Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De blog gaat er tussenuit .. ?

21 december 2018

De blog gaat er tussenuit .. ?

Het is 21 december, in de volksmond ‘het einde van het jaar’ genoemd. Sinterklaas ligt alweer op het Spaanse strand en de kerstman is onderweg naar ons ijskoude kikkerland. Misschien niet zo koud als de Noordpool, maar voor Hollandse maatstaven is dit een verschrikkelijk Oymyakon’s klimaatje. Ondanks dat dat helft van alle bedrijven haar deuren sluit, houdt Brabant Match haar deuren gewoon open. Niet letterlijk, want dan zouden we ons kantoor transformeren in een Oymyakon’s kantoortje. Onze kanjers nemen om de beurt vakantie, zodat je bij ons gewoon binnen kunt blijven lopen. De komende twee weken mag onze marketing man vrij nemen, waardoor we meteen tegen een probleem aanlopen: geen marketing man = geen blog. Dat is op zich niet erg; dat is ronduit verschrikkelijk. Wat heerlijk als je dat over jezelf mag schrijven.

Stiekem wordt deze blog al op 18 december geschreven en op 21 december automatisch geplaatst. Collega’s: let nu goed op! Of de blog ligt twee weken stil of iemand neemt twee weken het stokje over. Hoe leuk als de virtuele pen eens naar een collega zou gaan? Ik doe maar een voorstel ..

De blog wordt door een collega geschreven

Een leuk alternatief. In het ergste geval ga je hier niets van merken en gaat de blog door alsof er niets aan de hand is. Piet-Hein neemt bijvoorbeeld een kop koffie, doet een potlood achter z’n oor en knauwt op een Brabant Match pen. De voeten op het bureau en onderuitgezakt op de bureaustoel. Alsof het lopende band werk is, tovert deze Brabant Match tovenaar een blog online alsof het niets is. Exclusief magische puntmuts. Kim zou er samen met Dinzy en Esther groepswerk van maken. Iedereen doet twee alinea’s en na 15 minuten komen ze samen om te kijken wat ze op papier hebben weten te zetten. Er is chocolade in overvloed, want dat stimuleert het brein. Regelmatig gooit Kim met gummetjes naar Piet-Hein, omdat dat een positief effect heeft op specifiek het creatieve gedeelte in het brein. Dinzy en Esther lachen erom, want ook lachen heeft een positieve invloed op vrijwel elk gedeelte in het brein. Sanne en Lotte zouden schrijven over één specifieke zangeres: B to the E to the Y to the O to the N to the C to the É. Ze staan samen bekend om hun klinkende schrijftalent en hun teksten klinken, net als hun zangstem, als muziek in de oren. Roy zou dat onderwerp maar niks vinden en besluit een uitgebreide recensie te schrijven over het gloednieuwe koffiezetapparaat. Dat zou gegarandeerd een positieve recensie worden, uitgaande van de koffiekwaliteit en -smaak. Mjam. Ik ben benieuwd wie gaat schrijven …

De blog wordt door niemand geschreven

Een minder leuk alternatief, maar misschien onvermijdelijk. Het schrijven van de blog staat natuurlijk niet standaard op de takenlijst van Piet-Hein, Kim, Dinzy, Esther, Lotte, Sanne of Roy. De werkdagen verstrijken, terwijl niemand zich bekommert om (het schrijven van) de blog. Er wordt koffie gehaald en het Foute Uur galmt door het kantoor. Er worden gesprekken gevoerd met potentiële kandidaten, er wordt volop getelefoneerd en er worden in de pauze broodjes filet americain gegeten. De plek van de marketing man blijft leeg en de computer vat stof. De laatste vingerafdrukken staan nog op het toetsenbord, wetend dat ze de komende twee weken niet worden vernieuwd. Er waait een fris poolwindje langs de werkplek en de laatste cappuccino staat koud te worden. Eigenlijk ziet het er best wel droevig uit. Aan het eind van de dag wordt de kantoordeur dichtgetrokken en staat de bureaustoel van de marketing man nog half draaiend eenzaam te wezen. Het maanlicht schijnt op het toetsenbord; ook vandaag zijn de toetsen onaangetast gelaten. Er is geen blog geschreven. De lezersgroep treurt nog een beetje na en hoopt op een nieuwe blog volgende week. Die zal er niet komen.

De blog wordt door een kandidaat of klant geschreven

Een uniek alternatief. Zie het als de perfecte mogelijkheid om je schrijfkunsten te laten zien, reclame te maken voor jouw talent, bedrijf of jou als persoon. Lever via info@brabantmatch.nl een zelfgeschreven verhaal tussen de 700 en 1000 woorden aan. Scheldwoorden zijn, ook als je met een verkeerd been uit bed bent gestapt, niet toegestaan. Discriminatie vinden we vervelend en er kan helaas geen schrijfruimte worden gereserveerd voor andere uitzendbureaus. Er worden geen rechten ontleend aan je tekst en het staat ons vrij om dingen aan te passen. Wie claimt zijn eigen blogruimte en vereeuwigt zich in onze website?


Wij wensen jullie alvast prettige feestdagen, een goed uiteinde en het allerbeste voor 2019. Doe voorzichtig met vuurwerk en let op de gillende keukenmeiden. Vergeet de lawinepijlen niet.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!