Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Brabant Match & privacy

1 december 2017

Brabant Match & privacy

We kennen het allemaal: op je werk zoek je even naar een persoonlijk cadeautje voor je partner en bij thuiskomst op je eigen computer springen allemaal cadeau advertenties op. Je klikt een keer op een blogartikel over de nieuwste mode en vervolgens word je overspoeld met kleding advertenties. Het betekent dat iemand jou in de gaten houdt en jouw privacy met alle plezier de grond inboort. Iemand checkt jouw online surfgedrag en gebruikt die data om jou vervolgens aanbiedingen te kunnen doen. Deze ‘iemand’ heet Google en believe us: zij weet héél veel van jou! Nog zo’n schatje dat alles van jou weet is Facebook. Denk alleen maar aan alle foto’s, video’s en berichten die jij plaatst op het online medium. Facebook analyseert deze en kan jou, op basis van je geplaatste content, aanbiedingen doen in de vorm van advertenties die passen bij je interesses. Kortom: grote bedrijven gebruiken jouw (klik)gedrag, jouw geplaatste content en jouw gegevens om zichzelf te voorzien van heel veel centjes. Privacy anno 2017 is ver te zoeken met zulke grote spelers die allemaal vragen om jouw data. Hoe zit het met Brabant Match? Wat weten we van jou? Waar gebruiken we jouw data voor en waarom doen we dat? In dit artikel lees je alle ins en outs over de gegevens die we van je vragen en waarvoor we het gebruiken. Een geluk: wij zijn in ieder geval géén Google of Facebook als het gaat om dataverzameling!

 

Waarom vragen we om jouw persoonlijke gegevens?

Simpelweg omdat we willen weten wie je bent en waar we jou als werkkracht kunnen plaatsen. Hoe meer we van/over jou weten, hoe beter we jou kunnen plaatsen. Ons doel is om jou aan de slag te laten gaan bij een opdrachtgever die echt bij je past en waar je je prettig voelt. Hiervoor moeten we zowel jou als de opdrachtgever goed kennen. Op het moment dat we niet weten waar je interesses liggen, waar je woont, hoe oud je bent en welke opleiding je hebt gevolgd, raken onze consultants in paniek. We weten dan te weinig over jou om je überhaupt te kunnen plaatsen, laat staan bij een bedrijf dat matcht bij wie je bent en waar je voor staat. Wees gerust: we gaan je niet vragen naar privé zaken, zoals je partner, je pincode of andere privé informatie. Dat hebben we ook helemaal niet nodig voor onze dienstverlening.

 

Welke persoonlijke gegevens vragen we van je?

Onder ‘persoonlijke gegevens’ bij Brabant Match verstaan we gegevens  gerelateerd aan werk, opleiding, carrière en jou als persoon in het algemeen. We vragen om gegevens die van belang kunnen zijn in het beoordelen van de geschiktheid van jou als kandidaat. Wanneer je bent aangenomen, vragen we eveneens om zaken als je BSN-nummer en je ID bewijs. Kortom: wij verwachten niet dat je je complete leven en je complete wachtwoordenbestand op tafel legt. We zijn slechts geïnteresseerd in zaken die belangrijk zijn om jou te kunnen beoordelen en plaatsen bij het juiste bedrijf. En daarvoor is info over je nieuwe scharrel niet nodig. Privacy guaranteed.

 

Met wie worden mijn persoonlijke gegevens gedeeld?

We gaan jouw privacy niet kapotmaken op Facebook of jouw persoonsgegevens twitteren naar eenieder die daarin geïnteresseerd is. Je persoonlijke gegevens worden slechts gedeeld met partijen die voor jou iets (kunnen) betekenen, zoals een geïnteresseerd bedrijf of een partij die jou wil uitbetalen (altijd fijn). Een partij die niets met jouw gegevens te maken heeft, zal nooit jouw gegevens van ons ontvangen. We doen er alles aan om jouw privé gegevens optimaal te beschermen en delen deze met zo min mogelijk partijen.

 

Hoe lang bewaren we je persoonlijke gegevens?

Je kunt er vanuit gaan dat we data niet langer bewaren dan nodig is. Tijdens ons “matching-proces”, waarbij we gaan kijken welke opdrachtgever of welk bedrijf bij jou past, hebben we je informatie keihard nodig. Totdat je daadwerkelijk aan de slag gaat bij een bedrijf, gebruiken we jouw persoonlijke gegevens om te zoeken naar kansen voor jou als werkzoekende. Hierna wordt deze informatie minder van belang en kun je ons eventueel verzoeken jouw persoonlijke gegevens uit ons bestand te halen. Echter, je kunt je persoonlijke gegevens ook voor ons beschikbaar laten. Wanneer je op termijn weer gebruik wilt maken van onze diensten, hebben we de juiste data meteen bij de hand en kunnen we je direct van dienst zijn.

 

Worden mijn persoonlijke gegevens gebruikt voor commerciële doeleinden?

Nee. Wij gaan jouw persoonlijke informatie niet gebruiken om advertenties in elkaar te zetten of jou te benaderen voor niet-werkgerelateerde doeleinden. We zijn geen Google of Facebook! We verstrekken jouw persoonlijke gegevens ook niet aan derden van commerciële aard die baat hebben bij jouw data om hier vervolgens een financiële vergoeding voor te krijgen. Kortom: we verkopen jouw gegevens niet aan partijen die niets met jou of jouw werkgerelateerde activiteiten te maken hebben. Bij ons ben je geen product of nummertje, maar een daadwerkelijk persoon. En mensen verkopen.. daar doen we niet aan.

 

De verzameling en het gebruik van persoonlijke gegevens is bij Brabant Match dus niet zo spannend. Je komt niet voor verwachtingen te staan en je privé informatie is bij ons in goede en vertrouwde handen. Data wordt slechts gebruikt waar(voor) nodig en wordt niet langer bewaard dan nodig is. Zo behoud je, ook online, je privacy. We hebben geen baat bij de verkoop van jouw persoonsgegevens, dus daar houden we ons niet mee bezig. Heb je een vraag of opmerking met betrekking tot ons privacybeleid? Stel deze via e-mail of telefoon; we helpen je graag.

Check onze actuele vacatures en aarzel niet om contact op te nemen voor een gesprek!

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!