Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Brabant Match & Black Friday

22 november 2019

Brabant Match & Black Friday

Op het moment van schrijven zijn we met z’n allen nog een week verwijderd van de allergrootste kortingsdag van het jaar: Black Friday. Deze dag is overgewaaid vanuit Amerika en wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstaankopen. Maar niet alleen de kerstballen en -slingers zijn die dag met voordeel in de (virtuele) schappen te vinden. Nagenoeg alle fysieke en online winkels hebben hun muren en schappen volgeplakt met kortingsstickers. De 30, 50 en 70% vliegen om de oren. Je wordt gebombardeerd met “laatste kans”, “laagste prijs” en “hoogste korting”. Fysieke winkels lopen storm en worden gevuld met koopjesjagers. Mensen slapen ‘s nachts op kleedjes buiten de winkeldeur, om ‘s ochtends bij de opening als eerste binnen te zijn. Gillend stormen zij op hun favoriete producten af, die zijn beplakt met zo’n gewilde voordeelsticker. Ook online wordt een recordomzet gemaakt. Deze dag is één grote chaos.

In de ‘echte wereld’ is er geen direct verband tussen Black Friday en ons bureau. Maar wat als dat wel zo zou zijn? Wat als op Black Friday werkzoekenden op ons kantoor af zouden vliegen, zoals koopjesjagers op Black Friday op Bol.com en Ali Express afvliegen? Wat als iedereen die op zoek is naar een baan ‘s nachts voor ons kantoor zou overnachten, om ‘s ochtends als allereerste op kennismakingsgesprek te komen? In de ‘blogwereld’ is alles mogelijk, dus laten we het razendsnel visualiseren.

Luchtbedjes en tenten

Het is vrijdagochtend 08:10 uur en de eerste Brabant Match medewerkers arriveren op kantoor. Binnenkomen, of überhaupt de voordeur bereiken, is lastig. Overal liggen mensen in dikke winterjassen te slapen op luchtbedjes en staan gammele tenten opgebouwd. Mensen houden zich warm met een illegaal open vuur en er hangen ijskoude ijspegeltjes aan de zeer diverse neuzen. Met ogen vol jachtlust kijken de honderden werkzoekenden naar de Brabant Match medewerkers. Ze moeten de geheime achteringang gebruiken om binnen te komen. Om stipt 08:30 uur wordt de deur van het slot gehaald. In een mum van tijd springen mensen van hun luchtbedjes en uit hun tenten. Als woeste hyena’s snelt de kudde richting de voordeur. Luchtbedjes en tenten worden achtergelaten; die worden straks wel opgeruimd. Daar is nu geen tijd voor. Er is één doel voor ogen: binnenkomen!

Met de deur in kantoor vallen

De Brabant Match medewerker die de deur opende, snelt in een razend tempo naar haar werkplek. Terwijl ze dat doet, gebeurt het volgende in een tijdsbestek van ongeveer 5 seconden: met een woeste kreet wordt de voordeur opengetrokken en proppen mensen zich het kantoor binnen. Ze duwen en trekken om als eerste een voet binnen te zetten. Er wordt zelfs zoveel fysieke beweging ingezet, dat de voordeur het begeeft. Met een soepele ‘zoefffffff’ vliegt de voordeur uit haar scharnieren, zo de weg op. Als een op hol geslagen kudde komt de groep van ongeveer 150 mensen binnengestormd. Hun monden wagenwijd open en schreeuwend om een nieuwe baan. Brabant Match medewerkers kijken geschrokken op en moeten toezien hoe zelfs de muur eruit wordt gelopen. Mensen komen gewoon letterlijk door de muur heen gevallen. Ze lopen over elkaar heen en klimmen op elkaar om niet achter te blijven. Daar zit je dan met een handjevol spreekkamers. Een van de Brabant Match medewerkers slikt angstig, terwijl een zweetdruppeltje zijn kruin verlaat. Het valt recht op zijn trillende rechterhand vol angstkrampen.

Multitasken ten top

Hoe moeten we 150 mensen tegelijkertijd leren kennen? We verwijzen 50 werkzoekenden naar de koeien-spreekkamer, 50 werkzoekenden naar de kasteel-spreekkamer en 50 werkzoekenden naar de winkelstraat-spreekkamer. Per spreekkamer kunnen maximaal 2 personen zitten op een stoel; de rest moet staan Het is dus een beetje proppen. Boven al het rumoer, lawaai, geschreeuw en geroep uit, klinkt de zwoele stem van een Brabant Match medewerker die vraagt wie er koffie lust en wie graag thee wil. Het koffiezetapparaat maakt overuurtjes en er wordt thee gedronken alsof het leven er vanaf hangt. Als iedereen aan een bakkie troost of rooibosthee zit, beginnen drie consultants de kennismakingsgesprekken, verdeeld over de drie verschillende spreekkamers. Op tv kennen ze “1-tegen-100”. Hier op kantoor presteren we “1-tegen-50”. Enige verschil: iets meer chaos en iets minder structuur. Dankzij de multitask vaardigheden van onze consultants, lukt het om uiteindelijk een beeld te vormen van alle 150 werkzoekenden. Vol tevredenheid verlaten zij het kantoor, in afwachting van een positief telefoontje of mailtje. Lukt het Brabant Match om 150 werkzoekenden op één dag te helpen aan een nieuwe baan die echt bij hen past?

Het eindresultaat

‘s Nachts doorwerken op Black Friday was nodig om uiteindelijk alle 150 werkzoekenden te helpen aan een nieuwe uitdaging. Maar.. het is gelukt! We mochten alle werkzoekenden verblijden met het heugelijke nieuws dat we een baan hadden gevonden die echt past bij wat ze zoeken. Zuchtend, maar helemaal voldaan, zitten de Brabant Match collega’s midden in de nacht onderuit op hun bureaustoelen. Vandaag hebben ze alles gegeven wat ze konden. Ze sluiten hun pc af en wrijven over hun vermoeide gezicht. Het is gelukt. Ze hebben het geflikt. Black Friday was een daverend succes; een dag vol verrassingen, uitdagingen en vooral veel successen. Heftig hoor, 150 werkzoekenden tegelijkertijd van dienst zijn.

 

! Back to reality !

 

Op Black Friday slapen er geen mensen voor ons kantoor, vliegt onze voordeur niet uit de scharnieren en voeren we ook geen 150 kennismakingsgesprekken tegelijkertijd. Maar dat betekent niet dat we niet open staan voor een uitdaging! Ook op Black Friday, wanneer Bol.com en Ali Express met kortingsstickers strooien, trakteren wij op de lekkerste koffie van Brabant. Gewoon bij ons op kantoor. Kom je langs?

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!