Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De geheimen van Brabant Match

11 mei 2018

De geheimen van Brabant Match

Het geheime koffertje

Elke ochtend loopt een collega, volledig in het zwart gekleed, het Brabant Match kantoor binnen zonder voor- of om zich heen te kijken. Hij draagt een lange zwarte regenjas en heeft een bolle hoed op. Het ziet er eigenlijk best wel mysterieus uit, maar andere collega’s zijn het gewend. Nadat hij de deur achter zich dicht heeft gedaan, loopt hij zonder iemand aan te kijken naar de achterkant van het kantoor. De mysterieuze sfeer is niet echt resultaat van het feit dat deze persoon in het zwart is gekleed, maar het feit dat hij een klein koffertje bij zich draagt. Altijd aan dezelfde hand, altijd in dezelfde beschermende houding en altijd met zijn wijsvinger tikkend op het handvat terwijl hij loopt. Het lijkt alsof hij ergens zenuwachtig voor is, bijna huiverig. Misschien wel huiverig dat iemand aan zijn koffertje komt. Geen enkele collega weet de exacte inhoud van het koffertje en dat weet deze persoon maar al te goed. Hij knikt flauw glimlachend terwijl hij voorbijloopt en zet het koffertje achter in een klein kluisje tegen de muur. Zwaar beschermd met een vinger- en irisscan, waardoor niemand ook maar een poging kán doen om de kluis te kraken. Aan het eind van de dag haalt hij het koffertje er weer uit en verlaat het kantoor met dezelfde huiverige houding. Dit is geen koffertje met liefdesbrieven van een verloren liefde of een cheque van 100 euro. Hier zit iets in wat goud, nee diamant, waard is. Honderd diamanten. Duizend diamanten. Misschien wel een miljoen.

De vergissing

Het was die ene dag in april die kansen bood. Op een vrijdagmiddag kwam de betreffende collega het kantoor weer binnengelopen en liep naar de achterkant van het kantoor. Uiteraard zonder voor- of om zich heen te kijken. Toen hij de kluis opende en het koffertje erin deed, klonk er een gil vanuit de spreekruimte verderop. En het was dit ene moment dat cruciaal was voor het ontrafelen van het grootste mysterie binnen Brabant Match. Binnen een seconde keek de collega, volledig in het zwart gekleed, om zich heen en zocht naar een oorzaak van het geluid. Onze snelste collega zag zijn kans schoon en haastte zich met de snelheid van het licht naar de kluis. Als in slowmotion ontweek hij het gezichtsveld van de mysterieuze collega en wurmde zich als een buikdanser langs hem heen om uiteindelijk achter hem te staan en dus vóór de kluis. In een graaibeweging die slechts 0.5 seconde duurde, greep hij het koffertje en sprintte met de snelheid van 2x het licht naar de dichtstbijzijnde deur, waar hij naar binnen glipte. Binnen 2 seconden was het koffertje in zijn bezit en zat hij in de dichtstbijzijnde spreekkamer samen met het mysterieuze ding. De in het zwart geklede collega besefte te laat dat de gil een afleiding was en gewoon een collega betrof die een kreet slaakte, omdat ze haar koffie weer eens om had gegooid. De hele vloer zat onder de cappuccino. Toen hij omkeek en de lege kluis zag, wist hij het: iemand zou zijn koffertje openen, de geheimen ontrafelen en deze sowieso publiceren in een blogbericht. Het koffertje zat niet op slot (waarom zou je, als deze in een kluis ligt…) en was nu toegankelijk voor de rechtmatige dief. En deze dief zou er inderdaad een blogbericht van maken. Hierbij.

