Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

De allerleukste telefoongesprekken

18 mei 2018

De allerleukste telefoongesprekken

Bij Brabant Match bellen we veel. We gaan ver buiten onze databundel en op kantoor is het precies 0 minuten per dag stil. De telefoon staat altijd op roodgloeiend en dagelijks wordt minstens 250 keer de telefoon opgenomen. Dat gaat vaak héél goed, maar soms krijgt een telefoongesprek een hele rare wending. Of een heel gek begin. Of een heel opmerkelijk einde. We hebben het ware genoegen om met allerlei verschillende soorten mensen samen te werken en we krijgen soms ook hele grappige mensen aan de lijn. Of hele boze. Of hele stille. Het werken en ontmoeten van zoveel verschillende mensen, maakt ons werk het allerleukste werk van de hele wereld.

Speciaal voor dit blogartikel hebben we de meest opmerkelijke telefoongesprekken op een rijtje gezet. Niet om iemand in een kwaad daglicht te zetten, maar om te laten zien hoe divers onze telefoongesprekken zijn. En dat vinden we niet raar, dat vinden we gewoon heel bijzonder..

Kort en krachtig

Goedemorgen, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Hallo met (…), ik wil werken.
En waar ben je precies naar op zoek, (…)?
Maakt me niet zoveel uit, als ik maar aan de slag kan.
Heb je al op onze website gekeken naar de beschikbare vacatures?

Nee, heb nogal weinig tijd.
Oh oké. Kun je aangeven wat je interessant lijkt om te gaan doen?
Nee.
Hmm, dat is lastig, want zo kunnen we niet achterhalen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
Ik ben nergens goed in.
Ik vind wel dat je een prettige telefoonstem hebt. Lijkt telefoniste je misschien iets?
Nee.
En wat dacht je van productiewerk?
Nee, sorry.
Dan lijkt het me het beste als we een afspraak maken op kantoor, om het een en ander te bespreken.
Oké, ik kan vanmiddag om 16:00 uur.
Dan zetten we die afspraak vast, (…). Tot vanmiddag!
Ja.

 

Het verhaal zonder einde

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Ja hallo, met (…). Ik zag de vacature van “ondersteuning kantoor” op jullie website en ik dacht echt van hé, dat is iets voor mij, want weet je, ik fungeer gewoon graag als ondersteuning en ik vind het oprecht hartstikke leuk om collega’s te helpen met hun vraagstukken en dat geeft me zoveel voldoening en in die vacature hè, daar stond ook in dat je offertes op moet maken, maar ik heb daar niet echt heeeeel veel ervaring mee, ja alleen in 2012 een paar maanden bij een ander bedrijf maar dat stelde niet zoveel voor, maar ik ben wel bereid het te leren, dus misschien kan het dan wel. Mijn moeder zei altijd dat wie niet waagt wie niet wint en als je iets wilt krijg je het ook voor elkaar en dat is denk ik ook zo, dus misschien kan ik het dan gewoon leren met een cursus ofzo of gewoon in de praktijk tijdens de werkzaamheden want ja ben wel enthousiast.
Oh uhm, ja dat kan zeker, ja.
Ja, want ik dacht al toen ik die vacature zag: heee dat is echt iets voor (…), dus ik denk ik solliciteer er gewoon naar, nouja ik heb nog niet via de website gesolliciteerd ofzo, maar ik denk ik bel gewoon op, trek m’n stoute schoenen aan en ben gewoon heel direct op de man daarin snap je? Een vriendin van mij is ook altijd zo direct en dat heeft haar wel geholpen hoor in haar carrière, want ze is nu topvrouw bij een groot bedrijf wat handelt in gymschoenen en zij maken echt de allerfijnste gymschoenen, heb ze wel eens geprobeerd, want ik krijg natuurlijk altijd korting omdat ze een goede vriendin is, maar dat weet niemand hahahaha, dus ik loop dan op die schoenen en dan denk ik aan haar en haar succes, gewoon omdat ze zo direct is geweest altijd, dus ik denk ik bel Brabant Match gewoon DIRECT op hahaha, terugdenkend aan de gymschoenen.
Ja precies. Heb je je CV wel al naar ons toegestuurd?
Nou nee of nouja, kijk, daar wilde ik het nog met jullie over hebben, want ik heb wel geprobeerd dat op te sturen, maar dan krijg ik zo’n rare melding van dat het bestand niet kan worden verstuurd en toen zei ik al tegen mijn man van “hé, weet jij wat deze melding betekent of wat ik daaraan kan doen?” en toen zei hij van “nee, dat weet ik niet” en mijn man is echt mijn steun en toeverlaat en hij weet echt alles en ook over computer meldingen want hij is computer expert en zelfs hij wist het niet, dus vandaar dat ik nu gewoon bel en wellicht via de telefoon gewoon mijn cv kan behandelen, ik hou het graag kort hoor, dus hoeft geen ellenlang verhaal te worden, maar omdat ik die foutmelding kreeg en mijn man zei dat het een hack was en dat ik dus beter kon bellen.
Dan stel ik voor dat we een kennismakingsgesprek inplannen. Wanneer zou je naar ons kantoor kunnen komen?
*Hangt telefoon op*

