Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Creatief te laat komen

26 april 2019

Creatief te laat komen

Leuk werk is goud waard. Bij Brabant Match weten we dat als geen ander en hechten we daarom veel belang aan het vinden van een baan die écht bij jou past. Want alleen als je met plezier naar je werk gaat, boek je de allerbeste resultaten. Gemotiveerde medewerkers zijn vaak om 08:15 uur al op kantoor, om uiteindelijk om 08:30 uur vol gas aan de slag te kunnen gaan. Echter, soms gooit een omstandigheid roet in het eten. En deze omstandigheden zijn soms best wel, op z’n zachtst gezegd, origineel.

– Creatieve reden 1 –

“Begin de dag met een goed kop koffie.” Dat moet deze kanjer ook hebben gedacht. Niets vreemds of origineels aan, zou je zeggen. Echter, het verhaal krijgt een creatieve wending. Toen de koffie was gezet en het kopje richting de mond van deze persoon voortbewoog, liet een plotseling geluidje in de woonkamer hem schrikken. Er viel een dikke druppel gloeiendhete cappuccino op de poes (of kater, daar was ie in zijn betoog niet helemaal duidelijk over) die net voorbijliep. Deze sprong van schrik omhoog en zette z’n klauwtjes in de arm van de beste man. Deze liet een pijnlijk kreuntje los en verloste zijn linkerhand van het koffiekopje. Deze viel kapot op de grond, waarna de scherven zich als knikkers over de vloer verspreidden. Toen meneer een stap zette om handveger en blik te pakken, stapte hij vol in de scherven, waardoor hij pijnlijk achterover viel. Hierdoor vloog de poes (of kater, dat weten we nog steeds niet) van zijn arm en viel op de grond. Tijdens het achterover vallen van de man, keek de poes (of nog steeds een kater) geschrokken op, terwijl de man op haar (of hem, ligt eraan of het een kater is) af vloog. Deze werd verpletterd onder het gewicht van de gevallen man en nu heeft de poes (of de mannelijke variant) een gebroken pootje. En nu moet ie ermee naar de dierenarts. En ook voor zichzelf naar de huisarts voor de klauwen in zijn arm en de scherven in zijn voet. Hij is dus wat later op de werkvloer.

Wat een creatief verhaal. Maar hé, we zien je wel verschijnen!

– Creatieve reden 2 –

Actuele statistieken claimen dat een ongeluk in de auto in een kleiner hoekje zit dan een ongeluk in bijvoorbeeld een vliegtuig. Niet dat we angst moeten hebben om auto te rijden, maar wel dat we begrip moeten tonen voor medewerkers die door omstandigheden op de weg wat later op de werkvloer verschijnen. Om wat voor creatieve reden dan ook. Om wat voor zeer creatieve reden dan ook. Zeer, zeer, zeer creatieve reden. We laten deze anonieme dame aan het woord..

“Nou, in het begin was er nog niets aan de hand. Ik stootte mijn voet bij het instappen, maar dat deed gelukkig geen pijn. Er zat wel meteen een deukje in mijn scherpe puntschoentjes, dus ik baalde wel meteen al, zul je begrijpen. Maargoed, ik ging dus de weg op en bij de tweede kruising die ik naderde stond er een klein autootje stil. Geen benzine meer ofzo, want hij stond gewoon midden op de weg stil. Ik kon niet passeren en ik werd een beetje boos. Ga dan eerder tanken, denk ik dan. Ik moest helemaal een omweg nemen, maar je raadt het al. Niet voor niets vermijd ik die omweg, want de brug na de vierde kruising is mij nooit goed gezind. Je raadt het al: ook vandaag stond ie weer open. De diepe zucht die volgde, liet mijn raam simpelweg beslaan! Zo erg dat ik eventjes moest stoppen om mijn voorruit weer hijgvrij te maken. Alle stoplichten die ik tegenkwam, sprongen op rood toen ik naderde. Echt heel vervelend. Vervolgens moest ik best lang wachten bij een oversteek toen een ouder getrouwd stel (ofja, ik denk dat ze getrouwd waren, want zo zagen ze er wel uit) over wilde steken. Normaal gesproken vind ik zoiets geen probleem en heb ik daar wel geduld voor, maar nu had ik haast. Toen ze na 20 seconden nog niet waren overgestoken, besloot ik er voor door te schieten. Je raadt het al: net op dat moment liep een kip van de nabijgelegen kinderboerderij vanaf de andere kant van de oversteek de weg op. Ik raakte ‘m vol en gilde het uit. Een kip tegen mijn auto! En nu sta ik hier nog bij de carwash. Dus ik ben wat later op de werkvloer. Ik baal zo enorm.

Wat een creatief verhaal. Maar hé, we zien je wel verschijnen!

– Creatieve reden 3 –

Sommige oorzaken zijn simpelweg kort maar krachtig. Een goed verhaal heeft niet veel woorden nodig, bewijst deze topper. Na het opnemen van de telefoon kregen we het volgende te horen:

“Ik zit op de wc en ik kan er niet meer uit. Ik doe mijn best om eruit te komen, maar ik kan niks beloven. Doe mijn best, nogmaals. Tot snel.”

Wat een creatief verhaal. Maar hé, we zien je wel verschijnen!


Nooit meer creatieve redenen hoeven te verzinnen? Ga op zoek naar een baan die echt bij je past of naar medewerkers die echt plezier hebben op jouw werkvloer. Je vindt ze bij Brabant Match. Dan is er geen reden meer om te laat te komen! 😉


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!