De veelbelovende inhoud

Het was een fluitje van een cent om de koffer open te krijgen en de inhoud onder ogen te zien. Slechts één blaadje, één A4’tje. De exacte inhoud betrof het volgende:

De geheimen van Brabant Match

  1. Kandidaten die spontaan overkomen en een leuk karakter met zich meedragen, hebben meer kans op een baan dan kandidaten die er geen zin in lijken te hebben. Werkgevers en collega’s vinden het namelijk belangrijk om samen te werken met mensen die op sociaal vlak wel het een en ander kunnen en bovenal gemotiveerd zijn om te werken. Kandidaten waar geen touw aan vast te knopen is en er geen puf in lijken te hebben, zijn lastig te peilen en daardoor ook moeilijk(er) te plaatsen. Geef kandidaten met een open karakter, een vriendelijke toon en een enthousiaste houding meer kans om een functie te vervullen. Daar worden uiteindelijk werkgever én werknemer het meest blij van. Kun je het karakter of de motivatie niet plaatsen? Bekijk dan of de kandidaat extra hoog scoort op andere punten, zoals werkervaring.
  2. Kandidaten met een referentie zijn gemakkelijker te plaatsen dan kandidaten zonder werkervaring. Consultants kunnen namelijk nergens op bouwen als een kandidaat geen werkervaring heeft. Dat hoeft niet per se negatief te zijn, want kandidaat kan ook zojuist zijn afgestudeerd. Echter, het werkt allemaal een stukje gemakkelijker als kandidaat al ervaring heeft gehad in een (nabij) verleden. Kan en mag elk soort ervaring zijn.
  3. Kandidaten die weten wat hen ‘uniek’ maakt en waar ze goed in zijn, zijn gemakkelijker te plaatsen dan kandidaten die geen sterke punten kunnen benoemen. Omdat consultants weten welke eigenschappen een kandidaat voor een bepaalde functie moet hebben (maar deze vaak in eerste instantie expres niet vermelden), is het wel net zo fijn om te weten over welke eigenschappen een kandidaat dan beschikt. Check daarom of een kandidaat zelf hiermee komt en vraag hier anders naar. Dit is een erg belangrijk aspect bij de kennismaking.
  4. Kandidaten die zelf snel actie ondernemen en snel van zich laten horen, tonen enthousiasme en maken meer kans op een baan. Wanneer consultants een week moeten wachten op een antwoord via e-mail of telefoon, motiveert dit niet echt. Zelf actie ondernemen en niet afwachten is altijd een positieve eigenschap en wordt gewaardeerd.
  5. Kandidaten die in een gesprek zelf veel vertellen, wekken meer enthousiasme en motivatie op dan kandidaten die afwachten en alleen antwoorden met een ‘ja’ of ‘nee’. Niks mis met een goede ‘ja’ of ‘nee’, maar het is minstens zo fijn als kandidaten zelf veel aan het woord zijn en vertellen over hoe en wat. Prettig als het geen eenzijdig gesprek is en de kandidaat zorgt voor de juiste inbreng.

Dit was inderdaad gouden informatie. Logisch dat de mysterieuze collega zo huiverig was over het uitlekken van deze informatie. Maar nog logischer zou zijn om deze informatie niet achter te houden in een gesloten koffertje in een goed beveiligde kluis. Het zijn namelijk 5 gouden tips voor een succesvol gesprek bij Brabant Match en die willen we geen enkele werkzoekende onthouden. Het is daarom dat we van deze punten gewoon een blogbericht maken en iedereen de kans geven zich te bewijzen bij een goed kennismakingsgesprek. De eerste indruk is namelijk het allerbelangrijkst!

Het nieuwe mysterie

De mysterieuze collega was ontzet over het feit dat zijn geheime informatie nu op de digitale straat lag. De blogschrijver zou hiervoor boeten. Het was die ene dag in mei dat de collega gekleed in zwart het kantoor binnenliep en zich naar de achterkant van het kantoor haastte. Deze keer niet zenuwachtig en huiverig, maar gedecideerd en zeker van zijn zaak. Hij zette een nieuw koffertje in de kluis en sloot deze, voordat hij naar zijn eigen werkplek liep. Zijn collega’s keken verbaasd toe over het feit dat een nieuw koffertje de kluis bezette. Een nieuwe koffer betekende nieuwe geheime informatie. Toen onze blogschrijver, de dief van de geheime informatie, aan zijn wekelijkse blogbericht wilde beginnen, zag hij een briefje op scherm geplakt. “Drie dingen die zelfs jou nog nooit zijn opgevallen in onze blogberichten” stond erop, met daaronder een pijl. Een pijl die wees naar achteren, naar de kluis. Hij keek naar de kluis en meteen daarna naar de mysterieuze collega. Deze grijnsde alleen maar en daagde hem uit voor een nieuwe uitdaging.

Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!