzelfde curling-begrip, maar wel met een iets andere insteek. Hier delen we dus een iets andere mening..

De zogenaamde curlingservice bij Brabant Match komt er op neer dat de standaard zoektocht naar een baan die bij je past vol nare obstakels kan zitten. Je moet formele, strenge sollicitatiegesprekken voeren, je kan regelmatig keihard worden afgewezen en je kunt wekenlang zoeken naar leuk werk dat je maar niet kunt vinden. Daar komt Brabant Match met haar curlingservice om de hoek kijken. Wanneer je je bij ons inschrijft, slaan wij dergelijke nare obstakels kei- en keihard uit de weg. Ons kennismakingsgesprek is informeel en gezellig. Jij hoeft niet meer te zoeken naar een baan die bij je past, dat doen wij voor je. En dreig je in aanraking te komen met een of meerdere problemen? Dan trek je snel bij ons aan de bel. Met onze figuurlijke poetsdoek poetsen wij alle frustraties uit de weg.

Achhhhhmed, Urchula, Grrrrrrrayham.

Een volgende gelijkenis is het feit dat het voor zowel Juf Ank als voor ons onmogelijk is om elke naam die we voor het eerst tegenkomen in 1x goed uit te spreken. De welbekende ‘vlieg in de keel’ bij Achhhhhmed is een dagelijks voorkomend dilemma. Oh, is het gewoon Achmed? Dat krijgen we nu niet meer fatsoenlijk uitgesproken, hoor. Urchula i.pv. gewoon Ursula? Krijgen we er niet meer uit. Ondanks ons Brabantse karakter, komt er ook wel eens een Grrrrrrrrrrrrrrrayham uit. Zie dat vervolgens maar eens uit te spreken als ‘gewoon Grayham’. Met het uitspreken van Piet of Hein hebben we in principe geen probleem. Echter, Piet Streepje Hein gaat een stap te ver. Dat onthoudt slechts een klein deel van de samenleving. Ook bij Kim Lekatonpessy gaat het niet altijd vlekkeloos. Hoe vaak we per ongeluk wel niet spreken over Kaim Lekatonpessy. Drie letters, zo’n hoge moeilijkheidsgraad. Rowwwwwwwwwwwwwdy i.p.v. gewoon ‘Ro-die’. Ja, niet te doen hoor. Het correct uitspreken van namen blijft een dingetje.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!