Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De Brabant Match kettingreactie

7 juni 2019

De Brabant Match kettingreactie

Het is een mooie dag, zonniger dan de dagen hiervoor. Je springt enthousiast uit bed en besluit dat vandaag dé dag is voor een nieuwe stap in je carrière. Elke Netflix serie heeft de revue al gepasseerd en je kent elke Temptation Island aflevering uit het hoofd. In jouw nabije omgeving heb je elke Pokémon al gevangen en de zakken chips zijn officieel allemaal leeggegeten. Zo ook je portemonnee. Tijd voor werk, een nieuwe baan die echt bij je past. Je besluit de vacaturepagina van Brabant Match door te spitten en alle remmen los te gooien. Aan alles voel je dat het vandaag gaat lukken. Nadat je een volledige sollicitatie hebt achtergelaten, waar je tijd en energie in hebt gestoken, is het een kwestie van wachten. Wat gebeurt er nu? Wie trekt er aan de touwtjes en hoe gaat de beoordeling? Bij Brabant Match houden we het liever transparant en vertellen we met alle liefde en plezier hoe onze manier van werken eruit ziet.

Wat gebeurt er als ik heb gesolliciteerd?

Nadat je een interessante sollicitatie hebt achtergelaten, zet je een kettingreactie op gang. Deze kettingreactie bestaat uit de volgende elementen:

 1. Je hebt je volledige passie en enthousiasme naar ons doorgezet en onze consultants ontvangen meteen een melding van jouw sollicitatie. Niet in de vorm van een irritante pop-up, maar een subtiele hint op het computerscherm, dat hen verleidt om meteen door te klikken naar jouw sollicitatie. De consultant die verantwoordelijk is voor de betreffende vacature bekijkt meteen jouw sollicitatie en weet precies wat de opdrachtgever zoekt. Laten we deze consultant “Julia” noemen en de opdrachtgever “Brabo Macho BV”.
 2. Julia krijgt vele sollicitaties binnen op de betreffende vacature en maakt een eerste selectie. Ze belt kandidaten op die het meest aansluiten bij de wensen en behoeften vanuit Brabo Macho BV. Jij zit daarbij. Jouw motivatie en cv sluiten naadloos aan op de vacature. Terwijl je wordt gebeld, staat het je vrij om meteen al wat meer vragen te stellen. De echte enquête wordt pas hier op kantoor afgenomen tijdens een kennismakingsgesprek. Jij bent in ieder geval hartstikke blij dat je bent gebeld. Jullie houden de agenda’s erbij en maken meteen een afspraak voor het kennismakingsgesprek. Wat gaat dit lekker snel..
 3. Daar is ie dan: het geplande kennismakingsgesprek op kantoor. Dit is het moment waarop Brabant Match en jij elkaar leren kennen. Samen met Julia neem je plaats in een alles-behalve-ziekenhuisachtig-uitziende-spreekkamer en gaan jullie dieper in op o.a. jouw cv, werkervaring, functie en het bedrijf. Koffie, thee en het lekkerste water van de wereld is in ruime voorraad aanwezig. Het gesprek voelt goed en heeft een prettige informele toon. Eigenlijk was het gesprek zo eng nog niet!
 4. Je gaat met een goed gevoel naar huis. Het gevoel wordt alleen maar beter, als Julia jou een dag later belt met de mededeling dat Brabo Macho BV graag met jou in gesprek gaat. De agenda’s worden er weer bij gepakt en je gaat in gesprek met een contactpersoon van Brabo Macho BV. Ook dit gesprek voelt goed en in tijden heb je al niet meer zoveel zelfvertrouwen gehad. Je was goed voorbereid en Julia had je nog wat tips & tricks meegegeven.
 5. Het is dat moment waarop de contactpersoon van Brabo Macho BV belt naar Julia, om haar te vertellen dat jij echt wel een topper bent. Eigenlijk zien ze wel een nieuwe collega in jou. Julia neemt dit nieuws in zich op en belt je meteen. Als we je bellen dat je mag starten bij Brabo Macho BV, spring je letterlijk van de bank af en doe je een vreugdedansje. Je zapt weg van Netflix en sluit Pokémon GO af. Je bedankt Julia, geeft je partner een iets te overdreven kus en slaakt een hoog gilletje. Je bent officieel aangenomen! En nu?
 6. We maken nu het een en ander administratief in orde (laten we de saaie details vooral achterwege laten) en je mag je eigen contract komen tekenen. Nadat je jouw handtekening hebt gezet, staat één ding vast: jouw nieuwe stap in je carrière is zojuist gezet.

Roddels en raadsels

‘In de wandelgangen’ horen we soms uitspraken die niet (helemaal) kloppen. Geheime roddels die op waarheid zouden zijn gebaseerd, maar waar eigenlijk niets van klopt.

 1. De roddel dat Brabant Match geen zoetjes heeft voor in de thee, is een leugen.
  Ook voor de echte gezonde zoetekauwen bieden wij oplossingen op maat.
 2. De roddel dat het bij Brabant Match te warm is op kantoor, is een leugen.
  De airco maakt overuren en biedt een koel hoofd aan zenuwachtige gesprekspartners.
 3. De roddel dat Brabant Match kennismakingsgesprekken voert op het terras in de winkelstraat, is een leugen.
  Door onszelf de wereld in gebracht. Sorry.
 4. De roddel dat er geen parkeergelegenheid is bij Brabant Match, is een leugen.
  Parkeerbordjes met ons logo erop geven aan waar jouw bolide kan plaatsnemen.
 5. De roddel dat Brabant Match niet weet dat er roddels zijn over het feit dat bepaalde roddels andere roddels rondroddelen, is géén roddel.

Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!