Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V.

Bedrijfshulpverlening – BHV

Wat is BHV en is BHV verplicht?

BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening. De arbowet schrijft sinds 1994 voor dat elke werkgever (vanaf 1 medewerker) verplicht is bedrijfshulpverlening te organiseren. Om dit als bedrijf te kunnen organiseren is het belangrijk om binnen het bedrijf mensen op te leiden tot BHV’er. Dit mag een personeelslid zijn, maar ook de directeur/eigenaar van een bedrijf mag optreden als BHV’er. Een bedrijfshulpverlener (BHV’er) weet hoe te handelen in geval van bijvoorbeeld een ongeluk, brand of ontruiming en kan hierdoor eventuele slachtoffers en de bijkomende schade voor de organisatie beperken of voorkomen.

Hoeveel BHV’ers zijn er nodig binnen een bedrijf?

Hoeveel BHV’ers nodig zijn binnen de organisatie wordt benoemd in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Het is in ieder geval belangrijk dat er altijd een BHV’er aanwezig is binnen het bedrijf, dus ook tijdens bijvoorbeeld vakantie of ziekte. Daarom heeft een bedrijf vaak meerdere BHV’ers en komt het steeds vaker voor dat bij kleinere bedrijven zelfs het volledige team opgeleid wordt als BHV’er.

Een BHV cursus via Brabant Match Academy

Brabant Match Academy verzorgt BHV cursussen in verschillende vormen en op verschillende locaties. Zo organiseren we BHV cursussen in onze eigen trainingslocatie in Gemert en op vele andere locaties door heel Nederland, waar een losse cursusplek voor geboekt kan worden. We bieden dus altijd een cursus in de buurt. Staat de gewenste datum of locatie niet bij onze geplande opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op. Vaak lukt het ons toch om een cursusplek voor je te regelen in de directe regio.

Liever een BHV cursus op jullie eigen bedrijfslocatie (incompany)?

Ook geen probleem! Al vanaf 4 cursisten kan dit voordeliger zijn. Daarnaast heeft dit natuurlijk als voordeel dat je niet te maken hebt met reisafstand en dat de training wat meer afgestemd kan worden op jullie eigen locatie. Hiervoor is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte aanwezig is om zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte van de cursus te kunnen verzorgen.

Onze BHV cursussen bestaan uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, waarbij de volgende onderwerpen worden behandeld:

Onderdeel Eerste Hulp:

  • Alarmeren van BHV en algemene hulpverleningsregels
  • Uitwendige wonden
  • Oogletsels
  • Kneuzingen en verstuikingen
  • Botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
  • Brandwonden
  • Reanimatie
  • Gebruik van de AED

Onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming:

  • Brand en gevaren bij brand
  • De taak van de BHV’er bij een brand en een ontruiming
  • Voorbereiding van een ontruiming

Wanneer aan het einde van de dag blijkt dat de cursist voldoende kennis en kunde heeft om ingezet te worden als BHV’er, ontvangt deze van ons een certificaat met een geldigheid van 1 jaar.

Hoe vaak moet ik de BHV cursus herhalen?

Om BHV’er te blijven en de kennis up-to-date te houden is het belangrijk om elk jaar een herhaling van de BHV cursus te volgen. Na afloop van de herhalingscursus ontvang je een nieuw certificaat, wederom met een geldigheid van 1 jaar.

Deze cursus kan (in overleg en tegen meerprijs) meetellen voor code 95. Geef dit tijdig bij ons aan, zodat wij de cursist aan kunnen melden voor de juiste cursus en de nodige voorbereidingen kunnen treffen.

Wil je op onze website een overzicht zien van de diverse mogelijkheden of direct online een BHV cursus boeken? Klik dan hier

0492-745177 info@brabantmatchacademy.nl Stuur ons een bericht
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!