Mijn Brabant Match
Brabant Match B.V. 0

Afgestudeerd, wat nu?

13 september 2019

Afgestudeerd, wat nu?

In een veel te koude gymzaal kijk je om je heen. Tafeltjes staan op gelijke afstand van elkaar verwijderd. Enkele surveillanten lopen door de rijen door, terwijl jij met bezwete handjes het antwoord noteert op vraag 7 van je allerlaatste tentamen. Het krassen, schrijven, arceren en gummen van mede-studenten om je heen, maakt je zenuwachtig. Een zweetdruppel glijdt vanaf je kruin zo omlaag langs je gezicht. Uiteindelijk valt het zo op een deel van je genoteerde antwoord. Je slikt zenuwachtig, terwijl een surveillant achter je rug meekijkt. Ze voelen als kraaien op zoek naar iets wat glimt. Ze voelen als kwade demonen die ronddwalen in hun spookslot. Ze voelen als infiltranten midden in de basis van hun vijand. Stelletje stiekemerds. Na een tijdje kijk je toe hoe anderen hun waardevolle document afleveren bij de kraaien, de demonen, de infiltranten, de stiekemerds. Jij bent nog maar halverwege met het afronden van je documentatie. Als allerlaatste lever je jouw beslissende tentamen in en kun je wel gillen van frustratie. Wie bedenkt deze vragen?! Dit komt nooit meer goed. Gegarandeerd ben je …

 

GESLAAGD!

 

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. De school heeft besloten dat jij nooit meer een tentamen hoeft te maken of een college hoeft bij te wonen. Je bent verlost van je collega-studenten die altijd alles beter wisten dan jij. Je kunt gaan leven. Wat ga je doen?

Optie 1: doe mij maar een wereldreisje

Eerst jarenlang studeren om vervolgens zonder pauze te starten met een leven lang werken? Nooit. Waarom is jou nooit een break gegund? Die is er wel, als je wilt. Kwestie van het internet opgaan om te zoeken naar een verre bestemming, waar jij maandenlang kunt vertoeven zonder aan studie of werk te hoeven denken. Leven met de plaatselijke bevolking en je maandenlang wanen in de sferen en tradities van een ander land, misschien wel een ander werelddeel. Mensen die werken, moeten hun wereldreis plannen in een periode van maximaal 25 dagen per jaar. No way dat jij daaraan denkt. Het plannen van 4 maanden naar Amerika gaat vrij lastig in een vakantieperiode van maximaal 25 dagen. Technisch gezien niet mogelijk, zelfs.

Voordeel van zo’n wereldreisje: je kunt jezelf maandenlang afsluiten van de studerende en werkende wereld om je heen. Niets mooier dan maandenlang vakantie vieren, nergens aan te hoeven denken en vooral geen verplichtingen. Nadeel van zo’n wereldreisje: heb je genoeg euro’s op je spaarrekening staan? Voor niets gaat de zon op. Een wereldreis van formaat tast diep in jouw buidel. Bovendien wordt dit niet meteen bijgevuld, omdat je vaak amper tot niets verdient tijdens deze vakantieperiode. Een wereldreis combineren met een fulltime job wordt lastig. Technisch gezien niet mogelijk, zelfs.

Optie 2: doe mij maar een baantje

Eerst jarenlang studeren om vervolgens zonder pauze te starten met een leven lang werken? Kom maar op. Jij hebt helemaal geen zin in een nutteloze break en start graag zo snel mogelijk met geld verdienen. Kwestie van het internet opgaan om te zoeken naar een baan die bij je past. Jouw stappenplan ziet er als volgt uit: kies een internetbrowser naar keuze, surf naar www.brabantmatch.nl, klik op “Vacatures” of “Inschrijven” en wacht op een belletje of mailtje van ons. Wij gaan namelijk kijken naar de mogelijkheden, wanneer je bij ons aangeeft dat je op zoek bent naar of interesse hebt in een baan. Springt er een vacature in het oog, waar jij het liefst je hele hart voor geeft? Laat het ons weten. Wil je je liever gewoon inschrijven zonder direct op een openstaande vacature te reageren? Even goede vrienden. In dat geval kijken we samen naar een eventuele vacature die bij je past.

Voordeel van zo’n baan: je kunt meteen beginnen met geld verdienen en de schade van jouw dure studeerperiode inhalen. Die biertjes bij de plaatselijke stamkroeg hebben er flink ingehakt. Ook dat betalen van je vakanties en Zalando bestellingen met je studiefinanciering, heeft op lange termijn zijn vruchten niet per se afgeworpen. Nadeel van zo’n baan: je vakantieperiode is maximaal 25 dagen per jaar. Maar hé, voor jou geen probleem. Jij zit toch liever achter je eigen bureau in plaats van op de Bahama’s. Bovendien kun jij zonder problemen die Zalando bestellingen door laten komen, terwijl je vrienden op de universiteit moeten wachten op hun studiefinanciering. Verschil moet er zijn.

Ongeacht of je voor optie 1 of 2 gaat: have fun, be happy. Laat geen twijfel bestaan over jouw gemaakte keuze. Laat dromen uitkomen en pluk vooral de dag, zoals Horatius ooit zei.


Klik hier als je werkzoekende bent en op zoek bent naar een baan die bij je past.

Klik hier als je opdrachtgever bent en op zoek bent naar (een) medewerker(s).

Direct contact opnemen Inschrijven
Whatsapp Brabant Match B.V.
Brabant Match B.V. Reactie binnen één werkdag
Stel direct je vraag aan één van onze toppers in Gemert of Sint-Oedenrode!