 

Een keiharde telefoniste

Goedemorgen, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
HALLO MET (…)!! VERLOOPT UW DAG ZORGELOOS??
Jazeker! Kan ik je ergens mee helpen?
LAATST WAS IK BIJ EEN GROOT BEKEND UITZENDBUREAU EN ZIJ KONDEN MIJ HELAAS NIET VAN DIENST ZIJN. MIJN VRAAG WAS NU OF JULLIE DAT WELLICHT WEL ZOUDEN KUNNEN??!!
Wellicht wel. Wat voor baan zoek je precies?
ERVAREN TELEFONISTE, HET LIEFST BIJ EEN TELECOMBEDRIJF, OMDAT DAAR EEN PASSIE VAN MIJ LIGT EN DAAR BEN IK OOK ALTIJD IN DIENST GEWEEST. NIET OMDAT HET MOET, MAAR OMDAT HET KAN.
Er staan enkele vacatures voor telefoniste open op onze website. Wellicht zou je daarop kunnen solliciteren.
KIJK, DAT IS NOU EEN ANTWOORD WAAR IK VROLIJK VAN WORD. MERKT U DAT?? IK GA METEEN EEN KIJKJE NEMEN EN LAAT U SNEL WAT WETEN. HARTELIJK DANK VOOR UW HULP HOOR EN EEN FIJNE DAG.

 

What the … ?

Goedemorgen, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
.. Huh? Wat?
Goedemorgen, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Maar.. wat.. huh omdat.. met wie .. ?
Met Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.

Hallo?
Hallo.
Kan ik je ergens mee helpen?
Met wie spreek ik?
Met Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
En kan ik bij jullie een kapsalon bestellen?
Uhm nee, dat gaat niet, nee.
Dan ben ik verkeerd verbonden, houdoe.

 

De geprikkelde salarisindicatie

Goedemorgen, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Dag. Heeft u openstaande vacatures met een salaris boven de € 5000 netto per week?
Nee, zulke functies hebben we niet.
Geen probleem, het salaris is bespreekbaar. Wellicht functies van € 12000 netto per maand? En dan ben ik redelijk; ga ik minstens € 3000 netto per maand erop achteruit.
Meneer, zulke functies hebben we echt niet. U zit veel te hoog met uw salarisindicatie.
Te hoog, zegt u? Dus u twijfelt aan mijn expertise en hetgeen ik waard ben?
Dat heb ik niet gezegd, meneer, maar uw salarisindicatie van € 12000 netto per maand is te hoog om passende vacatures bij ons te vinden.
Beste medewerker, voor de helft kom ik mijn bed nog niet uit, al hebt u dat graag. Fijne dag verder.

 

Drink met mate(n)

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
BIEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRRRRRR.
Sorry?
IK MOET ZUIPEN!! BARMAN HEDDE GIJ MIJ NIE GEHURTTTTTT HAHAHAHA.
*Hangt telefoon op*

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
DOE MIJ MAAR BIEEEEEEEERRR, IEDER KWARTIEEEEEEER.
*Hangt telefoon op*

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Hoi, ‘kwil een baan.
En wat zoek je dan precies?
BIEEEEEEEEEEER ZOEK IK HAHAHAHAHA BIEEEEEEEEEEEEEER.
*Hangt telefoon op*

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
.s … l. … .. o … …… ..
Wat zeg je?
IK ZEG SLOKKKKKKKK. DOE MIJ MAAR EEN SLOKKKKKKKK. EN EEN HEUUUULE FLINKE.
*Hangt telefoon op*

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

Goedemiddag, Brabant Match Personeelsdiensten uit Gemert.
Ben je blond?
Pardon?
Ik vraag of je blond bent.
Uhm, is dat relevant dan?
Ergens is dat wel relevant, ja.
Nou, dat is het niet echt. Kan ik je verder nog ergens mee helpen?
Regel maar een flinke pot .. ..
Een pot wat?
CHECK DIE BEGINLETTERS VAN ELKE ZIN HAHAHAHA DOEIIIIIIIIII.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!